Porin urheilutalo

Porin urheilutalon lentopallokenttä

Kuninkaanhaanaukio 12, 28130 Pori
puh. 044 701 1452
urheilutalo@pori.fi

Aukioloajat

2.5.-20.6. ja 12.-30.8.2024:
ma-to klo 14.00-22.00
pe klo 14.00-20.00
la-su suljettu

Urheilutalo suljettu 21.6.-11.8.2024.

 • Poikkeavat aukioloajat
 • Sisäänpääsymaksulla liikunta-aika 2 tuntia.
 • Lipunmyynti päättyy 60 minuuttia ja liikuntatilojen urheilukäyttö 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.
 • Kassa ja kahvio puh. 044 701 1452, urheilutalo@pori.fi
  Laitosmiehet puh. 044 701 1453
  Liikuntapaikkainsinööri Timo Lehtimäki puh. 044 701 1439, timo.lehtimaki@pori.fi

 • Kertamaksut (sis. alv 10%):

  • normaali maksu (aikuiset) 5 €
  • alennettu maksu 3 € (lapset 4-17 v, eläkeläiset, opiskelijat, varushenkilöt, työttömät ei ansiosid., määräaikainen kuntoutustuki)

  Sarjaliput 20 kpl (sis. alv 10%): *

  • normaali maksu (aikuiset) 90 €
  • alennettu maksu 54 €

  * Kassalla on myynnissä 30.6.2024 asti sarjalippuja, joiden voimassaoloaika päättyy 30.6.2025. Sarjalippukirjat ovat myynnissä laitoksen aukioloaikoina.

 • Pohjakerros:
  pelikenttäalue 23,2 x 43,7 m: koripallo, lentopallo, salibandy, futsal, sulkapallo 2 kpl
  paini- ja judotilat, karate, voimanosto, painonnosto, rytminen liikunta, pöytätennis, 2 squash kenttää, 10 pukuhuonetta, 6 pesuhuonetta, 2 saunaa, 20 WC-tilaa, välinevarastoja, kokoontyönnettävät katsomot

  1. kerros:
  lipunmyynti, valvonta, eteis- ja vaatetilat, kahvio, 60 m suora juoksurata, 140 m kiertävä rata, telinevoimistelu, pituus- ja korkeushyppy, 3-loikka ja seiväshyppy, heittojen harjoituspaikka: kiekko ja kuula, välinevarastot, toimistotiloja, kiinteät katsomotilat 360 hengelle

  2. kerros:
  nyrkkeily, kuntosali, 3 pukuhuonetta, 2 pesuhuonetta, 2 WC-tilaa, välinevarasto, opetustila, 2 kokoustilaa (30 hlöä ja 8 hlöä)

 • Urheilutalon voimistelutelineet ja hyppymonttu ovat tarkoitettu urheiluseuratoiminnan puitteissa tapahtuvaan ohjattuun harjoitteluun. Harjoittelu tapahtuu ainoastaan vuoron vastuuhenkilön valvonnassa.

  Permanto, voimistelutelineet ja hyppymonttu eivät ole ottelu- ja kilpailutapahtumissa tapahtuman yleisön käytössä. Tapahtumajärjestäjän tulee valvoa, että tapahtuman yleisö käyttää ainoastaan yleisölle varattuja tiloja.

  Ohjeistus perustuu TUKES:n ylitarkastajan lausuntoon Porin urheilutalon käyttäjäturvallisuuteen liittyen.

