Waltti

Waltti on joukkoliikenteen valtakunnallinen lippujärjestelmä, jonka toiminta kattaa tällä hetkellä useita kaupunkiseutuja. Waltti-matkakorttia pystyy käyttämään paitsi omalla asuinpaikkakunnallaan, myös muissa Waltti-kaupungeissa.

 • Waltti Mobiili on mobiililaitteeseen ladattava sovellus jonka löytää sekä Google Play-kaupasta että App Storesta.

  Waltti Mobiilissa on tällä hetkellä ostettavissa kerta-, vuorokausi- ja kausilippuja. Maksutapoina sovelluksessa on maksukortti, MobilePay tai operaattorimaksu (puhelinlaskun yhteydessä maksaminen).

  Waltti Mobiili-sovelluksesta ostettu lipputuote on voimassa heti ostohetkessä.

  Sovelluksessa voi olla vain yksi voimassa oleva kausilippu ja se toimii vain yhdessä puhelimessa kerrallaan.

  HUOM! Waltti Mobiili on oma sovelluksensa, eikä siihen pysty liittämään fyysistä matkakorttia.

  Lipun ostaminen lapselle

  Kerta- ja vuorokausilippuja pystyy ostamaan rekisteröitymättä, mutta kausilipun ostamiseksi sovellukseen pitää rekisteröityä.

  Mikäli haluat ostaa lapsellesi kausilipun, lapsella pitää olla Waltti Mobiili omassa puhelimessaan ja hänelle pitää luoda oma tili Walttiin. Kausilippu on rekisteröityyn tiliin sidottu lipputuote, joten vanhempi ei voi ostaa kausilippua omalle Waltti-tilillensä ja tämän jälkeen siirtää sitä lapsen puhelimeen.

  Sovelluksessa lippujen maksaminen onnistuu mobiilimaksamisella (puhelinlasku) MobilePaylla ja maksukortilla jossa on verkkomaksuominaisuus aktivoituna.

  Lapsen lipun maksaminen onnistuu helpoiten syöttämällä lapsen oman tai vanhemman maksukortin tiedot sovellukseen. Maksukortin verkkomaksuominaisuus tulee olla käytössä. Maksukortin tiedot on pidettävä ostotapahtuman ajan sovelluksessa, mutta kun maksu on hyväksytty ja lippu löytyy sovelluksesta, voi korttitiedot poistaa, mikäli haluaa lapsen käyttävän vain yhtä, jo ostettua lipputuotetta.

 • Waltin verkkokaupasta voit tilata itsellesi tai alle 17-vuotiaalle lapsellesi. Verkkokaupassa pystyt myös lataamaan matkakortille arvoa tai kausilipun. Verkkokaupassa lipputuotteiden lataaminen on maksutonta.

  Verkkokaupassa pystyt myös hallinnoimaan omia matkakorttejasi ja liittämään esimerkiksi alle 17-vuotiaan lapsesi matkakortin omaan tiliisi lipputuotteiden lataamisen helpottamiseksi.