Porin taidemuseo

Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori. | Koulut voivat vierailla taidemuseossa arkisin tiistaista perjantaihin klo 9 alkaen, sopimuksen mukaan. Porilaisille kouluille taidemuseon palvelut ovat maksuttomia. |  museolehtori Minerva Koski, minerva.koski@pori.fi, 044 701 1859 | Avoinna ti-su 11–18. | www.poriartmuseum.fi

Taidemuseovierailulla loikitaan yli oppiainerajojen! Taiteen äärellä, ohjatuilla näyttelykierroksilla ja työpajoissa lähestymistapa asioihin on elämyksellinen ja omaan kriittiseen ajatteluun ja keskusteluun kannustava. Taiteen parissa tarkastellaan lukuisia ajankohtaisia ilmiöitä ja aihealueita, ja opitaan samalla itsestä ja muista. Taidemuseovierailu vastaa valtakunnallisen ja paikallisen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin ja toimii koulun ulkopuolisena oppimisympäristönä. Koululaiskierrokset räätälöidään ryhmän ikä- ja taitotason mukaisesti.

Kevään 2022 koululaiskierroksilla tutustutaan taidemuseon ja Poriginal gallerian vaihtuviin näyttelyihin. Näyttelykierrosten jälkeen työskennellään työpajatilassa. Työpajoissa on käytössä laadukkaat työskentelyvälineet ja tunnelma on innostava. 

Kouluryhmät pääsevät taidemuseovierailuille turvallisesti jo aamulla ennen museon avautumista muulle yleisölle klo 9 alkaen. Otamme vastaan yhden ryhmän kerrallaan. Porin kaupungin kouluille taidemuseon palvelut ovat maksuttomia. 

Lisätietoa ja varaukset: museolehtori (sijainen) Minerva Koski / minerva.koski@pori.fi  / 044 701 1859 

Hinnasto: Porin kaupungin varhaiskasvatuksen, peruskoulujen ja lukioiden ryhmille kierrokset ovat maksuttomia. Muut kouluryhmät: opastus 30 €, pääsymaksut 1,50 € / oppilas ja työpajamaksu 2–5 € / oppilas.

TAIDEtila-tehtäväsivustolla on lukuisia näyttelykohtaisia tehtäväideoita, videoita ja taustamateriaalia. Hyödynnät myös niitä: http://www.poriartmuseum.fi/fin/ajankohtaista/nyt/TAIDEtila/