Uutisarkisto

Pori osallistui ainoana pohjois-eurooppalaisena kaupunkina noin vuoden mittaiseen EU:n Digital Cities Challengeen. Hankkeen myötä Pori sai EU:n komissiolta digitaaliseen kehitykseen liittyviä toimintamalleja sekä asiantuntijapalveluita
Kokeilun tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen.
Hanketta valmistelee BioEnergo Oy, ja laitoksen on määrä valmistua vuoden 2023 alussa. Laitoksella olisi merkittävä työllistävä vaikutus Porissa.
Urheilijoiden ja ulkoilukansan aktiivisessa käytössä olevaa Isomäen aluetta on kehitetty suunnitelmallisesti vuodesta 2016 asti. Monipuolisen urheilu- ja virkistysalueen yleissuunnitelma päivitetään nyt vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Juuri käynnistyneeseen yleissuunnitelman laadintaan halutaan alueen nykyisten ja tulevien käyttäjien ajatuksia siitä, mitä Isomäelle pitäisi tehdä.
Torin ja koko keskustan elinvoimaisuuden kehittämiseksi laaditaan parhaillaan keskustan kehittämisohjelmaa kattavasti eri teemojen osalta ja laajojen osallistamistoimien avulla. Yksi konkreettinen kehittämiskohde torilla on torirakennus. kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 18. lokakuuta, että torirakennuksen suunnittelijaa ja toteuttajaa lähdetään hakemaan tarjouskilpailulla.
Asemakaavan tavoitteena on tulvalta suojattu, luonnonläheinen ja omaleimainen pienasuntoalue lähellä keskustaa.
Pori järjestää ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti tunnetun Robotex Finland -tapahtuman tämän viikon perjantaina 11. lokakuuta. Maksuttomassa tapahtumassa pääsee näkemään erilaisia robotteja, seuraamaan kilpailuja sekä oppimaan robotiikkahaasteiden ratkaisuista ja alan innovaatioista.
Porin kaupungin paremman rakentamisen perusselvitykset ovat valmistuneet. Modernin rakennusperinnön inventointiraportti sekä korkean rakentamisen selvitys ovat esillä ensi keskiviikkona Poriksessa, kun arkkitehtuurikeskustelu täyttää tilan.
Reposaaren Lajittelu ja Fileointi Oy aloittaa silakan käsittelyn Reposaaren kalasatamassa.
Porin keskustan kehittämisen tutkimuskeskus Poris avaa ovensa huomenna. Poriksen pääosassa on vuorovaikutus asukkaiden kanssa.

Sivut