Saavutettavuusseloste-tapahtumat.pori.fi

Porin kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivupalveluiden saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) annetun lain mukaisesti. Laki pohjautuu EU:n Saavutettavuusdirektiiviin.

Lain tarkoituksena on edistää digitaalisten palvelujen saatavuutta ja parantaa jokaisen mahdollisuuksia käyttää yhdenvertaisesti digitaalisia palveluja.

Selosteen perusteet

Seloste laadittu: 17.4.2020
Viimeksi päivitetty: 23.12.2022

Tämä seloste koskee sivustoa tapahtumat.pori.fi. Tämän selosteen perusteena toimii joulukuussa 2019 suoritettu saavutettavuusarviointi. Arvioinnin teki Exove Oy. Arvioinnissa keskityttiin palvelun käyttöliittymään, värimaailmaan, sivupohjiin ja muihin toistuviin elementteihin. Arviointi pohjautui WCAG 2.1-ohjeistuksen AA-tasoon.

Arvioinnissa sovellettiin Chrome-, Firefox- ja Safari-selaimia. Chrome-selaimella hyödynnettiin WAVE Web Accessibility Tool -laajennosta. Sivustoa ajettiin läpi myös SiteImprove-palvelun seulontatyökaluilla.

Saavutettavuuden tilanne

Sivun saavutettavuus on kokonaisuudessaan kohtalaisella tasolla, mutta tietyt tekniset puutteet eivät tavoita WCAG 2.1 AA-tasoa. Kriteerinvastaiset puutteet ovat listattu erikseen ja mainitaan jäljempänä. Sivujen saavutettavuutta korjataan sisältöosuuksien keskuudessa. 

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainitut kriteeristönpuutteet eivät ole tällä hetkellä saavutettavuuskriteerien mukaisia, koska sivustoon sovelletaan tilapäisesti EU:n Saavutettavuusdirektiivin 5 artiklassa tarkoitettua poikkeustilaa kohtuuttoman rasitteen vuoksi. Puutteet tullaan korjauttamaan vuoden 2022 loppupuolella.

Isoimmiksi puutteiksi on havaittu:

  • Sivuston selaaminen pelkällä näppäimistösyötteellä on havaittu puutteelliseksi (WCAG 2.1)
  • Käyttöliittymässä käytettyjen värien kontrastisuhde ei täytä minimivaatimuksia (WCAG 1.4.3)
  • Sivustossa on havaittu epälooginen selausjärjestys (WCAG 2.4.3)
  • Osa sivuston linkeistä ovat vaikea ymmärtää ruudunlukijalla. (WCAG 1.1.1)

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustolla? Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Mikäli havaitsette sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle.

Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Sähköpostiosoite palautteen antamiseksi: websaavutettavuus@pori.fi

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
•    www.saavutettavuusvaatimukset.fi
•    saavutettavuus(at)avi.fi
•    puhelinnumero vaihde 0295 016 000