Ajankohtaista kansalaisopistossa

Opisto järjestää näyttelyjä, luentoja ja tapahtumia ajankohtaisista teemoista. Tutustu tarjontaamme!

Kansalaisopisto SuomiAreenan kansalaistorilla

Kevään kurssitarjontaan voi tutustua ilmoittautumisjärjestelmässä tai selaamalla Sinä Osaat! -koulutusoppaan pdf-versiota (linkki valikossa). Tästä ilmoittautumisjärjestelmään

Kevään koulutusopas on jaossa kirjastoissa Porissa ja Ulvilassa, Porinassa, Porin museoiden toimipisteissä ja Porin keskustan uimahallissa.

Ilmoittautuminen kevään kursseille on käynnissä netissä ja arkisin kello 10-16 puhelimitse 02 621 5963

Klikkaa tästä ilmoittautumisjärjestelmään.

Yleisötilaisuudet kevät 2023

Torstai-Akatemia
Torstai-Akatemia on Porin seudun kansalaisopiston ja Porin seurakuntayhtymän yhteinen, ikäihmisille suunnattu luentosarja. Luennot pidetään seurakuntakeskuksessa (Itäpuisto 14, 2. kerros), ellei muuta mainita.

 • To 13.4. kello 14-15 Pukeutumisneuvonta / Muotitavaratalo Ratsula. Kokoontuminen Ratsulassa (Antinkatu 17, 3. kerros, sisäänkäynti toimiston ovesta). Sitova ilmoittautuminen Mikko Salonen 044 730 9648.
 • To 4.5. kello 14-15.30 Kevätretki: Opastettu vierailu Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa. Kokoontuminen Toivon sisäpihalla (Varvinkatu 19). Retken hinta 10 e, sisältää kahvin. Sitova ilmoittautuminen Mikko Salonen 044 730 9648.

Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot
Ikääntyvien yliopistossa järjestetään korkeatasoisia Studia generalia -tyyppisiä luentoja elämän eri osa-alueilta. Nimestään huolimatta luennot sopivat kaikenikäiselle kuulijakunnalle. Luennot välitetään verkon kautta Jyväskylän kesäyliopistosta. Tilaisuudet pidetään opistotalon auditoriossa (pohjakerros).

 • Ke 5.4. klo 14-16 Sotaisa Venäjä ja energia. Mikä on Euroopan vastaus? Professori Veli-Pekka Tynkkynen, Helsingin yliopiston Aleksanteri Instituutti – huom. ajankohta muuttunut alkuperäisestä (oli 19.4.)
 • Ke 3.5. klo 14-16 Kepissä on kaksi päätä. Taiteesta ja totuudesta / Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, Kansallisteatteri

Digituokiot
Digituokiot kerran kuukaudessa pääkirjaston seminaarihuoneessa 2 (Gallen-Kallelankatu 12, 2. kerros). Teemaan johdattaa suunnittelijaopettaja Suvi Soukki-Laine. Yhteistyössä Porin pääkirjaston kanssa.

 • To 13.4. klo 13-13.45 Digitaalinen jäämistö
 • To 4.5. klo 13-13.45 Älypuhelimen tärkeät asetukset

Digikahvila
Opistotalon Plakkari-luokka perjantaisin 3.2.-12.5. klo 14-14.45
Tervetuloa kahville ja kuulemaan tietotekniikan uusia tuulia ja polttavia puheenaiheita! Olet sydämellisesti tervetullut osallistumaan keskusteluun tai vain tulemaan kuulolle. Jokaiselle kerralle on oma teemansa, ja osallistujat voivat ehdottaa teemoja seuraaville kerroille. Teemaan johdattaa suunnittelijaopettaja Suvi Soukki-Laine. Kahvimaksu 5 e / kerta, joka laskutetaan kevätkauden päätteeksi. Aktiivikortti ei käy tälle kurssille. Ei pitkäperjantaina 7.4.

 • 31.3. Digitaalinen perintömme
 • 14.4. Kun vierailen internetissä – jätänkö jäljen?
 • 21.4. Miten minua voidaan seurata
 • 28.4. Robotiikka on tulevaisuutta!
 • 5.5. Kuvat kesän juhlista talteen

Digiklinikka
Opistotalon Plakkari-luokka perjantaisin 3.2.-12.5. klo 15.45-17.15

Tarvitsetko apua ja neuvoja tabletin, läppärin tai älypuhelimen kanssa? Jos vastasit kyllä, tervetuloa paikalle. Sinulla voi olla yhdellä kokoontumiskerralla korkeintaan kolme kysymystä, jotta ehdimme käsittelemään kaikkien kysymykset. Neuvonta on kuitenkin yksilöllistä. Neuvomassa suunnittelijaopettaja Suvi Soukki-Laine. Hinta on 5 e / käyntikerta (laskutetaan jälkikäteen). Aktiivikortti ei käy tälle kurssille. Ei pitkäperjantaina 7.4.

