Liikuntapaikkojen varaukset

Kuvituskuva, kartta Isomäen alueesta

Porin sivistystoimialan tilavarauksista voivat erilaiset, lähinnä porilaiset seurat ja yhdistykset, sekä ryhmät ja porukat varata säännöllisiä tai tilapäisiä vuoroja liikuntapaikoilta ja leirikeskuksista (TammiLevo).

Tilojen varaus on aina tehtävä kirjallisesti ja hakemukseen on täytettävä kaikki tarvittavat kohdat, myös yhdistyksen Y-tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero. Mikäli hakijalla ei ole Y-tunnusta, merkitään hakemukseen ryhmän yhteyshenkilön tai varaajan henkilötunnus.

Vakiovuorojen hakemukset eri tiloihin on toimitettava tilavarauksiin määräaikaan mennessä käyttämällä vuorojen hakulomaketta. Hakemus pitää täyttää jokaisesta tilasta ja päivästä erikseen avaamalla linkki lomakkeeseen uudestaan. Uutta lomaketta täytettäessä ei saa käyttää selaimen paluunäppäintä.

Koulusalien, leirikeskusten, squashkenttien ja kokoustilojen vuoroja haetaan Timmi-varausjärjestelmän kautta.

Liikuntapaikat-sivulta pääsee tutustumaan liikuntapaikkojen tietoihin ja selaamaan Timmin varauskalenteria.
Timmissä voi selailla varauksia ja vapaita aikoja kirjautumatta järjestelmään. Vapaat ajat näkyvät kalenterilla valkoisena.

Tilavarauksen yhteystiedot:

Porin Leijona, Yrjönkatu 6, palveluaika arkisin klo 9-15
tilavaraus@pori.fi tai puh. 044 701 1427

Suurtapahtumia suunniteltaessa ensimmäinen yhteydenotto Visit Poriin: eija.joensuu@visitpori.fi 

 • Vakiovuorojen hakemukset eri tiloihin on toimitettava määräaikaan mennessä oheisen listan mukaisesti Porin kaupungin sivistystoimialan tilavarauksiin.
  Vuorojen haussa on käytettävä vuorojen hakulomaketta.

  Leirikeskusten hakuajat on poistettu ja niiden varaukset hoidetaan jatkossa Timmin kautta, ohjeet täällä.

  8.1.2024 mennessä haettavat kesäkauden vuorot:
  Nurmikentät (säävaraus) 15.5.-30.9.2024
  Hiekkakentät 2.5.-30.9.2024
  Urheilukeskuksen kentät UK3 ja Karhuhallin parkki 2.5.-n. 15.9.2024
  Pesäpallostadion 2.5.-n. 15.9.2024
  UK jp keinonurmi 15.5.-31.10.2024

  Monitoimikentät (säävaraus) 15.4.-31.10.2024
  Ahlainen, Finpyy, Harmaalinna, Itätuuli, Kalaholma, Länsi-Pori, Pohjoisväylä, Pormestarinluoto, Sampola, Toejoki, Vähärauma, Väinölä
  Haettavat ajat monitoimikentille: ma, ke, to klo 18-21, la ja su klo 8-14
  Kouluvuoden ulkopuolisina aikoina arkipäivisin päivävuorot klo 8-14

  28.2.2024 mennessä haettavat kesäkauden vuorot:
  Porin urheilutalo 2.5.-20.6.2024 ja 12.-23.8.2024 (la ja su suljettu)
  Noormarkun urheilutalo 2.5.-30.8.2024 (ma-pe, la ja su suljettu palloilu- ja voimailutila) kuntosali ma-su
  Maauimala 4.6.-18.8.2024
  Meri-Porin uimahalli 2.5.-20.6.2024 (la ja su suljettu)
  Lavian yhtenäiskoulun kuntosali 2.5.2024-30.4.2025

  30.4.2024 mennessä haettavat syys- ja kevätkauden vuorot:
  Isomäki Areena 29.7.2024-30.3.2025
  Harjoitusjäähalli 2.9.2024-30.3.2025
  Tekojäärata 25.11.2024-9.3.2025
  Tekojääkaukalo 1.12.2024-9.3.2025
  Karhuhalli 30.9.2024-16.5.2025
  UK keinonurmi, 1.11.2024-14.5.2025
  Urheilutalo 2.9.2024-30.4.2025
  Noormarkun urheilutalo 1.9.2024-30.4.2025
  Keskustan uimahalli 27.8.2024-28.5.2025
  Meri-Porin uimahalli ja kuntosali 3.9.2024-27.4.2025
  Koulusalit 2.9.2024-18.5.2025
  Nuorisotalo 19.8.2024-30.5.2025

  Harjoitusjäähalli, kesäkausi 1.-30.9.2024
  Kesävuorot myönnetään edellyttäen, että harjoitusvuoroja tulee riittävästi.

