Uutisarkisto

Satakunnan ja Varsinais-Suomen matkailuorganisaatioiden yhteishankkeen avulla on luotu pilotti verkkoalustasta, jossa matkailijat voivat suunnitella ja ostaa lomamatkansa aktiviteetteineen. Koko Travel Planner -alustan avulla on helppo suunnitella lomamatka, sillä palvelusta löytyy valmiita paketteja, joita voi muokata itselleen sopivaksi.
Viime vuoden syyskuussa kävelijöitä ja pyöräilijöitä Yrjönkadulla ilahduttanut Asfalttikukkia -katumaalaus ennallistetaan. Tilapäisteoksena toteutettu katumaalaus on saanut kaupunkilaisilta runsaasti positiivista palautetta ja sille on päätetty antaa jatkoaikaa.
Kesän purjehduskautta on käynnistelty Jokisatamassa ja Meri-Porissa aurinkoisissa keleissä. Venelaiturit ovat paikoillaan ympäri kaupunkia, ja piipahtaa voi myös Kirjurinluodon pistäytymislaiturilla sekä Etelärannan vierasvenelaiturilla. Veneiden kiinnitykset on kuitenkin hyvä tarkistaa lähipäivien kovien tuulten varalta.
Pori on saanut avustusta keväälle 2022 Harrastamisen Suomen mallin pilottivaiheessa muodostuneelle Harrastushybridille. Harrastamisen Suomen mallissa tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle mieleinen maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.
Pohjois-Poriin suunnitellaan parhaillaan uutta palveluverkkosuunnitelman mukaista koulurakennusta. Koulusta rakennetaan monitoimitalo, jonka rakennustyöt alkavat alustavan aikataulun mukaan tulevana syksynä. Kiinteistö on tarkoitus ottaa käyttöön kesällä 2023. Myös Pohjoisväylän itäisen osuuden rakentaminen on parhaillaan käynnissä.
Biojäte talteen -kampanja alkoi syyskuussa 2020 ja loppui maaliskuun alkuun 2021. Mukaan haastettiin melkein 700 kotitaloutta Porin taajama-alueella. Mukana oli sekä omakotitaloja että kerros- ja rivitaloja Karja-rannasta, Herralahdesta, Kuninkaanhaasta, Pietniemestä, Viidennestä osasta ja Toejoelta.
Kulttuuritalo Anniksen Avoin seinä -gallerian seuraava taidenäyttely on porilaisen Paula Helinän Kadotetut. Näyttely on aukeaa perjantaina 11. kesäkuuta ja on avoinna 6. heinäkuuta asti. Näyttely koostuu maalauksista, peileistä sekä mahdollisesti nukeista ja jopa sohvasta.
Vuodesta 2016 Porin kaupunki on tavoitellut 80 prosentin päästövähennyksiä liityttyään HINKU–kuntien joukkoon. Näiden kuntien tavoitetta verrataan vuoden 2007 tasoon. Nyt Porin kaupunki on siirtynyt omien kiinteistöjensä osalta Porin Energian tarjoamaan Täysvihreätakuuseen kaukolämmössä, jolloin lämmityksestä tulee täysin hiilidioksidivapaata.
Porissa rakkausteema jatkuu, kun seuraavana rakkaustekona lähdetään toteuttamaan rakkauspuistoa. Kyseessä on simppeli kokonaisuus, joka toimii niin kaupunkilaisten kuin matkailijoidenkin oleskelu- ja kuvauspaikkana. Ensimmäisenä osana rakkauspuistoa toteutetaan pussauskoppi.

Sivut