Maksut ja alennukset

Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksun voi maksaa verkossa ilmoittautumisen yhteydessä tai sähköpostiin tulevan maksulinkin kautta.

Maksut

Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kurssille osallistuminen katsotaan ilmoittautumiseksi. Opistolla on oikeus periä kurssimaksu kaikilta kurssille osallistuvilta. Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa. Yhden kurssikerran peruuntuminen ei oikeuta korvaavaan kertaan tai kurssimaksun alennukseen. Jos opisto ei pysty järjestämään opetusta ylivoimaisen esteen vuoksi (esim. epidemia), kurssimaksuja ei palauteta. Koulutusoppaassa on maininta niiden kurssien kohdalla, jotka siirtyvät opetuksen mahdollisesti keskeytyessä toteutettavaksi etäopetuksena.

Kurssimaksun voi maksaa verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä tai vahvistussähköpostissa olevan linkin kautta. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Kurssin alkamisen jälkeen sähköpostitse lähtee uudestaan maksulinkki niille, joiden kurssimaksu on vielä suorittamatta. Jos verkkomaksu ei onnistu, kurssista lähetetään lasku.

Maksaminen verkossa: Seuraa Siirry maksamaan -linkkiä Ceepos-palveluun, jotta maksu kirjautuu oikein ilmoittautumiseesi. Älä kopioi esimerkiksi tilinumeroa verkkopankkiisi, sillä tilinumero on Paytrailin
eikä Porin kaupungin. Verkkomaksusta tulee vahvistus annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa perumisaikojen puitteissa kurssimaksu palautetaan verkossa maksaneille. Kurssimaksun palautusta varten olethan yhteydessä asiakaspalveluun. Palautus on minimissään 10 e.

Kurssimaksua ei makseta verkossa ilmoittautumisen yhteydessä, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee työttömän, maahanmuuttajan, oppimisvaikeuksia kokevan ja alhaisen pohjakoulutuksen omaavan opintoseteliavustusta erikseen määritellyillä kursseilla tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Mahdollinen alennus huomioidaan kurssin alkamisen jälkeen lähetettävässä sähköpostissa tai laskussa. Ilmoitathan kurssin aikana muuttuneesta osoitteestasi asiakaspalveluun, jotta lasku lähtee oikeaan osoitteeseen. Porin kaupungin laskut voi tilata e-laskuiksi omassa verkkopankissa. Laskun voi saada myös OmaPosti-palveluun.

Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä laskussa olevaan puhelinnumeroon viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa tai haluat sopia maksuajasta.

Liikunta- ja kulttuurieduilla maksaminen

Kansalaisopiston kurssimaksuja voi maksaa työnantajan tarjoamilla verovapailla liikunta- ja kulttuurieduilla. Etu on henkilökohtainen. Edulla maksamisesta tulee ilmoittaa viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Verohallinnon ohjeistuksen mukaan eduilla ei voi maksaa materiaalihankintoja eikä esim. avoimen yliopiston opintoja, ruokakulttuurikursseja, merenkulun kursseja sekä kielikursseja. Käytä tarvittaessa viitteenä kurssinumeroa. Jos kurssi on ehditty laskuttaa, ei maksua enää oteta vastaan. Liikunta- ja kulttuuriedulla tulee maksaa koko kurssimaksu, eikä siitä saa vaihtorahaa. Maksua ei palauteta kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa. Kurssimaksut voi maksaa seuraavilla
palveluilla:

  • Edenred: paperiset Virikesetelit ja My Edenred -mobiilimaksu (edellyttää yhteydenottoa asiakaspalveluun)
  • ePassi ja Tyky: paperiset Tyky-setelit, verkkomaksu ilmoittautumisen jälkeen, maksu asiakaspalvelussa ja maksu sovelluksella (edellyttää yhteydenottoa asiakaspalveluun)
  • Smartum: verkkomaksu ilmoittautumisen jälkeen, paperiset setelit ja mobiilimaksu (edellyttää yhteydenottoa asiakaspalveluun)

Opistolla ei oteta vastaan käteistä eikä korttimaksuja.