Aurinkoenergiaa kaikelle kansalle
Opistotalon auditorio ke 29.3. klo 17.30-19.45

Puhdasta ja päästötöntä energiaa omalta katolta? Sekä omakotitalon asukas että taloyhtiö voi aurinkosähköllä vähentää ostosähkön tarvetta ja pienentää näin sähkölaskuaan. Lainsäädännön muutos on tehnyt aurinkosähkön tuottamisesta myös asunto-osakeyhtiössä entistä kannattavampaa, taloyhtiöiden aurinkosähkön tuotto saadaan nyt myös huoneistojen käyttöön. Tule kuuntelemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja ja kysymään sinua askarruttavia aurinkoenergiaan liittyviä kysymyksiä. Yhteistyössä Energianeuvonta Satakunnassa -hankkeen kanssa.

Osallisuus-teatteri 5 vuotta -juhlakonsertti
Opistotalon auditorio ti 4.4. klo 12.30-14

Erityisryhmien yhteisöteatteri, Osallisuus-teatteri on toiminut jo viisi vuotta, ja sitä juhlistetaan konsertilla opistotalon uusitussa auditoriossa! Yhteistyössä SEKK, MEKA TV ja Me Itse ry:n Satakunnan meikäläiset.

Menny ulos – lähiretkeilyalueet Porissa ja lähistöllä
Opistotalon auditorio ke 19.4. klo 17.30-19.45

Illan puheenvuorot tarjoavat hyvän kokonaisuuden Porin ja lähialueen retkeilymahdollisuuksista, upeista luontokohteista, liikkumistavoista, ohjeista ja säännöistä. Jotkut kohteet soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön ja toisiin päästäkseen tulee seurata sääennusteita. Kerromme mistä löytää tietoa, jotta retkipäivän suunnittelu käy helposti. Retkeilyhelmiä esittelevät Porin kaupungin ja Metsähallituksen asiantuntijat.

Käsikirjoituksesta kantaesitykseksi
Pääkirjaston Kokoustila ke 19.4. klo 18

Haluaisitko kirjoittaa näytelmän? Millainen on näytelmän tie työpöydältä lavalle? Vastaamassa näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja Marko Saario ja näyttelijä (FIA), teatterintekijä Henri Välikangas Rakastajat-teatterista. Vapaaehtoinen kahvimaksu. Järjestäjät Manuscript -63 ja Porin pääkirjasto.

Aulanäyttelyt

 • 20.3.-14.4.
  Akvarellimaalaus (Timo Lintula)
  Huovutus, valuva maalaustekniikka ja Ekoprint (Ludmila Kuznetsova)
  Pussukoita ja laukkuja (Sointu Varjus) 
 • 17.4.-5.5.
  Keramiikka (Anne Siltanen)
  Ompelu (Mervi Koskinen)
  Sarjakuvat (Vesa Vitikainen)
 • 8.5.-26.5.
  Neuleet ja nypläys (Hellevi Wikgren)
  Perinnelelut (Teija Ruuhikorpi-Mäki) 
 • 29.5.-16.6.
  Piirustus ja maalaus (Anna Turunen)
  Porin Sarjakuvafestivaalit

Anna lahjaksi mahdollisuus oppia uutta ja kehittää itseään!

Nyt voit antaa läheiselle lahjaksi Porin seudun kansalaisopiston lahjakortin! Lahjakortin saaja voi käyttää valitsemasi summan opiston kurssimaksuihin vuoden kuluessa ostopäivästä. Lahjakortilla voi maksaa joko koko kurssin tai osan siitä. Lahjakortin saaja ilmoittautuu haluamalleen kurssille netissä, puhelimitse tai asiakaspalvelussa. Lahjakortin käyttäminen kurssimaksuun edellyttää aina yhteydenottoa asiakaspalveluun ennen kurssin alkamista.

Lahjakortin voi hankkia joko netissä tai opiston asiakaspalvelussa (kurssinumero 90000V). Valitse haluamasi summa, 10 €, 20 € tai 50 €. Lahjakortin voi maksaa joko verkossa tai postitse tulevalla laskulla. Korttia ei voi maksaa verovapailla liikunta- ja kulttuurieduilla. Saat lahjakortin sähköpostiisi toimitettavaksi eteenpäin lahjansaajalle.

Pysy ajan tasalla opiston kuulumisissa

Tilaa opiston uutiskirje klikkaamalla tästä. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.