 • Vapaita vuoroja voi varata myös keskellä kautta.

 • Hakuaikoina saapuneet vakiovuorohakemukset käsitellään kootusti ja niistä tehdään viranhaltijanpäätös. Päätös lähetetään hakijoille sähköpostitse.

  Päätöksenteon jälkeen saapuneita yksittäisiä hakemuksia ja vakiovuorohakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hyväksytystä hakemuksesta saat sähköpostiisi varausvahvistuksen hintatietoineen.

 • Kaikki varaukset, jotka jäävät käyttämättä, tulee peruuttaa. Varausta ei laskuteta, jos se peruutetaan vähintään 14 vrk ennen varauksen ajankohtaa. Käyttämättä jäävät varaukset laskutetaan varausten mukaan, mikäli niihin ei saada uutta käyttäjää. Peruttaessa saman tilan kaikki vakiovuorot kokonaan, niitä ei laskuteta. Mahdolliset peruutukset ja muutokset on ilmoitettava tilavaraukseen: tilavaraus@pori.fi tai 044 701 1427.

  Mikäli liikuntayksikkö sään, olosuhteiden tai pandemian tms. pakottavan syyn vuoksi peruuttaa vuoron, sitä ei laskuteta. Mikäli liikuntayksikkö joutuu pakottavasta syystä siirtämään myönnetyn vuoron toiseen liikuntatilaan, noudatetaan hinnoittelussa alkuperäisen tilan tai uuden tilan hinnoittelua sen mukaan, kumpi on varaajalle edullisempaa.

  Vuorojen peruuttaminen riittävän hyvissä ajoin mahdollistaa sen, että vuorolle löydetään käyttäjä esimerkiksi samoja tiloja käyttävien tahojen joukosta. Näin tilat saadaan palvelemaan käyttäjiä mahdollisimman tehokkaalla tavalla.

  Timmi-tilavarausjärjestelmässä on otettu käyttöön värikoodi peruutetun, mutta varattavissa olevan vuoron merkiksi. Alle 14 vuorokautta ennen vuoron ajankohtaa peruutetun vuoron väri muutetaan Timmiin oranssiksi. Oranssilla merkitty vuoro on varattavissa sivistystoimialan tilavarausten kautta (tilavaraus@pori.fi). Mikäli vuoroa ei ole peruutettu vähintään 14 vuorokautta ennen vuoron ajankohtaa, mutta sille löytyy edellä kuvatun menettelyn kautta käyttäjä, vuoro laskutetaan sen lopulliselta käyttäjältä eikä alkuperäistä varaajaa laskuteta.

 • Peruskoulut (alakoulut, yläkoulut, yhtenäiskoulut, erityiskoulut ja yksityiset koulut), lukiot ja päiväkodit sekä Länsirannikon Koulutus Oy WinNova (sis. Ammattiopisto Luovin ja WinNovan yhteinen toiminta), Satakunnan Ammattikorkeakoulu Oy ja Palmgren-konservatorio voivat käyttää veloituksetta liikuntapaikkoja liikuntatuntien aikana (klo 8-15) opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien mukaiseen käyttöön sekä koulujen kerhotoimintaan. Mikäli koulun tai oppilaitoksen liikuntatunti jatkuu klo 16 asti, vuoron varaamisesta tulee sopia erikseen sivistystoimialan tilavarauksen kanssa, mahdollisten seuravuorojen ja muiden päällekkäisyyksien välttämiseksi. Vuoron voi varata enintään 14 vrk eteenpäin varaushetkestä.

