Saavutettavuusseloste-poriginal.pori.fi

Porin kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivupalveluiden saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) annetun lain mukaisesti. Laki pohjautuu EU:n Saavutettavuusdirektiiviin.

Lain tarkoituksena on edistää digitaalisten palvelujen saatavuutta ja parantaa jokaisen mahdollisuuksia käyttää yhdenvertaisesti digitaalisia palveluja.

Selosteen perusteet

Seloste laadittu: 19.9.2023

Tämä seloste koskee sivustoa poriginal.pori.fi. Tämän selosteen perusteena toimii keväällä 2023 suoritettu saavutettavuusarviointi. Arvioinnin teki Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy. Arvioinnissa keskityttiin palvelun käyttöliittymään, värimaailmaan, sivupohjiin ja muihin toistuviin elementteihin. Arviointi pohjautui WCAG 2.1-ohjeistuksen AA-tasoon.

Saavutettavuuden tilanne

Sivusto on uusittu joulukuussa 2022. Sivunäkymien saavutettavuus on hyvällä tasolla. Sivusto läpäisee suurimman osan lainsäädännön asettamista saavutettavuusvaatimuksista, eikä sivustolla ei ole suuria ongelmia, jotka estäisivät sivuston käyttöä kokonaan.

Sivustolla on kuitenkin jotain kohtia, jotka eivät läpäise lainsäädännön vaatimuksia. Arvioinnissa havaittuihin puutteisiin valmistellaan korjautustoimenpiteitä sekä sisältöosuuksissa että teknisellä tasolla.

Kriteerinvastaiset puutteet ovat listattu erikseen ja mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

Isoimmiksi puutteiksi on havaittu:

  • Tekstin ja taustan välinen tummuuskontrasti ei ole riittävän suuri tietyissä sivuston osuuksissa (WCAG 1.4.3)
  • Osa tekstisisällöistä on esitetty pelkkänä kuvana (WCAG 1.4.5)
  • Kaikkia otsikoita ei ole ohjelmallisesti merkitty (WCAG 2.4.6)
  • Joidenkin kuvien tekstivastineet ovat puutteellisia (WCAG 1.1.1)
  • Tietyt otsikot ei ole riittävän kuvaavasti merkitty ohjelmallisella tasolla (WCAG 1.3.1)

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustolla? Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Mikäli havaitsette sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle.

Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Sähköpostiosoite palautteen antamiseksi: websaavutettavuus@pori.fi

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö