Valmennus työpajoilla

Työpajan valmennuksen tarkoituksena on harjaannuttaa sinua niin, että työelämässä tarvittavat tiedot ja taidot lisääntyvät.

Valmennuksessa etsimme sinulle soveltuvan työvoimahallinnon palvelun ja teemme kanssasi sopimuksen vaihtoehtoisesti työelämäkokeilusta, työkokeilusta tai työsuhteesta. Yhdessä laaditun sopimuksen turvin sinulla on mahdollisuus käyttää omaa aikaasi valmennukseen, voit myös valita valmennuspaikkasi työpajojen työympäristöistä.

Työvoimahallinnon sopimuksen turvin voit käyttää työaikaasi valmennuksen aloittamiseen ja suunnitteluun, valmennuksen toteuttamiseen ja valmennuksen päättämiseen asianmukaisesti. Tärkeintä on kuitenkin oman työajan käyttäminen valmennuksessa ja sinulle sopivan työympäristön löytämisessä.

Työpajan tehtävänä on tarjota sinulle soveltuva työ- ja valmennusympäristö käytössä olevista työpajoista. Työpajoissa voit toteuttaa valmennusjaksosi työ- yksilö- tai starttivalmentajan tukemana. Työpajan valmentajat keskustelevat kanssasi valmennuksesta ja vahvuuksistasi, kehityskohteistasi ja onnistumisistasi valmennuksessa. Keskustelujen tarkoituksena on tukea sinua matkalla kohti uutta työ- tai koulutuspaikkaa, esimerkiksi pk-sektorin yrityksessä, uudelleenkoulutuksessa, kuntoutuksessa tai vaikka kokeillessa aivan uutta työtehtävää. Työpajavalmennuksessa sinä ja valmentautumisesi ovat keskiössä, tärkeintä on sinun kehittyminen valmentautujana.

Tavoite

Valmentautuja harjaannuttaa itseään työntekijänä niin, että työelämässä tarvittavat valmiudet lisääntyvät. Hän työskentelee itselle parhaiten soveltuvassa työpajassa ja käyttää työaikaansa itsensä kehittämiseen. Hän edistää omaa työllistymistään hakemalla oman alan työtehtäviin avoimille työmarkkinasektorille pajajakson aikana.

Sisältö

Valmentautuja työskentelee itse valitsemassaan työpajassa ja harjaannuttaa omia työelämän taitoja.

Aihekokonaisuus

Työpajojen toiminta ja tuotannollinen toiminta, työvalmiuksien parantaminen ja työntekijä tuotannollisessa toiminassa, sähköinen Vat- valmennusjärjestelmä ja työmaapäiväkirja.

Kohderyhmä

Työttömät henkilöt 18-59 -vuotiaat.

NimikeNimiPuhelinnumero
TyöpajapäällikköSuomala Janne044-701 1296
Vastaava yksilövalmentajaSalokangas Maarit044-701 1295
YksilövalmentajaSetälä Johanna044-701 1385
Vastaava työnjohtaja / Typa-pajaJuhola Kirsi044-701 9245
Työpajan esimies / LuontopajaKataja Mikko T044-701 1037
Työvalmentaja / EkopajaKulonpää Kimmo044-701 8572

Sähköposti: etunimi.sukunimi@pori.fi