Jokaisella on oikeus liikkua

Jokaisella on oikeus liikkua -hankkeen tarkoituksena on selvittää porilaisten 18–29-vuotiaiden erityistä tukea tarvitsevien nuorten mahdollisuuksia ja toiveita liikunnan harrastamisen suhteen. Hankkeen tavoitteena on myös toteuttaa mielekkäitä vapaa-ajanharrastuksia kohderyhmän nuorille.

– Hankkeen päätavoitteena on antaa erityistä tukea tarvitseville nuorille mahdollisuus olla alusta saakka aktiivisesti mukana kehittämässä ja suunnittelemassa toimintaa. Nuoret voivat osallistua kehittämiseen vastaamalla kyselyihin ja osallistumalla työpajoihin, lajikokeiluihin sekä pienryhmähaastatteluihin. Tavoitteena on kerätä tietoa siitä, mitkä tekijät rajoittavat tai estävät erityistä tukea tarvitsevien nuorten harrastamista ja miten näitä asioita pysytään taklaamaan. Osallistumalla toimintojen suunnitteluun, on jokaisella osallistujalla mahdollisuus päästä vaikuttamaan kaupungin vapaa-aikatoimintojen kehittämiseen, taustoittaa hankekoordinaattorina toimiva Hanne Mailanen.

Hankkeen avulla edistetään erityistä tukea tarvitsevien nuorten osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa harrastamisen suhteen. Kolmivuotiseksi suunnitellun hankkeen aikana harrastustoiminta on nuorille maksutonta.

Jokaisella on oikeus liikkua -hanke toteutetaan Porin kaupungin liikuntapalveluiden koordinoimana hankkeena, jonka puitteissa tehdään yhteistyötä kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön sisällä sekä nuorisopalveluiden että Ohjaamon kanssa. Hankkeen vaikuttavuuden kannalta olennaisia yhteistyötahoja tulevat olemaan myös paikalliset seurat, yhdistykset ja Winnova. Hankkeen rahoittamiseksi on saatu Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämää avustusta liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen.

Erilaisia liikuntavälineitä nurmikolla

Syksyn 2023 ohjelma

Kaikki toiminta on maksutonta ja kauempana sijaitseviin toimintoihin järjestetään kuljetus. Paikalla aina hankekoordinaattori Hanne Mailanen. Noudatamme turvallisen tilan periaatetta. Haluatko saada ajankohtaista tietoa hankkeen tapahtumista? Liity hankkeen Whatsapp-ryhmään laittamalla viestiä hankekoordinaattorille!

 • Suunnitellaan yhdessä ensimmäisellä kerralla syksylle ulkoliikuntaa. Ensimmäisellä kerralla pihapelejä, jatkossa ehkä hevostelua tai lumikenkäilyä? Tule mukaan suunnittelemaan! Säävaraus.

  Pihapelejä ma 18.9. klo 14 Kirjurinluodon rantalentopallokentän läheisyydessä

  Muut kerrat maanantaisin 16.10., 12.11. ja 11.12. klo 14

  Ohjelma ja paikka tarkentuvat myöhemmin.

 • Retkeillään ja tutustutaan luontoon vaihtuvissa kohteissa. Retkikohteet valitaan yhdessä. Retkillä säävaraus.

  Ensimmäinen retki ke 6.9. kello 13 Lanajuovan reitti Liikkeelle lähdetään Lanajuovan reitin lähtöpisteeltä, Lanajuovantie 39

  Muut retket ma 9.10., ma 6.11. ja 4.12. Kohteet sovitaan myöhemmin.

 • Porilainen frisbeegolfasiantuntija Mikko Hakulinen kertoo lajista ja opastaa frisbeegolf-tekniikassa. Lopuksi pelataan yhdessä matalalla kynnyksellä.

  Ke 23.8. klo 12-14 Kirjurinluodon frisbeegolfpuistossa Lähtö A1-väylän lähtöpisteeltä, Pormestarinpolku

  To 28.9. klo 10-12 Kirjurinluodon frisbeegolfpuistossa Lähtö P1-väylän lähtöpisteeltä, Isosannanpuistokatu

 • Rentoa katukorista matalalla kynnyksellä. Ei tarvitse kuin ilmestyä paikalle!

  Syyskuussa torstaisin 7., 14. ja 21. syyskuuta kello 12-13, Hanhiluodon katukoriskentällä, Kirjurinluodontie 2

 • Aikuisten avoimet treenit, joissa luvassa vapaata temppuilua, akrobatiaa ja jonglöörausta Satasirkuksen välineillä. Vain mielikuvitus on rajana! Paikalla on ohjaaja, joka auttaa ja antaa ideoita tarvittaessa.

  Perjantaisin 22.9., 6.10. ja 13.10. klo 17.45-18.45 Satasirkus, Rautatienpuistokatu 2

   

  Lisäksi luvassa SirkusCafé ma 23.10. klo 19.30-21.00 Satasirkus, Rautatienpuistokatu 2

  SirkusCafé on nuorten vapaamuotoinen ilta, jossa tarjolla iltapalaa, seuraa ja sirkuskokeiluja matalalla kynnyksellä!

 • Matalan kynnyksen kuntosaliharjoittelua Urheilutalolla. Voit treenata omassa tahdissasi tai suunnitella ohjaajan kanssa oman kuntosaliohjelman.

  Torstaisin 12.10.-30.11. kello 12.15-13.15 Urheilutalon kuntosali, Kuninkaanhaanaukio 12

 • Leikkimielinen lasertaistelu labyrinttimäisellä kentällä säteiden sinkoillessa!

  Torstaina 23.11. klo 10.30-11.30 Zbase Pori, Joukahaisentie 8 Ennakkoilmoittautuminen Hannelle

  Paikalle voi saapua joko omalla kyydillä tai yhteiskuljetuksella, joka lähtee Digiverstaalta (Isolinnankatu 22).

Uutisia