Porin taidemuseo

Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori | Koulut voivat vierailla taidemuseossa arkisin tiistaista perjantaihin klo 9 alkaen, sopimuksen mukaan. Porilaisille kouluille taidemuseon palvelut ovat maksuttomia. | museolehtori Ilona Juntura ilona.juntura@pori.fi, 044 701 1248 | Avoinna ti–su 11–18. | www.poriartmuseum.fi

Taidemuseovierailulla loikitaan yli oppiainerajojen! Taiteen äärellä, ohjatuilla näyttelykierroksilla ja työpajoissa lähestymistapa asioihin on elämyksellinen ja omaan kriittiseen ajatteluun ja keskusteluun kannustava. Taiteen parissa tarkastellaan lukuisia ajankohtaisia ilmiöitä ja aihealueita, ja opitaan samalla itsestä ja muista. Taidemuseovierailu vastaa valtakunnallisen ja paikallisen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin ja toimii koulun ulkopuolisena oppimisympäristönä. Koululaiskierrokset räätälöidään ryhmän ikä- ja taitotason mukaisesti. Näyttelyihin kytkeytyvissä työpajoissa työskennellään laaduikkailla välineillä innostavassa ympäristössä ja kuvataiteen eri tekniikat tulevat tutuiksi. 

Kouluryhmät pääsevät taidemuseovierailuille turvallisesti jo aamulla ennen museon avautumista muulle yleisölle klo 9 alkaen. Otamme vastaan yhden ryhmän kerrallaan. Ryhmäkoko max. 25 oppilasta, tiedustele isompien ryhmien vierailua erikseen. Taidemuseon näyttelytilat ovat totuttua pienemmät tulevan remontin vuoksi. Porin kaupungin kouluille taidemuseon palvelut ovat maksuttomia.  

 

OHJELMA MARRAS-JOULUKUUSSA 2022 

Porin taidemuseon loppuvuoden näyttely on georgialaistaustaisen nykytaiteilija Vajiko Chachkhianin The New Year. Näyttelyssä tutkitaan, miten runo kääntyy kuvataiteeksi ja miten erilaisia tunnelmia ja tarinoita kerrotaan visuaalisella kielellä. Voit varata luokallesi opastetun kierroksen näyttelyyn tai näyttelykierros+työpaja-kokonaisuuden. Porin kaupungin kouluille vierailut ovat maksuttomia. 

The New Year -näyttely jää taidemuseon viimeiseksi ennen rakennuksen peruskorjauksen alkamista tammikuussa 2023. Tulevan remontin vuoksi taidemuseon näyttelytilat ovat totuttua pienemmät ja ryhmäkoko opastuksissa ja työpajoissa on max. 25 oppilasta. Tiedustele mahdollisuutta suuremman ryhmän vierailuun erikseen. Koululuokat voivat vierailla taidemuseossa ja Poriginal galleriassa myös itsenäisesti, ilmoita vierailusta etukäteen: taidemuseo@pori.fi / 044 701 1080 

//

Valoja ja varjoja -työpaja 

Tutustutaan The New Year -näyttelyyn ja tehdään omat pienoismaailmat maitokartongista. Oppilaiden teokset heräävät eloon, kun niitä tutkitaan lopuksi RGB-värivalojen avulla. Minkälainen maailma muodostuu, kun oppilaiden teokset kootaan yhteen? 

Ikäryhmä: 1–6.lk 
Kesto: 75 / 90 min 
Ajankohta: 8.11.–15.12.2022 / ti–pe / marraskuussa klo 11 alkaen, joulukuussa klo 9 

//

Muuttuva runo -työpaja 

Vajiko Chachkianin The New Year -näyttely pohjautuu Arthur Rimbaud'n runoon Orpojen lahjat, jonka taiteilija koettaa kääntää visuaaliselle kielelle. Näyttelykierroksen jälkeen runoon syvennytään Blackout poetry -tehtävän avulla, jossa osallistuja luovat visuaalisen runon alkuperäisen runon pohjalta. 

Ikäryhmä: yläkoulu, lukio, toinen aste 

Kesto: 60 min 
Ajankohta: 8.11.–15.12.2022 / ti–pe / marraskuussa klo 11–16 ja joulukuussa klo 9-16 

//

Näyttelyopastus 

Opastetulla kierroksella tutustutaan The New Year -näyttelyyn ja voidaan poiketa myös Poriginal gallerian vaihtuvissa näyttelyissä. Ryhmäkoko max. 25 oppilasta / opas. Isommalle ryhmälle tarvitaan kaksi opasta. 

Kesto: 30–45 min 
Ajankohta: tiistaista perjantaihin klo 9–16 

 

Lisätietoa ja varaukset: museolehtori Ilona Juntura / ilona.juntura@pori.fi  / 044 701 1248 

 

Hinnasto: Porin kaupungin varhaiskasvatuksen, peruskoulujen ja lukioiden ryhmille kierrokset ovat maksuttomia 

Muut koulut ja oppilaitokset 

Opastus 30 € 

Pääsymaksu 1,50 € / oppilas 

Työpajamaksu 2–5 € / oppilas 

 

TAIDEtila-tehtäväsivustolla on lukuisia näyttelykohtaisia tehtäväideoita, videoita ja taustamateriaalia. Hyödynnät myös niitä: http://www.poriartmuseum.fi/fin/ajankohtaista/nyt/TAIDEtila/