  1. Urheilutalon käyttäjät ovat velvollisia suorittamaan kulloinkin voimassa olevat urheilutalon käyttömaksut vapaa-ajan lautakunnan päättämällä tavalla.
  2. Muiden kuin harjoitukseen osallistuvien oleskelu on luvallista vain kahviossa, lukuun ottamatta erityisesti yleisölle tarkoitettuja tilaisuuksia. Urheilutalon harjoitustilat ovat harjoitukseen osallistuvien urheilijoiden ja valmentajien harjoitusaluetta, joka on tarkoitettu ainoastaan harjoitustilan varanneiden seurojen tai urheilutalon käyttömaksun maksaneiden harjoittelijoiden käyttöön. Saattamista tarvitsevien lasten osalta huoltaja voi saattaa lapsen harjoitustiloihin ja mikäli tilanne edellyttää, jäädä seuraamaan harjoitusta. Lähtökohtana on kuitenkin se, että harjoitusryhmän ohjaajat vastaavat ryhmän lapsista ja huoltajat odottavat harjoitusvuoron aikana kahviossa, poistuvat urheilutalolta tai harjoittelevat itse. Mikäli harjoitukseen tulevan lapsen huoltaja harjoittelee itse urheilutalolla lapsen harjoituksen aikana, tulee hänen maksaa urheilutalon hinnaston mukainen pääsymaksu.
  3. Urheilutalon palloilutilan katsomotilat avataan käyttöön ainoastaan ottelu-, kilpailu- ja muissa erikseen sovittavissa tapahtumissa. Mikäli palloilutilassa tapahtuvaa tapahtumaa varten on varattu tilat ainoastaan alakerrasta, toisen kerroksen katsomotilat eivät ole tapahtuman yleisön käytössä. Toisen kerroksen yleisurheilu- ja voimistelutilat on näissä tilanteissa varattu harjoituskäyttöön. Mikäli toisen kerroksen katsomotilat tarvitaan yleisötilaksi, on tapahtumajärjestäjän varattava myös yläkerran tilat tapahtuman käyttöön. Tapahtuman järjestäjä vastaa, että katsomotilat siivotaan roskista tapahtuman jälkeen. Ylimääräisen siivouksen kustannukset laskutetaan tapahtumajärjestäjältä jälkikäteen.
  4. Urheilutalon käyttäjillä on oikeus tulla pukutiloihin aikaisintaan 30 minuuttia ennen varatun harjoitusvuoron alkua. Ottelu- ja kilpailutapahtumien kohdalla aikaisempi saapuminen on mahdollista, tästä on sovittava ennalta urheilutalon kassan kanssa.
  5. Puku- ja pesutiloista on poistuttava viimeistään 30 minuuttia oman harjoitusvuoron päättymisen jälkeen.
  6. Harjoitustila on harjoitusryhmän käytössä ainoastaan varatun vuoron ajan, eli harjoitustilaan mennään vasta oman vuoron alkaessa ja sieltä poistutaan heti vuoron päätyttyä. Lajiharjoituksesta erillistä oheis-, fysiikka- tai muuta harjoitusta varten varataan tila erikseen, mikäli harjoitus ei tapahdu samassa tilassa lajiharjoituksen kanssa jo varatun vuoron puitteissa.
  7. Jokaisella ryhmällä on oltava nimettynä vastuuhenkilö, joka on läsnä koko sen ajan, jonka ryhmään kuuluvat harjoittelijat ovat urheilutalon harjoitustiloissa.
  8. Mikäli harjoitus-, peli- tai kilpailuryhmälle on varattu oma pukutila, vuoron vastuuhenkilön on huolehdittava, että pukutila sekä wc- ja suihkutilat jäävät siistiin kuntoon vuoron päätyttyä. Ylimääräisen siivouksen kustannukset laskutetaan harjoitusvuoron varanneelta taholta tai tapahtumajärjestäjältä jälkikäteen.
  9. Kaiken toiminnan tulee tapahtua sille erityisesti tarkoitetulla paikalla. Käytettävät välineet on toiminnan päätyttyä palautettava niille varatuille paikoille. Mikäli välineiden käytöstä on sovittu seuraavan vuoron käyttäjän kanssa, vastuu välineiden palauttamisesta siirtyy seuraavan vuoron käyttäjälle. Erityisesti voimailu- ja painonnostotiloissa on tärkeää, että painoja ei jätetä tankoihin tai laitteisiin.
  10. Mikäli harjoitus-, ottelu tai kilpailutilanteessa soitetaan musiikkia, äänenvoimakkuus tulee säätää urheilutalon muut käyttäjät sekä urheilutalolla samaan aikaan järjestettävä muu toiminta huomioiden.
  11. Tiloja ja välineitä tulee käyttää ainoastaan siihen toimintaan, jota varten ne on tarkoitettu. Kaikessa toiminnassa tulee välttää välineiden tai tilojen vahingoittamista.
  12. Urheilutalon palloilutilassa ei saa käyttää maalivahdinvarusteita liukastavia kemikaaleja tai muita aineita (silikoni, vahat tms.). Liukasteaineet tarttuvat varusteista lattiaan ja tekevät lattiasta liukkaan sekä leviävät koko kenttäalueelle puhtaanapidon yhteydessä. Liukas lattia aiheuttaa tapaturmia ja erilaisia vammoja tilan käyttäjille. Liukasteaineiden käytöstä aiheutuvan ylimääräisen siivouksen kustannukset laskutetaan harjoitusvuoron varanneelta taholta tai tapahtumajärjestäjältä jälkikäteen.
  13. Urheilutalon omaisuudelle aiheutuneesta vahingosta on ilmoitettava välittömästi urheilutalon kassalle.
  14. Yleisurheilutilan Regupol-pinnoitteella on luvallista käyttää piikkareita, joiden piikkien pituus on enintään 6 millimetriä. Muilla alueilla piikkareiden käyttö on kielletty.
  15. Judo- ja painimatolla sekä voimistelupermannolla harjoittelu tapahtuu ainoastaan paljain jaloin tai toimintaan erityisesti tarkoitetuilla jalkineilla.
  16. Urheilutalon harjoitustiloissa on käytettävä ainoastaan sisäliikuntakäyttöön tarkoitettuja jalkineita. Ulkokäytössä olevien jalkineiden käyttö on urheilutalon harjoitustiloissa kielletty, piikkareita lukuun ottamatta.
  17. Urheilutalon harjoitustiloissa on käytettävä ainoastaan sisäkäytössä olevia puhtaita välineitä.
  18. Urheilutalon voimistelutelineet ja hyppymonttu ovat tarkoitettu ainoastaan urheiluseuratoiminnan puitteissa tapahtuvaan ohjattuun harjoitteluun. Harjoittelu tapahtuu ainoastaan vuoron vastuuhenkilön valvonnassa. Permanto, voimistelutelineet ja hyppymonttu eivät ole ottelu- ja kilpailutapahtumissa tapahtuman yleisön käytössä. Tapahtumajärjestäjän tulee valvoa, että tapahtuman yleisö käyttää ainoastaan yleisölle varattuja tiloja.
  19. Tupakointi sekä nuuskan ja päihteiden käyttö on kielletty urheilutalossa ja urheilutalon ulkoalueilla, pois lukien erilliset anniskeluluvan alaiset tapahtumat.
  20. Purukumin tuominen ja käyttö urheilutalon tiloissa on kielletty.

  (päivitetty 28.9.2023)

  • Porin urheilutalo valmistui 30.9.1983
  • arkkitehtisuunnittelija arkkitehtitoimisto Matti Salmivalli Ky ja rakennesuunnittelu Insinööritoimisto Ineto Oy
  • urheilutalon tilavuus 44 850 m3, kerrosala 6 950 m2
Lentopallo-ottelu Porin urheilutalossa

Porin urheilutalo on Kuninkaanhaan kaupunginosassa sijaitseva urheilurakennus.