  Opetussuunnitelman mukaisen uinninopetuksen vuosisuunnittelun mahdollistamiseksi ohjetta 14 vrk:n varaamisesta ei noudateta uimalaitosten kohdalla. Uintiryhmien tulee aina varata vuoro ennalta. Opetussuunnitelman mukainen uinninopetus on tarvittaessa ensisijaista muuhun uimahallin päiväkoti-, koulu- tai oppilaitoskäyttöön nähden, jotta jokaisella ryhmällä on mahdollista toteuttaa opetussuunnitelman mukainen uinninopetuksensa koulukäyttöön varattujen ratojen ja aikataulujen puitteissa lukuvuoden aikana. Mikäli päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen varaama uintikerta peruuntuu, varattu vuoro on peruutettava mahdollisimman pian, kun uintikerran peruuntuminen on tiedossa.

  Lounais-Suomen alueella toimivat liikunnan, urheilun ja nuorisotyön alue- ja piirijärjestöt maksavat porilaiskäyttäjien maksun mikäli toimintaan osallistuvat ovat ainakin osittain porilaisia.

  Hintaryhmät:
  – porilaiset / nuorisotoiminta (nuorisotilat, leirikeskukset)
  – porilaiset
  – muu paikkakuntalaiset

  Yksittäiset käyttäjät / normaali maksu: aikuiset

  Yksittäiset käyttäjät / alennettu maksu: 4-17-vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset, varushenkilöt, työttömät (peruspäiväraha tai työmarkkinatuki), määräaikainen kuntoutustuki

  Mikäli hinnastosta puuttuu soveltamiskelpoinen hinta, päättää hinnasta yksittäistapauksissa liikuntayksikön päällikkö. Muilta kuin porilaisilta hinta on kaksinkertainen, ellei hinnastossa ole erikseen hintaa mainittu tai ellei hinnasta ole tehty erillistä päätöstä.

  Maksa mitä haluat -päivien osalta poiketaan liikuntayksikön hinnaston hinnoittelusta. Maksa mitä haluat -päiviä järjestetään vuosittain 4-5 kertaa, erikseen määritettävinä ajankohtina.

  Mikäli porilainen seura vastaa maaottelutapahtuman, kansallisen tai kansainvälisen lajiliiton myöntämän ja/tai tunnustaman kansainvälisen urheilukilpailun tai näitä arvokkaamman kilpailutapahtuman järjestämisestä, on seuralla mahdollisuus saada tilat tapahtuman ajaksi veloituksetta käyttöönsä. Seuran tulee tehdä kirjallinen ilmoitus tapahtumasta liikuntayksikölle heti tiedon kilpailujen myöntämisestä saatuaan, kirjallinen anomus tilojen veloituksettomasta käytöstä sekä varata kilpaluihin tarvittavat tilat käyttöönsä. Anomuksesta tulee käydä ilmi, minkä tasoisesta tapahtumasta on kyse, tapahtuman osallistujamäärä sekä odotettu yleisömäärä. Anomus toimitetaan sivistystoimialan tilavaraukseen (tilavaraus@pori.fi). Tilojen varaamisen yhteydessä tai välittömästi sen jälkeen tulee järjestävän seuran kutsua liikuntayksikön sekä teknisen toimialan liikuntapaikkayksikön edustajat tapaamiseen, missä käydään läpi mahdolliset kansallisen tai kansainvälisen lajiliiton kriteerit tiloille (kilpailu-, oheis- ja yleisötilat). Oikeudesta tilojen veloituksettomaan käyttöön päätetään tapauskohtaisesti, kilpailutapahtuman taso, osallistujamäärä, yleisömäärä ja lajin erityisominaisuudet (joukkuelajit/yksilölajit) huomioiden. Yksittäisten, aikuisten sarjojen SM-kilpailuiden tai -finaalien kohdalla voidaan erillisestä anomuksesta poiketa hinnaston hinnoittelusta, mikäli kilpailutapahtuma on tason, osallistujamäärän, mahdollisten kansainvälisten osallistujien, yleisömäärän ja lajin erityisominaisuuksien puolesta rinnastettavissa edellä mainittuun maaottelutapahtumaan tai kansainväliseen kilpailuun.

  Tilojen ja välineiden vuokraajana toimii liikuntayksikkö. Yksikkö voi myös perua myönnetyn varauksen. Kaikki tilavaraukset tehdään kirjallisesti, kaupungin verkkosivuilla olevaa sähköistä lomaketta käyttäen. Kaikista varauksista tulee varaajalle kirjallinen vahvistus. Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa varausten mukaan.

