Verkko-opiskelu

Verkko-opiskelu on yksi opetus- ja oppimistapa lähiopetuksen rinnalla. Se on hyvä vaihtoehto opetella itsenäistä työskentelyä, ajankäyttöä, tieto- ja viestintätekniikkaa (sekä itsekuria!).

Verkkokurssi suoritetaan kokonaan verkossa. Kurssimateriaali ja tehtävät ovat sähköisellä oppimisalustalla, joka Porin lukioissa on pääsääntöisesti Moodle. Oppikirja voi olla joko e-oppikirja tai perinteinen kirja. Opiskelu on varsin itsenäistä, mutta opettaja ohjaa opiskelijaa koko kurssisuorituksen ajan verkossa.

Verkkokursseille voi ilmoittautua syyskuun alusta huhtikuun puoliväliin asti. Viimeinen koemahdollisuus on toukokuun puolivälissä. Verkkokursseille ilmoittaudutaan oman opon kautta. Samanaikaisesti opiskelijalla voi olla käynnissä yksi (painavasta syystä kaksi) verkkokurssi.

Tarjottavat kurssit ovat valtakunnallisia pakollisia ja syventäviä kursseja. Kurssisisällöt voit tarkistaa lukioiden opinto-oppaasta. Verkkokurssit tunnustetaan ja luetaan hyväksi sellaisinaan kaikissa yhteistyölukioissa.