Yrittäjäksi Yyteriin kesäksi 2024?

Porin Yyteri, kilometrien pituisilla hiekkarannoillaan ja osana Selkämeren kansallispuistoa, on ansaitusti Porin matkailun ja kaupunkikehityksen kärkiä. Vuosittain Yyterissä vierailee noin 250 000 hlöä ja vierailut painottuvat erittäin vahvasti kesäkuukausille.

Yyterissä toimii muutamia ruokaravintoloita ja kioskeja, mutta tavoitteena on laajentaa ruoka- ja juomatarjontaa alueella. Vuonna 2023 Yyterissä toimi ensimmäistä kertaa neljästä merikontista koostuva ravintola-alue; Yyterin Dyyniravintolat.

Mitä haemme?

Etsimme nyt yrittäjiä, jotka haluavat vuokrata paikan omalle myyntikontilleen alueelta. Alueella ei ole valmiita myyntikontteja, vaan yrittäjät tuovat konttinsa alueelle itse ja maksavat konttipaikasta vuokraa.

Kesällä kauppansa tekevät paikalla nautittavan ruuan ja juoman lisäksi mukaan otettavat eväät, mutta miksei myös muut rannalla tarpeelliset asiat kuten kotiin unohtunut aurinkorasva tai rantapeli?

Yllä mainitut ovat esimerkkejä, emme halua määritellä tarjontaa puolestasi, vaan haluamme tietää minkä sinä uskot toimivan ja mitä voisit tarjota Yyterin kävijöille tässä ainutlaatuisessa ympäristössä.

Arvostamme erottuvaa ja ainutlaatuista tarjontaa. Mikä tekee Yyteristä Yyterin? Tuunattuja tai perinteisiä porilaisherkkuja Yyterin sinapilla? Nahkiaisia? Tai miten paikallisten metsien ja meren antimet voisivat inspiroida tarjontaa?

Mitä kaupunki tarjoaa?

Kaupunki tuo konttiravintola-alueelle tarvittavan infran, kuten sähkön ja veden, WC:t sekä yhden varastoksi tarkoitetun merikontin yrittäjien yhteiskäyttöön. Alueella on myös rajallinen määrä asiakkaille tarkoitettuja yhteiskalusteita. Jokainen yrittäjä voi halutessaan tuoda myös omaan tarjontaan sopivimmat kalusteet oman konttinsa edustalle.

Mahdolliset anniskelu- ja kaikki muut omaan toimintaan tarvittavat luvat ovat yrittäjän omalla vastuulla.

 • Tarjoamme konttipaikkoja vuokralle 15.5.-15.9.2024. Konttipaikka sijaitsee osoitteessa Kortejärventie 1, 28840 Pori, tontilla nro 609-60-36-1. Paikalla sijaitsi ennen Meriravintola-niminen rakennus, joka purettiin keväällä 2023.

  Edellytämme aukioloa 15.6.-15.8.2024 välisenä aikana vähintään 6h/päivä, 7 päivänä viikossa. Poikkeuksista sovitaan erikseen. Tarjonnasta riippuen, aukiolo voi painottua eri aikaan päivästä/illasta.

  Vuokra koko ajalta on 2500e(alv 0%) sis. sähkön, veden ja jätehuollon. Vuokra laskutetaan kesäkuun aikana. Mikäli yrittäjän toiminnasta johtuen syntyy tavanomaista enemmän tietynlaista jätettä(esim bio, pahvi, lasi tmv) on näiden jätehuolto yrittäjän vastuulla.

 • Toivomme ehdotustasi tuote-/palvelukonseptista kirjallisesti viimeistään 25.3. osoitteeseen tove.vesterbacka@pori.fi. Vapaamuotoisen ehdotuksen tulee sisältää kuvauksen tuotevalikoimasta, aukioloajoista, henkilöstömitoituksesta, sekä muista mahdollisesti asiaan vaikuttavista seikoista.

  Avaa ehdotuksessa tulevien suunnitelmien lisäksi myös (yrittäjä)taustaasi ja edellytyksiä yritystoiminnan harjoittamiseksi koko kesäsesongin 2024 ajan.

  Yyterissä asioita tehdään vastuullisuus vahvasti huomioiden. Odotamme myös tämän asian huomioimista, esimerkiksi ympäristön kannalta kestävillä aterin-, pakkaus-, raaka-aine ymv valinnoilla. Kerrothan suunnitelmassasi myös näistä.

  Valitsemme yritykset kirjallisten ehdotusten pohjalta. Tulemme kokonaisuudessa huomioimaan yritysten toisistaan erottuvan valikoiman, joten esimerkiksi kaksi kahvilaa tai kaksi päätoimista jäätelökioskia alueelle ei valita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö yrittäjä voisi myydä kahvia tai jäätelöä päätuotevalikoimansa lisäksi.

  Kontin tai konttiin verrattavan myyntipisteen tulee olla musta tai mustien konttien kanssa yhteensopiva ja mahtua peruskokoisen merikontin (leveys 2438 mm, pituus 6058) alueelle. Kerrothan konttisi mitoista ja ulkomuodosta mieluiten valokuvan tai siihen rinnastettavan kuvan muodossa. Myös mahdolliset omat asiakaskalusteet tulee hyväksyttää etukäteen, jotta kaikki pysyy yhtenäisenä ja kokonaisuuteen sopivana.
  Olemme yhteydessä valittuihin toimijoihin 5.4. mennessä ja mahdollisten kysymysten ilmaantuessa, jo sitä ennen.

HUOM! Havainnekuvassa kontit eri järjestyksessä ja kalusteet havainnekuvaa varten piirrettyjä. Alueelle ei myöskään tuoda kalusteita 200 hlölle, kuten asemapiirrustuksesta saattaa ymmärtää.