Porin taidemuseo

Museolehtori Ilona Juntura | 044 701 1248 | ilona.juntura(at)pori.fi | Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori. | Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Keskiviikkoisin klo 11–20, jolloin vapaa sisäänpääsy kello 18–20 ja yleisöopastus kello 18. Maanantaisin suljettu. Koulut voivat vierailla taidemuseossa arkisin tiistaista perjantaihin klo 9 alkaen, sopimuksen mukaan. Porilaisille kouluille taidemuseon palvelut ovat maksuttomia. | www.poriartmuseum.fi

Taidemuseovierailulla loikitaan yli oppiainerajojen! Taiteen äärellä, ohjatuilla näyttelykierroksilla ja työpajoissa lähestymistapa asioihin on elämyksellinen ja omaan kriittiseen ajatteluun ja keskusteluun kannustava. Taiteen äärellä tarkastellaan lukuisia ajankohtaisia ilmiöitä ja aihealueita, ja opitaan samalla itsestä ja muista. Taidemuseossa pääsee myös tekemään itse! Taidemuseovierailu vastaa valtakunnallisen ja paikallisen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin ja toimii koulun ulkopuolisena oppimisympäristönä.

Porin taidemuseo esittelee kotimaisen ja kansainvälisen taiteen uusimpia ilmiöitä. Museon omat kokoelmat painottuvat 1900-luvun taiteeseen. Museorakennuksesta löytyy myös 1640-luvulta peräisin oleva holvikellari. Taidemuseon näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti.

Näyttelykausittain kouluille ja oppilaitoksille tarjotaan TEEMAopastuksia ja/tai TEEMAtyöpajoja sekä opastettuja näyttelykierroksia. Sisällöt vaihtuvat näyttelykausittain. Kouluryhmät voivat vierailla Porin taidemuseossa arkisin tiistaisista perjantaihin klo 9 alkaen, sopimuksen mukaan. Ryhmien itsenäisistä vierailuista tulee ilmoittaa etukäteen. Porilaisille kouluille taidemuseon palvelut ovat maksuttomia.

Lisätietoa ajankohtaisista kierroksista ja varaukset: museolehtori ilona.juntura@pori.fi / 044 7011248

TAIDEtila-tehtäväsivustolla on lukuisia näyttelykohtaisia tehtäväideoita, videoita ja taustamateriaalia. Hyödynnäthän myös niitä! http://www.poriartmuseum.fi/fin/ajankohtaista/nyt/TAIDEtila/