  Kaikki varaukset, jotka jäävät käyttämättä, tulee peruuttaa. Varausta ei laskuteta, jos se peruutetaan vähintään 14 vrk ennen varauksen ajankohtaa. Käyttämättä jäävät varaukset laskutetaan varausten mukaan, mikäli niihin ei saada uutta käyttäjää. Peruttaessa saman tilan kaikki vakiovuorot kokonaan, niitä ei laskuteta. Mahdolliset peruutukset ja muutokset on ilmoitettava tilavaraukseen: tilavaraus@pori.fi tai 044 701 1427.

  Mikäli liikuntayksikkö sään, olosuhteiden tai pandemian tms. pakottavan syyn vuoksi peruuttaa vuoron, sitä ei laskuteta. Mikäli liikuntayksikkö joutuu pakottavasta syystä siirtämään myönnetyn vuoron toiseen liikuntatilaan, noudatetaan hinnoittelussa alkuperäisen tilan tai uuden tilan hinnoittelua sen mukaan, kumpi on varaajalle edullisempaa.

  Liikuntatilojen varaaja vastaa, että järjestämänsä toiminta täyttää kuluttajaturvallisuuslain edellyttämät kriteerit, että toiminnasta on olemassa tarvittavat turvallisuussuunnitelmat sekä toiminnan niin edellyttäessä kunkin tilaisuuden vaatimat viranomaisluvat. Mikäli tilan tai välineen vuokralle tai lainalle ottanut aiheuttaa vahinkoa vuokraamalleen tilalle tai välineelle, on hän tai hänen edustamansa yhdistys/yritys velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon Porin kaupungille. Kaikkia tiloja tulee käyttää asianmukaisesti ja tilat tulee luovuttaa siistissä kunnossa. Mikäli liikuntatiloihin joudutaan käyttäjän jäljiltä tilaamaan lisäsiivous tai korjaamaan varaajan aiheuttamia vahinkoja, kustannukset laskutetaan täysimääräisesti varaajalta jälkikäteen. Kun tiloja varataan yksittäisiä kilpailu-, näytös- ja konserttitapahtumia varten sekä muuhun vastaavaan käyttöön, tapahtumanjärjestäjän tulee ilmoittaa ja hyväksyttää etukäteen liikuntayksikön edustajalla sekä teknisen toimialan liikuntapaikkayksikön esihenkilöllä erikseen tapahtumassa käytettävät erikoistehosteet (esim. savukoneet, pyrotekniikka ja muut vastaavat, tehosteiden luomiseen käytettävät laitteet ja aineet mm. hiuslakka, glitterit).

  Tilaussaunoja varataan pääsääntöisesti liikuntatilojen käytön yhteydessä, varausaika enintään kaksi tuntia. Jotta tilaussaunat palvelevat uimalaitosten asiakaskuntaa mahdollisimman laajasti, tilaussaunaa on mahdollista varata kaksi kertaa viikossa asiakasta kohti.

  EU:n vammaiskortin tai Porin kaupungin sivistystoimialan myöntämän avustajakortin haltijoiden kohdalla sisäänpääsymaksu sisältää tilaus-/invasaunan käytön, mikäli asiakkaan toimintakyky sitä edellyttää. Edellä mainituilla korteilla asiakkaan henkilökohtaisen avustajan sisäänpääsy sisältyy avustettavan henkilön pääsymaksuun, mikäli avustaja ei ole ammatinharjoittaja.

  Uimahallien tai maauimalan tilaus-/invasaunasta peritään tuntivuokra (sis. alv 24 %) + jokaiselta tilassa toimivalta henkilöltä uintimaksu, kun tiloja käyttää tai avustajana toimii terveys- tai fysioterapia-alan ammatinharjoittaja, personal trainer tai muu vastaava ammatinharjoittaja.

  Mikäli asiakkaalle on myönnetty kuntoutusta, josta hänelle ei saa koitua kustannuksia (esimerkiksi Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus tai Satasairaalan lapselle myöntämä palveluseteli/maksusitoumus), eikä yrityksellä ole mahdollisuutta toteuttaa allasterapiaa omissa tiloissaan, on terapiakäynti kaupungin uimalaitoksissa asiakkaalle maksuton. Sekä asiakkaan että terapeutin uintimaksun maksaa yritys.

  Tilaussauna on tarvittaessa myös sukupuolivähemmistöjen käytössä ja näissä tilanteissa tilaussaunan käyttö sisältyy pääsymaksuun.

  Kaikki varaukset tilaus-/invasaunan käytöstä erityisoppilaiden liikuntaan tekee opetusyksikkö.