#PoriNeuloo

#PoriNeuloo-kampanjalla halutaan kannustaa niin kokeneempia kuin vasta-alkajia tarttumaan puikkoihin ja tunnustamaan kotiseuturakkauttaan.

Ruutupiirros: Pori-karhut

Ruutupiirrokset Pori-karhuihin löydät tästä tiedostosta. Malleja on neljä erilaista: pyöräilevä karhu, kelaava karhu ja sydänkarhu (iso ja pieni). Karhumalleissa yksi ruutu kuvastaa yhtä silmukkaa. Isompi sydänkarhu (n.20cm), pyöräilevä karhu (n.22cm) ja kelaava karhu (n.12cm) soveltuvat pääasiallisesti hieman isompiin töihin, kuten huiveihin, pipoihin tai puseroihin. Pienempi sydänkarhu-malli puolestaan sopii vaikkapa lapaseen tai villasukkaan.

Ruutupiirros: Pori Sans P-kirjain

P-kirjainta on käytetty esimerkissä villasukissa, mutta se toimii yhtä hyvin esimerkiksi pipossa, villapaidassa tai vaikka ristipistotyössä. Poriksi voi tehdä käsitöitä millä tahansa tyylillä. Myös muita Pori Sans -fontin kirjaimia voi ideoida käsitöihin. Tutustu fonttiin.

Pori Sans -fonttiin on vapaa käyttöoikeus henkilökohtaiseen käyttöön. Kaupallinen käyttö vaatii kirjallisen luvan Porin kaupungilta. Tiedustelut: viestinta@pori.fi

Ruutupiirroksen avulla Pori Sansin P-kirjaimen voi toteuttaa monenlaisiin käsitöihin. Tästä tiedostosta löydät ruutupiirroksen kolmessa koossa. 

Kuvien Pori-villasukat on toteutettu neulomalla yksiväriset perussukat ja jäljittelemällä P-kirjain ja kruunu jälkikäteen. Perussukkiin ja silmukoiden jäljittelyyn löytyy ohjeita internetistä.

Aikuisten esimerkkisukassa on 48 silmukkaa ja kuvion ylin kohta (kruunun huippu) on 10 kerrosta joustinneuleen päättymisen alapuolella. Silmukoiden jäljittely on aloitettu P:n alaosasta ylöspäin kulkien. Kuvion korkeus on 29 silmukkaa ja leveys 21 silmukkaa.