Alennukset

Opetushallituksen rahoittamalla opintoseteliavustuksella tuetaan aikuiskoulutukseen osallistumista. Avustus jaetaan opiskelijoille seuraavasti:

  • alennus on jo huomioitu joidenkin koulutusoppaassa mainittujen kurssien kurssimaksussa. Kurssimaksun voi maksaa verkossa ilmoittautumisen jälkeen
  • joissakin koulutusoppaassa mainituissa kursseissa on kaksi hintaa. Edullisempi hinta on työttömille, maahanmuuttajille, oppimisvaikeuksia kokeville ja alhaisen pohjakoulutuksen omaaville. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, mihin kohderyhmään kuulut. Opisto pyytää tarvittaessa todistuksen ko. ryhmään kuulumisesta. Kurssimaksua ei makseta verkossa ilmoittautumisen yhteydessä, vaan alennus huomioidaan kurssin alkamisen jälkeen lähetettävässä sähköpostissa tai laskussa.

Avustusta ei voi hakea muihin kursseihin.

Aktiivikortti

Opiskelija voi ostaa 105 euroa maksavan aktiivikortin, jolla voi kattaa suurimman osan kevätkauden kurssimaksuista. Aktiivikortti ei käy avoimen yliopiston opetukseen, ruokakulttuurikursseille, teknisen työn kursseille, musiikin yksilöopetukseen eikä erikseen mainituille kursseille. Aktiivikortti ei myöskään käy huhti-kesäkuussa alkaviin ja varsinaisen toimintakauden ulkopuolelle jatkuviin ns. kesäkursseihin (kurssitunnus päättyy L-kirjaimeen). Suurimman osan tähtikurssien kurssimaksuista aktiivikortti kattaa puolet. Jos kurssimaksuun sisältyy erikseen mainittuja materiaali- tai polttomaksuja, nämä laskutetaan myös aktiivikorttilaisilta.

Aktiivikortin haluavan on ilmoittauduttava 5.1.-28.1. joko netissä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun (kurssinumero 99990K). Maksun voi suorittaa verkkopankissa ilmoittautumisen jälkeen, vahvistussähköpostissa olevan linkin kautta tai postitse kotiin lähetettävällä laskulla. Aktiivikorttia ei voi perua. Kortin lunastaneiden tulee ilmoittautua kursseille ja esteen sattuessa perua osallistumisensa viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Mikäli peruminen tehdään tämän jälkeen, peritään 13 euron perumismaksu. Jos perumista ei tehdä ollenkaan, peritään myös aktiivikortin lunastaneilta koko kurssimaksu.

Lahjakortti

Anna läheiselle lahjaksi Porin seudun kansalaisopiston lahjakortin! Lahjakortin saaja voi käyttää valitsemasi summan opiston kurssimaksuihin vuoden kuluessa ostopäivästä. Lahjakortilla voi maksaa joko koko kurssin tai osan siitä. Lahjakortin saaja ilmoittautuu haluamalleen kurssille netissä, puhelimitse tai asiakaspalvelussa. Lahjakortin käyttäminen kurssimaksuun edellyttää aina yhteydenottoa asiakaspalveluun ennen kurssin alkamista.

Lahjakortin voi hankkia joko netissä tai opiston asiakaspalvelussa (kurssinumero 90000V). Valitse haluamasi summa, 10 €, 20 €, 50 € tai 100 €. Lahjakortin voi maksaa joko verkossa tai postitse tulevalla laskulla. Korttia ei voi maksaa verovapailla liikunta- ja kulttuurieduilla. Saat lahjakortin sähköpostiisi toimitettavaksi eteenpäin lahjansaajalle.

Materiaalit ja tarvikkeet

Opiskelija hankkii kurssilla tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet yleensä itse. Osassa kursseista lista tarvikkeista löytyy ilmoittautumisjärjestelmässä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Joillakin kursseilla on erikseen mainittuja materiaali- ja välinemaksuja. Näistä löytyy tieto ilmoittautumisjärjestelmässä. Tarvikelistan voi myös pyytää asiakaspalvelusta. Jos kurssilla kerätään muita maksuja kuin ilmoittautumistiedoissa mainitut, olethan yhteydessä asiakaspalveluun. Aiempien materiaalimaksujen laiminlyöminen johtaa materiaalitilausten epäämiseen. Jos kurssille osallistuminen edellyttää matkustamista, opiskelija vastaa matkakuluista.

Tähtikurssit

Tähtikursseilla opettajan matka- ja majoituskulut voivat olla korkeammat, ryhmäkoko pienempi tai opetustila kalliimpi kuin opiston tavallisilla kursseilla. Tähtikurssien kurssimaksu on tavallisesti 50 prosenttia kalliimpi kuin tavallisilla kursseilla.