Kesätyöseteli 9. luokkalaisille

Porin kaupungin kaikille 9. luokkalaisille suunnatut henkilökohtaiset kesätyösetelit jaetaan koulujen kautta 6. helmikuuta 2023 alkaen.

Porin kaupungin kaikille 9. luokkalaisille suunnatut henkilökohtaiset kesätyösetelit jaetaan koulujen kautta 6. helmikuuta 2023 alkaen. Setelin tavoitteena on työllistää mahdollisimman moni peruskoulunsa päättävä nuori.

Setelin avulla kaupunki kustantaa osan nuoren palkkakuluista. Setelinuoren kohdalla työnantajana voivat toimia Suomessa toimivien  y-tunnuksen omaavien työllistäjien ohella myös yksityiset henkilöt esimerkiksi kotitaloudet. Nuoren työllistävän tahon velvoitteena on hoitaa lakisääteiset työnantajamaksut.

Lisäksi kaupunki tukee niin kesätyösetelin saanutta nuorta kuin hänet kesätöihin palkkaavaa työnantajaakin tarjoamalla käytettäväksi Eesyn pikaduunia, jota kautta esim. nuori saa apua kesätyön hakemisessa tai työnantaja omissa velvoitteissaan. Palvelu on maksullista työnantajalle. Lisätietoa löytyy osoitteesta: www.pikaduuni.fi.

Kesätyösetelin voi käyttää vähintään 30-60 tuntia kestävään, missä tahansa Suomessa tapahtuvaan kesätyöhön ja sen arvo on 90-180 euroa. Kesätyösetelin työtunnit on mahdollista jaksottaa 1.5.–30.9.2023 väliselle ajalle.

Lisätietoja