Porin etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön tehtävä on varmistaa, että jokainen nuori saa kasvamiseen, itsenäistymiseen ja osallisuuteen tarvitsemansa tuen – että kenenkään ei tarvitse kasvaa ja selviytyä yksin.

Etsivässä nuorisotyössä kohdataan alle 29-vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat arjessaan tukea sekä näkymiä tulevaisuuteen. Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaansa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille (Nuorisolaki 1285/2016).

Etsivä nuorisotyöntekijä on rinnalla kulkija, joka auttaa selvittämään, miten ottaa seuraava askel. Mikään asia ei ole liian pieni tai liian suuri yhdessä ratkottavaksi.

Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voi miettiä esimerkiksi:

– ihan tavallisia arjen tilanteita ja tekemisiä

– ihmissuhteita, sosiaalista elämää, vapaa-aikaa ja harrastuksia

– terveyttä, jaksamista ja mielen hyvinvointia

– opiskelupaikkoja ja työpaikkoja tai mahdollisuuksia kuntoutukseen

– raha-asioita, toimeentuloa, tukien ja etuuksien (esim. Kela) hakemista

– työttömäksi ilmoittautumista, TE-toimiston tai työllisyyspalvelujen kanssa asiointia.

Ei ole asiaa, josta et voisi etsivältä kysyä, eikä ole asiaa, johon et yhdessä etsivän kanssa löytäisi vastauksia. Etsivä nuorisotyö tukee niissä asioissa, jotka nuori itse kokee tärkeäksi. Tapaamiset järjestetään siellä, missä nuori toivoo ja missä hänen on hyvä olla. Paikkana voi hyvin olla esimerkiksi kahvila, puisto, etsivän nuorisotyön toimitilat tai nuoren oma koti.

Etsivään saa yhteyden puhelimitse, viestillä, sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa, tai jättämällä yhteydenottopyyntö yhteysetsivään.fi -sivustolla.

Jokainen, joka kokee nuoren olevan etsivän nuorisotyön tarpeessa, voi nuoren (tai alaikäisen nuoren huoltajan) suostumuksella ilmoittaa hänen yhteystietonsa etsivälle nuorisotyölle. Etsivät nuorisotyöntekijät toimivat aina nuoren suostumuksella – myös silloin, kun yhteydenottaja on joku muu kuin nuori itse.

Pre-startti

Osaksi etsivän nuorisotyön ja nuorten työpajojen toimintaa on luotu Pre-startti, mahdollisimman matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua ja kiinnittyä työpajojen toimintaan. Pre-startin palvelu on ilmaista, vapaaehtoista ja vakuutuksellista. Matalan kynnyksen palveluun osallistuminen ei edellytä sitouttavia sopimuksia, mutta silti se tarjoaa nuoren käyttöön kaikki työpajan ja etsivien palvelut. Pre-startin avainteemat ovat yhteisöllisyys, osallisuus, valmennuksellisuus ja toiminnallisuus.

Kiinnostuitko? Lisätiedot etsiviltä.

NimiPuhelinnumeroOsoite
Lindfors Anu044-701 4186Veturitallinkatu 7, 28120 Pori
Nordlund Aleksi044-701 1302Veturitallinkatu 7, 28120 Pori
Lehtimäki Satu044-701 1386Veturitallinkatu 7, 28120 Pori
Saarhelo Mira044-701 4185Veturitallinkatu 7, 28120 Pori

Lisää tietoa etsivästä nuorisotyöstä: intory/etsivänuoristyö

Sosiaalinen media:

TIKTOK

INSTAGRAM

sähköposti: etsivät@pori.fi tai etunimi.sukunimi@pori.fi

Ilmoitukset nuoresta: yhteysetsivään.fi