Kinokellari

Kinokellari on tarjonnut yleisölle laatuelokuvia vuodesta 1978. Esitykset ovat keskiviikkoisin klo 16 Promenadikeskuksessa Finnkinon salissa 5 (Yrjönkatu 17). Huomaathan pitkien elokuvien normaalista poikkeavan alkamisajan. Lippuja (à 5 €) voi ostaa vain käteisellä Finnkinon myyntipisteestä näytöspäivänä klo 14 alkaen.

Nuorisopassilla on oikeutettu yhteen (1) sisäänpääsyyn Kinokellain mihin tahansa elokuvanäytökseen ikärajan mukaan. Lippua lunastettaessa on esitettävä Tiäksää-, Ekstiä- tai Kaistiät-passi. Lastenelokuvia järjestetään lähiönäytöksinä, joihin on vapaa pääsy.

THE RIDER

Ohjaus: Chloé Zhao

Ke 27.2. klo 16.00, Sali 5

Kesto: 1 h 44 min

K12

The_Rider_cinema_mondo
The Rider, by rajoitettu_cinema_mondo_the_rider

Nuori rodeoratsastaja Brady asuu isänsä ja siskonsa kanssa Amerikan sydänmailla Etelä-Dakotassa. Rodeomaailma on hänelle kaikki kaikessa, kunnes vakava onnettomuus mullistaa hänen maailmansa. Brady on pakotettu etsimään uusi sisältö elämälleen rodeon ja kilpailuvietin ulkopuolelta ja se osoittautuu hänen elämänsä käännekohdaksi.

THE RIDER on ohjaaja Chloé Zhaon vahva läpimurto ja yksi vuoden kehutuimpia elokuvia. Elokuva on palkittu mm. Cannesin ja Deauvillen elokuvajuhlilla.  Zhao näyttää Bradyn perheen, elämänpiirin ja elämäntavan poikkeuksellisen uskottavasti. Luonnon, ajan ja paikan tuntu imaisee mukaansa. Bradyn ja kumppaneiden elämä käy kirjaimellisesti luihin ja ytimiin.

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2018.

Pääosissa
Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau, Lane Scott, Cat Clifford
 
Arvostelut
 

★★★★★ -Voima
★★★★★ "vuoden lempein ja lumoavin elokuva... tuo mieleen Barry Jenkinsin herkkäviritteisen Moonlightin" -AL
★★★★★ "saa fiktion tuntumaan todelta... täydellinen onnistuminen" -Metro
★★★★ "erityislaatuinen katsomiskokemus.... Omaan luokkaansa The Rider nousee karismaattisen pääosan­esittäjänsä ansiosta. Herkkä ja empaattinen Brady Jandreau" -HS
★★★★ "Saakin olla melkoinen kivisydän, jos silmäkulma ei kostu... Haikea, varovaisen toiveikas elokuva" -Episodi
★★★★★ "Se hengittää luontevasti saaden Zhaon mestarillisen työn näyttämään vaivattomalta." -film-o-holic
★★★★ "tapahtumiin ja ihmisiin on helppo samastua kaikkialla" -TS
★★★★★ -Voima
★★★★ -Katso
★★★★ -Demokraatti
★★★★ -Seiska

Ahlaisten nuorisotila:

Lauantaina 16.2. klo 18:00 Vapaa pääsy.

JUICE

Ohjaus: Teppo Airaksinen

Kesto: 1 h 45 min

Ikäraja: K7

Juice Leskinen oli laulaja, lauluntekijä, runoilija, sanoittaja, kansantaiteilija – suomenkielisen rock-lyriikan isähahmo. Juicen elämää leimasi kuitenkin hänen rakkauselämänsä. Kaikki muu; viina, sanoitukset ja maine tulivat sen sivutuotteena. Elokuva kertoo tarinan rakkauden ammattilaisesta, miehestä joka tunsi syvästi ja äärettömän herkästi, mutta haavoitti monia, myös itseään.

Juice-elokuva on konstailematon ja terävä, kuten Juicen persoona. Koskettava ja melankolisesti kaipaava, kuten Juicen sielunmaisema. Ronski ja suorapuheinen, kuten Juicen puheenparsi. Elokuva kertoo Juicen tien lapsuudesta läpi kuohuvan 70-luvun aina 80-luvun huippusuosioon. Kaikki elokuvan tapahtumat ovat totta - paitsi ne, jotka eivät ole.

 

LASTENELOKUVAT LÄHIÖISSÄ:

ONNELI ANNELI JA NUKUTUSKELLO

Ohjaus: Saara Cantell

Kesto: 1 h 18 min

-S-

Esityksiin on vapaa pääsy.

Onneli ja Anneli saavat naapureiltaan Tingelstiinalta ja Tangelstiinalta tehtävän: tädit lähettävät tytöt pitämään huolta hajamielisestä keksijäveljestään Vekotiituksesta. Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tilaan kohdistuu purku-uhka. Onneli ja Anneli pelastavat Vekotiituksen keksinnön avulla sukutilan, mutta pelastamisoperaatio vaatii mukaan tuttuja Ruusukujan apujoukkoja ja jopa vierailua unimaailmaan.

 

 

Ahlaisten nuorisotila: Lauantaina 16.2. klo 16:00

 

Reposaaren yläkoulu: Maanantaina 19.2. klo 18:00

 

Kyläsaaren kylätalo: Tiistaina 26.2. klo 18:00

 

Lattomeren Nuorisoseurantalo: Tiistaina 5.3. klo 18:00

 

Lyttylän kylätalo: Keskiviikkona 6.3. klo 18:00

 

 

Yhteystiedot: kulttuuriassistentti Helvi Selesmaa, helvi.selesmaa@pori, p. 044 701 9107