Porin kaupunginorkesterin pienryhmät vierailevat tämän ja ensi viikon aikana porilaisissa päiväkodeissa ja palvelutaloissa. Jousikvartettia ja puhallinkvintettiä voi sen lisäksi kuulla Puuvilla Areenalla ja Porin pääkirjastossa.
Koronavuosien jälkeen Porin kaupunki järjestää jälleen totuttuun tapaan itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet. Muistohetki ja seppeltenlasku on Keski-Porin kirkon sankariristillä 6. joulukuuta kello 11 ja pääjuhla Promenadisalissa kello 13. Keski-Porin lisäksi kaupungin seppeleet lasketaan kaikilla Porin seitsemällä sankarihautausmaalla.
Vanhan musiikin taitaja, viulisti Kreeta-Maria Kentala, loi sanan, josta muodostui termi.
Contempori-kamarikonsertti esitetään Porin raatihuoneella lauantaina 19.11. kello 15.
Ensi viikolla alkavan lapsen oikeuksien viikon pääteemana on tänä vuonna lapsen oikeus turvallisuuteen. Lapsen oikeus elää ja kasvaa turvallisessa ympäristössä on määritelty niin YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa kuin kansallisessa lainsäädännössäkin. Kokosimme yhteen ympäri Poria löytyviä paikkoja ja mahdollisuuksia toteuttaa lapsen oikeutta turvalliseen leikkiin ja oppimiseen.
Angel’s Share -sinfoniakonsertti soi Promenadisalissa torstaina 10.11. kello 19. Kapellimestarina on Olari Elts ja solistina viulisti Triin Ruubel.
Porin kaupunki vaihtaa vuoden 2023 alusta tapahtumalippujen toimittajan Ticketmasterista Lippupisteeseen. Uusi Lippupisteen kanssa tehty sopimus astuu voimaan 1. tammikuuta 2023. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa esimerkiksi Pori Sinfoniettan konserttiliput ostetaan Lippupisteen myyntipaikoista.
Pori Sinfonietta esittää Verdin rakastetun sielunmessun yhdessä Helsingin filharmonisen kuoron ja mieskuoro Manifestumin kanssa.
Koominen, säkenöivä ja nokkelaa dialogia huokuva Lepakko sai ensi-iltansa syksyn pimetessä. Anu Hälvän ohjaama operetti kuullaan uudelleen tammikuussa kahden lisänäytöksen voimin.
Lavialainen Veli-Matti Lahdenniemi ei muista, että olisi käynyt klassisen musiikin konsertissa aiemmin edes kouluaikana. Nyt 34-vuotiaana hän korkkasi klasaritarjonnan Lepakko-operetilla. "Olen nauranut ääneen, mikä on aina hyvä juttu."

Sivut