Porin taidemuseo

Museolehtori Ilona Juntura | 044 701 1248 | ilona.juntura(at)pori.fi | Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori. | Koulut voivat vierailla taidemuseossa arkisin tiistaista perjantaihin klo 9 alkaen, sopimuksen mukaan. Porilaisille kouluille taidemuseon palvelut ovat maksuttomia. | www.poriartmuseum.fi

Taidemuseovierailulla loikitaan yli oppiainerajojen! Taiteen äärellä, ohjatuilla näyttelykierroksilla ja työpajoissa lähestymistapa asioihin on elämyksellinen ja omaan kriittiseen ajatteluun ja keskusteluun kannustava. Taiteen parissa tarkastellaan lukuisia ajankohtaisia ilmiöitä ja aihealueita, ja opitaan samalla itsestä ja muista. Taidemuseovierailu vastaa valtakunnallisen ja paikallisen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin ja toimii koulun ulkopuolisena oppimisympäristönä. Koululaiskierrokset räätälöidään ryhmän ikä- ja taitotason mukaisesti.

Syksyn 2021 koululaiskierroksilla tutustutaan Projektihuoneen ja taidemuseon oman Poriginal gallerian vaihtuviin näyttelyihin. Näyttelykierrosten jälkeen uudistuneessa työpajatilassa tehdään omat teokset. Työpajoissa on käytössä laadukkaat työskentelyvälineet ja tunnelma on innostava. 

Kouluryhmät pääsevät taidemuseovierailuille turvallisesti jo aamulla ennen museon avautumista muulle yleisölle klo 9 alkaen. Otamme vastaan yhden ryhmän kerrallaan. Porin kaupungin kouluille taidemuseon palvelut ovat maksuttomia. 

OHJELMA:

Syys-lokakuun kierroksilla tutustutaan Poriginal gallerian vaihtuviin näyttelyihin ja tehdään omat teokset. Työpajojen sisällöt vaihtuvat näyttelyiden mukana. Kesto on 75 min.

Marras-joulukuun 2.11.-17.12.2021 kierroksilla tutustutaan taidemuseon uusiin näyttelyihin ja valittavana on kaksi eri kokonaisuutta:

Kolmiulotteiset rakennukset / kesto 90 min
Näyttelykierroksella tutustutaan Tomaso De Luca: A Week’s Notice – Yhden viikon irtisanomisaika -videoteokseen, jossa nähdään leijuvia ja huojuvia rakennusten pienoismalleja. Rakennukset ovat tuttuja arkkitehtuurin historiasta, osa elokuvista lainattuja, jotkut taiteilijan omassa elämässä merkityksellisiä paikkoja. Teokseen tutustumisen jälkeen työpajassa tehdään kolmiulotteiset rakennukset. 

Mustemaalaukset / kesto 75 min
Näyttelykierroksella vieraillaan näyttelyssä Tutustu taiteilijaan – Juuso Leppälä ja tehdään tarinalliset teokset musteella maalaten. Juuso Leppälä on Porissa asuva ja työskentelevä taiteilija, jonka teokset liikkuvat kuvataiteen ja taidesarjakuvan välimaastossa.

Opi taiteilijalta: Juuso Leppälä 9.-11.11.2021
Yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan kuvataiteilija Juuso Leppälään ja tämän työskentelyyn, ja tehdään taiteilijan ohjauksessa mustemaalaukset
vanerilevylle.

Lisätietoa  ja varaukset: museolehtori ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248 

Hinnasto: Porin kaupungin varhaiskasvatuksen, peruskoulujen ja lukioiden ryhmille kierrokset ovat maksuttomia. Muut kouluryhmät: opastus 30 €, pääsymaksut 1,50 € / oppilas ja työpajamaksu 2–5 € / oppilas.

TAIDEtila-tehtäväsivustolla on lukuisia näyttelykohtaisia tehtäväideoita, videoita ja taustamateriaalia. Hyödynnät myös niitä: http://www.poriartmuseum.fi/fin/ajankohtaista/nyt/TAIDEtila/