Kaupungin johto

Porin kaupungin päätöksenteosta vastaa poliittinen organisaatio. Kaupungin hallintoa johtaa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen yhdessä johtoryhmän kanssa. Kaupunginjohtajan varahenkilönä toimii konsernihallinnon toimialajohtaja Lauri Kilkku.

Johtoryhmän muodostavat kaupunginjohtaja, toimialojen johtajat ja henkilöstöpäällikkö. Johtoryhmän tehtäviin kuuluu ohjata kaupunkikonsernin toimintaa, linjata kaupungin kannalta merkittäviä asioita ja kehittää kaupunkikokonaisuuden toimintaa sekä päätöksenteon valmistelua.

Johtoryhmän kokoonpano:
Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja
Lauri Kilkku, toimialajohtaja, konsernihallinnon ja ympäristö- ja lupapalvelujen toimialat
Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala
Marko Kilpeläinen, toimialajohtaja, tekninen toimiala
Sanna Mustajoki-Kunnas, perusturvajohtaja
Timo Jauhiainen, henkilöstöpäällikkö
Jouni Lampinen, omistajaohjausyksikön päällikkö
Tuomas Hatanpää, talousyksikön päällikkö
Janne Vartia, elinkeinopäällikkö

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Aino-Maija Luukkonen on toiminut Porin kaupunginjohtajana vuodesta 2004. Hän on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti (Åbo Akademi) ja Master of Public Health (Nordiska hälsovårdshögskolan, Göteborg). Ennen Porin kaupunginjohtajan virkaa Luukkonen on työskennellyt sosiaali- ja terveydenhuollon hallintotehtävissä Nurmijärven kunnassa, Harjavallan sairaalan kuntainliitossa, Satakunnan sairaanhoitopiirissä ja Turun, Lohjan ja Porin kaupungeissa sekä Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallinnon yliassistenttina. Harrastukset: golf, Lionstoiminta, kielet ja lukeminen.

Kaupunginjohtaja
Aino-Maija Luukkonen
puh. 044 701 1010
aino-maija.luukkonen(@)pori.fi

Yhteyspäällikkö
Ulla Keskinen
puh. 044 701 1015
ulla.keskinen(@)pori.fi