toiminta

PERHEILLE, LAPSILLE JA NUORILLE
Vauvojen värikylpy -työpajatoiminta. Porin lastenkulttuurikeskus järjestää Vauvojen värikylpy -työpajoja alle 1-vuotiaista 5-vuotiaisiin saakka. Ilmoittaudu mukaan viikoittaisiin työpajoihin tai kokeile työpajaa viikonloppupajoissa!

Kärkikerhot. Porilainen nuori, haluatko harrastaa taidetta ja kulttuuria koulussa? Mene kärkikerhoon. Lue lisää Kärkikerho-blogista! Kärkikerhot saivat jatkoa Taidesortimentti-toiminnasta. 

Työpajatoiminta eri tapahtumissa. Porin lastenkulttuurikeskus on mukana monessa tapahtumassa tai festarissa Porissa ja Satakunnassa. Porin lastenkulttuurikeskus on mukana vuosittain eri tapahtumissa mm. Nipporissa, TylyPori-tapahtumassa, Soturikissa-tapahtumassa ja Mukulatorilla. Seuraa Porin kaupungin tapahtumakalenteria.

Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille. Croquis on nopearytmistä elävän mallin piirtämistä. Porin taidemuseossa pidettävät työpajat ohjaa kuvataiteilija Niko Palokangas. 

Nuortenideat.fi on valtakunnallinen nuorten vaikuttamispalvelu, jonka avulla nuoret voivat helposti tehdä ehdotuksia, osallistua ja vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Oman idean kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista, mutta ideoita voi selata, kommentoida ja kannattaa kirjautumatta. Porin lastenkulttuurikeskus on mukana palvelussa nimellä Porin Kulttuuri. Saman nimen alla toimivat myös muut porilaiset kulttuuritahot.

 

VARHAISIÄN TAIDETOIMINTA
Varhaiskasvatuksen taidepalvelut Porin taidemuseossa. Porin lastenkulttuurikeskus, Porin taidemuseo ja varhaiskasvatusyksikkö tekevät yhteistyötä nykytaiteelle rakentuvan taidekasvatuksen parissa. Porilaiset päiväkoti- ja perhepäivähoitolapset ohjaajineen pääsevät maksuttomasti vierailemaan taiteilijoiden ohjaamissa työpajoissa. Viikottaiset työpajat tutustuttaa lapset jo varhain aikamme kuvataiteen maailmaan. Elämyksellisen ja kokemuksellisen aineiston ohella merkittävänä toimintana on omaehtoinen työskentely, joka harjaannuttaa sekä motorisia että tiedollisia valmiuksia.

Vauvojen värikylpy -toiminta. Porin lastenkulttuurikeskuksessa vuodesta 2003 kehitetty Vauvojen värikylpy -toiminta tarjoaa perheille yhteistä kuvataidetoimintaa, missä keskeiset toimintaperiaatteet perustuvat värien ja materiaalien moniaistilliseen kokemuksellisuuteen ja elämyksellisyyteen, vuorovaikutukselliseen työskentelyyn, hetkessä olemiseen ja toimijalähtöisyyteen.

Erityisryhmät. Teemme yhteistyötä eri erityisryhmien kanssa varhaiskasvatuksessa, terveys- ja sairaalapalveluiden ja perhe- ja sosiaalipalveluiden kanssa. Varhaiskasvatuksessa pitkäaikaisin yhteistyökumppani on ollut Starttiluokka ja sitä seuranneet Vintiöt ja Karhuryhmä. Näiden ryhmien kanssa on toteutettu mm. erilaisia julkisia teoksia, kuten seinämaalaus Onnenkiven päiväkotiin ja vuosina 2010–2015 liikkuvat automaalausteokset. Terveys- ja sairaalapalveluiden ja perhe- ja sosiaalipalveluiden kanssa toteutetaan yhteistyötä Vauvojen värikylpy -toimintaan liittyen. Yhteistyönä on syntynyt muun muassa ainutlaatuinen Kultane-neuvolatoiminta.

 

ASIAKASRAATI
Porin lastenkulttuurikeskuksen toimintaa kehitetään osallistaen mm. keskuksen asiakkaita. Porin lastenkulttuurikeskuksen asiakasraadit ovat työmuodoiltaan ja teemoiltaan vaihtuvia. Raadit kootaan kunkin teeman ympärille. Ensimmäiset asiakasraadit vauvaperheille ja 1.–3.-luokkalaisille aloittavat keväällä 2019.

 

 

 

 

 

Lasten maalaama auto, Antti-Jussi Marjamäki.