Yrittäjäksi Yyteriin?

Porin Yyteri, kilometrien pituisilla hiekkarannoillaan ja osana Selkämeren kansallispuistoa, on ansaitusti Porin matkailun ja kaupunkikehityksen kärkiä.

Vuosittain Yyterissä vierailee n. 250 000 hlöä ja vierailut painottuvat vahvasti kesäkuukausille. Alueessa nähdään kuitenkin vahvaa kasvupotentiaalia ja kaupungilla on tavoitteena laajentaa sesonkia myös kesäkauden ulkopuolelle.

Hyvät retkeily- ja ulkoilupuitteet antavat osaltaan tähän edellytyksiä ja Yyteriin onkin viime vuosina luotu erilaisia reittejä niin pyöräilyyn kuin luonnosta ja maisemasta kävellen nauttimiseen. Lumiseen aikaan Yyteri on myös suosittu hiihto- ja pulkkailupaikka ja lintuharrastajia alue vetää puoleensa erityisesti lintujen muuttoaikaan.

Kaupunki investoi alueeseen vuosittain 450 000 e, jolla luodaan edellytyksiä monipuolisen ja kestävän ekosysteemin kehittymiseen alueella.

Uusi rakennus porttina alueelle

Porin kaupunki rakentaa parhaillaan Yyteriin (Kortejärventie 1) uutta inforakennusta, joka valmistuu kesäkuun loppuun mennessä 2024.

Rakennuksen kokonaispinta-ala on n. 500m2 ja se tulee palvelemaan niin paikallisia kävijöitä kuin matkailijoitakin.

Rakennuksessa tulee toimimaan matkailu- ja asiakasneuvonta ja sieltä löytyy myös tilaa vapaaseen oleskeluun, WC-tiloja sekä tietoa alueen luonnosta ja retkeilymahdollisuuksista. Tämän lisäksi rakennuksessa on n. 80m2 tilaa, joka voidaan vuokrata yritystoiminnalle, tavoitteena parantaa alueen palvelutasoa.

Mitä haemme?

Etsimme nyt vuokralaista/vuokralaisia rakennuksen liiketiloihin.

Kesällä kauppansa tekisivät varmasti erilaiset virvokkeet ja mukaan otettavat eväät, rannalla tarpeelliset asiat kuten kotiin unohtunut aurinkorasva, pyyhe tai rantapeli. Retkeilijät voivat kaivata uusia varusteita ja matkailija voisi innostua Yyteristä ammentavasta matkamuistosta.

Tilat voisivat toimia mainiosti myös fyysisenä esittelypaikkana verkossa toimivalle liiketoiminnalle, eli nk. Showroomina.

Yllä mainitut ovat esimerkkejä, emme halua määritellä konseptia puolestasi, vaan haluamme tietää minkä sinä uskot toimivan ja mitä voisit tarjota Yyterin kävijöille tässä ainutlaatuisessa ympäristössä!

 • Erityisesti vahva kausiluonteisuus, tuo haasteita kiinteän vuokran määrittämiseen. Onko se esimerkiksi liikevaihtoon perustuva vai onko sinulla valmiina ehdotus vuokramallista, joka soveltuu tarjoamaasi palvelukonseptiin?

  Rakennuksen matkailu- ja asiakasneuvonta tulee palvelemaan asiakkaita kesäkaudella (vuonna 2024: 1.7-15.8) viikon jokaisena päivänä ja kesäsesongin ulkopuolella osittain viikonloppuisin, koululaisten loma-aikoina, sekä ryhmille tai tilaisuuksia varten tilauksesta. Toivottavaa olisi, että myös ulosvuokrattavien liiketilojen asiakaspalveluajat olisivat linjassa rakennuksen aukiolon kanssa. Pyydämme liiketilojen aukioloajoista ehdotusta mahdolliselta yrittäjältä. Erilaiset itsepalvelukonseptit (esim. automaateilla) luonnollisesti mahdollistaisivat laajemmat aukioloajat ilman jatkuvaa paikallaolevaa henkilöstöä.

 • Toivomme ehdotustasi tuote-/palvelukonseptista ja liiketoimintasuunnitelmasta kirjallisesti viimeistään 15.3. osoitteeseen tove.vesterbacka@pori.fi.

  Suunnitelman tulee sisältää myös aiemmin kuvailtu aukiolo- ja vuokramalliehdotus. Avaa ehdotuksessa tulevien suunnitelmien lisäksi myös (yrittäjä)taustaasi ja edellytyksiä yritystoiminnan harjoittamiseen.

  Koska aikataulu rakennuksen avaamiseen (1.7.2024) on tiukka, olemme joustavia liiketoiminnan aloitusajankohdan suhteen. Olemme liiketoiminnan luonteen mukaan avoimia sekä lyhyemmille kokeiluille, että pidempiaikaiseen sitoutumiseen.

  Vuokralaisen valinta tulee perustumaan meille toimitettuun kirjallisen materiaalin (ehdotus tuote-/palvelukonseptista ja liiketoimintasuunnitelmasta). Valinnassa painotetaan sellaista konseptia, joka parhaiten täydentää Yyterin nykyistä palveluvalikoimaa. Olemme yhteydessä toimijoihin, joiden kanssa jatkamme keskusteluja, 22.3.2024 mennessä.

  Lisätiedot ja kysymykset:

  Tove Vesterbacka
  Erityisasiantuntija, Yyteri
  Porin kaupunki
  Hallituskatu 2, 28100 Pori
  tove.vesterbacka@pori.fi
  puh. 044 701 3085

  (poissa 25.1-7.2. jolloin kysymykset vain sähköpostitse)

 • Tila 116 ”työnimellä Kioski”
  Kioskitila 29m2

  Tila 117 ”työnimellä Myymälä”
  Myymälätila 53,5m2

  • myymälästä suora pääsy ja näkyvyys rakennuksen opastus – ja palvelutilaan(jossa mm matkailuveuvonta)
  • eroteltavissa lasi-irtoseinällä

  Molemmat tilat voidaan erottaa myös toisistaan lasiseinällä tai vuokrata yhtenäisenä 82,5m tilana.

  Molemmat tilat vuokrataan raakatiloina, joiden kalustamisesta ja varustelusta vastaa vuokralainen.

  Tiedot sähkö- ym valmiuksista löytyvät ”Perustiedot” -liitteestä.

  • henkilökunnan pukuhuone- ja taukotilat
  • henkilökunnan keittiö(tämä käytössä myös erilaiseten tilaisuuksien yhteydessä)
  • mahdollisuus työpisteen käyttöön toimistohuoneessa joka yhteiskäytössä rakennuksen muiden toimijoiden kanssa
  • varastotilaa yhteensä 19m2
  • kylmiö