Jokaisella on oikeus liikkua

Jokaisella on oikeus liikkua -hankkeen tarkoituksena on selvittää porilaisten 18–29-vuotiaiden erityistä tukea tarvitsevien nuorten mahdollisuuksia ja toiveita liikunnan harrastamisen suhteen. Hankkeen tavoitteena on myös toteuttaa mielekkäitä vapaa-ajanharrastuksia kohderyhmän nuorille.

– Hankkeen päätavoitteena on antaa erityistä tukea tarvitseville nuorille mahdollisuus olla alusta saakka aktiivisesti mukana kehittämässä ja suunnittelemassa toimintaa. Nuoret voivat osallistua kehittämiseen vastaamalla kyselyihin ja osallistumalla työpajoihin, lajikokeiluihin sekä pienryhmähaastatteluihin. Tavoitteena on kerätä tietoa siitä, mitkä tekijät rajoittavat tai estävät erityistä tukea tarvitsevien nuorten harrastamista ja miten näitä asioita pysytään taklaamaan. Osallistumalla toimintojen suunnitteluun, on jokaisella osallistujalla mahdollisuus päästä vaikuttamaan kaupungin vapaa-aikatoimintojen kehittämiseen, taustoittaa hankekoordinaattorina toimiva Hanne Mailanen.

Hankkeen avulla edistetään erityistä tukea tarvitsevien nuorten osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa harrastamisen suhteen. Kolmivuotiseksi suunnitellun hankkeen aikana harrastustoiminta on nuorille maksutonta.

Jokaisella on oikeus liikkua -hanke toteutetaan Porin kaupungin liikuntapalveluiden koordinoimana hankkeena, jonka puitteissa tehdään yhteistyötä kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön sisällä sekä nuorisopalveluiden että Ohjaamon kanssa. Hankkeen vaikuttavuuden kannalta olennaisia yhteistyötahoja tulevat olemaan myös paikalliset seurat, yhdistykset ja Winnova. Hankkeen rahoittamiseksi on saatu Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämää avustusta liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen.

Erilaisia liikuntavälineitä nurmikolla

Kevät 2024

Kannattaa seurata hankkeen sivuja ja sosiaalisen median tilejä, sillä ryhmiä on tulossa kevään aikana lisää!

 • Tennistä torstaisin 4.1. alkaen klo 16.00-17.00 Tennishallilla

  Valmentajan ohjauksessa rennot tennispelit Tennishallilla. Ei tarvitse osata etukäteen, Miko kyllä opettaa!

 • Talviretkeilyä maanantaisin 15.1., 29.1. ja 19.2. klo 14.00-16.00, lähtö Kulttuuripaja Lumolta.

  Retkeillään eri laavuille makkaranpaistoon. Ei pitkiä kävelyitä, tärkeintä mukava yhdessäolo ja ulkoilu. Ehkä kokeillaan lumikenkiäkin?

  Ilmoittautuminen Hannelle!

 • Maahanmuuttajaäitien hyvinvointiryhmä keskiviikkoisin 7.2.-13.3. klo 9.00-10.30 Winnovalla

  Ota yhteyttä Hanneen, jos haluat mukaan ryhmään! Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja ja Winnovan opiskelijat pitävät ryhmän ajan lapsiparkkia.

 • Lenkkipaja maanantaisin 4.3.-17.6. klo 16.00-17.00, lähtö Hanhipuiston parkkipaikalta.

  Ihastellaan maisemia ja tehdään rauhallinen kävelylenkki Kirjurin ympäristössä ja poluilla. Voidaan ottaa mukaan myös lumikenkiä, kävelysauvoja, ehkä kaverikoiratkin?

 • Kuntosaliharjoittelu jatkuu torstaisin 4.1.-25.4. klo 12.15-13.15 Urheilutalon yläkerran kuntosalilla.

  Matalan kynnyksen kuntosaliharjoittelua. Voit treenata omassa tahdissasi tai suunnitella ohjaajan kanssa kuntosaliohjelman.

 • Katukoris keskiviikkoisin 7.5.-28.5. klo 16.00-17.00 Hanhipuiston katukoriskentällä.

  Rentoa katukorista Kirjurin katukoriskentällä. Ei tarvitse kuin ilmestyä paikalle!


Kaikki toiminta on maksutonta ja kauempana sijaitseviin toimintoihin
järjestetään kuljetus. Paikalla aina hankekoordinaattori Hanne Mailanen.
Noudatamme turvallisen tilan periaatetta.

Haluatko saada ajankohtaista tietoa hankkeen tapahtumista? Liity hankkeen Whatsapp-ryhmään laittamalla viestiä hankekoordinaattorille!

Uutisia