Työpajojen hyvinvointipalvelut

Kun tarvitaan hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämistä

Sisääntulo työpajoille

Tullessasi työpajatoimintaan selvitämme yhdessä nykyisen työttömyys tilanteesi ja laadimme sinulle yksilökohtaisen palvelusuunnitelman. Saat palvelusuunnitelman käyttöösi koko pajajakson ajaksi.

Osallisuus ja yhteisöllisyys

Työpajojen osallisuuden ja yhteisöllisyyden tarkoituksena on lisätä sinun työhyvinvointitaitojasi. Tavoitteena on avustaa sinua koulutukseen ja työelämään siirtymisessä. Tukena käytämme yksilövalmennusta, ryhmä- ja aktiivipalveluja sekä työpajojen työ- ja oppimisympäristöjä. Osallisuuden ja yhteisöllisyyden kehittämisessä aihekokonaisuudet ovat:

  • liikunta, terveys ja arkeen liittyvät taidot
  • kulttuuri ja kansalaisyhteiskunta
  • kieli ja viestintä
  • ympäristökasvatus

Koulutus ja valmennus

Työpajojen koulutuksessa sinulla on mahdollisuus hyödyntää yksilökohtainen eteneminen jopa ammatilliseen tutkintoon asti. Voit myös suorittaa peruskoulun loppuun, tehdä ammatillisia osatutkintoja, lukion opintojaksoja tai keskeytyneitä opintoja. Opinnot voit suorittaa omaehtoisena, pää- tai sivutoimisena, vaiheittain työn ohessa tai keskittymällä vain opintoihin. Valinta on sinun. Voit myös edistää omaa työllistymistäsi suorittamalla pajajakson aikana korttikoulutuksia.
Näitä ovat muun muassa työturvallisuus-, hygieniapassi-, tulityö-, ensiapu-, trukki ja henkilönostinkoulutukset. Koulutuskustannuksista vastaa pääosin työnantaja. Yksilövalmentajat avustavat sinua opinnoissa ja niiden suunnittelussa.

Työllistyminen

Työllistymisessä selvitämme kanssasi vaihtoehtoja, tuemme sinua oman osaamisen tunnistamisessa ja markkinoinnissa, työn etsinnässä, hakemisessa ja vaikka oman portfolion laadinnassa. Työpajoilla voit työskennellä erilaisissa työ- ja oppimisympäristöissä työelämäkokeilussa, työkokeilussa tai työsuhteessa.
Yleisellä tasolla työntekijän työllistäminen on melko monimutkainen vaihe. Työn saaminen avoimilta työmarkkinoilta edellyttää sinulta kiinnostusta työn hakemiseen, jonkin verran teknisiä tietokonetaitoja, intoa eli tahtotilaa, keskustelutaitoja sekä sinnikkyyttä, pitkäjänteisyyttä ja hyvää tuuria. Työpajojen valmentajat ovat erikoistuneet ratkaisemaan työllistymisen pulmia, he toimivat tukenasi kaikissa vaiheissa.

NimikeNimiPuhelinnumero
TyöpajapäällikköSuomala Janne044-701 1296
Vastaava yksilövalmentajaSalokangas Maarit044-701 1295
Etsivä nuorisotyöntekijäLehtimäki Satu044-701 1386

Sähköposti: etunimi.sukunimi@pori.fi