Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointiraha 2023

Rakkaudella porilaisille nuorille -leima

Vuonna 2023 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan pääkohteena ovat nuoret eli 12-29-vuotiaat porilaiset. Hyvinvointiraha kulkeekin tällä kertaa Rakkaudella porilaisille nuorille -nimellä. Etsinnässä on ideoita, jotka tuovat nuorille mielekästä tekemistä, yhdessäoloa ja toivoa tulevaisuuteen. Vain taivas on rajana ideoiden kirjavuudelle ja luovuudelle!  

Haku on nyt auki ja hakea voi aina 7. helmikuuta kello 23:59 asti. Hakupäätökset tehdään kaupunginhallituksen toimesta maaliskuussa, joten ideoita pohtiessa voi ajatella hankkeen varsinaisen toteutusajan olevan huhtikuusta eteenpäin. Hankkeet pitää toteuttaa vuoden 2023 aikana.  

Tältä sivulta löydät ohjeita ja vinkkejä siihen, miten toteuttaa hyvän mielen idea hyvinvointirahalla – Rakkaudella porilaisille nuorille!

 • Millainen idea voi saada hyvinvointirahaa?

  Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointirahahankkeilla on muutamia kriteerejä:

  • Hankkeen toiminnan tulee kohdistua porilaisiin nuoriin, olla kaikille avointa ja maksutonta.
  • Hanke tulee toteuttaa yhdessä tehden ja osallistaen. Jo suunnitteluvaiheeseen on hyvä ottaa mukaan nuoria.
  • Hankkeen tulee toimia vastuullisesti huomioiden vallitseva tilanne, kestävä kehitys ja taloudellisuus.
  • Hankkeesta tulee viestiä kaupungille ja porilaisille. Hankkeen markkinoinnissa ja viestinnässä tulee käyttää Porin kaupungin osoittamaa leimaa.
  • Rahaa ei saa käyttää muuhun kuin anottuun hankkeeseen. Hakemukset ovat julkisia.

  Porilla on tiettyjä strategisia painopisteitä, joita huomioidaan myös Rakkaudella porilaisille nuorille-hyvinvointirahan hakemusten käsittelyssä. Kaupungin strategiaan ja ohjelmiin pääsee tutustumaan kaupungin verkkosivuilla. Kaupungille on myönnetty myös tunnustuksia ja Pori kuuluu erilaisiin verkostoihin, joita voi hyödyntää oman hankkeen miettimisessä:

  • Lapsiystävällinen kunta
  • Hiilineutraali- eli Hinku-kunta
  • Reilun kaupan kaupunki
  • Nuorisovaltuustoystävällinen kunta
  • Pori kuuluu esimerkiksi Terve Kunta -verkostoon ja Pyöräilykuntien -verkostoon
  • Kiertotaloutta edistävä Pori

  Kannustamme ideoimaan todella oudosti, ehdottoman uniikisti. Uskalla rikkoa rajoja ja ajatella toisin.

  Kuka voi hakea?

  Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointirahaa voi hakea yksityishenkilö(t), yhdistys, kaveriporukka tai harrasteryhmä, vaikkapa vanhempainyhdistys tai opiskelijajärjestö – mutta ei yritys.

  Miten ja milloin hakemukset käsitellään?

  Tänä vuonna hankkeista pääsevät äänestämään nuoret itse. Kaupungin avustustyöryhmä käsittelee tulleet hakemukset ja niistä pääsevät äänestämään kaupungin 5.- ja 6.-luokkalaiset, yläkoululaiset sekä toisen asteen opiskelijat Porin lukiossa ja WinNovassa. Äänestys järjestetään kouluissa helmi-maaliskuussa. Sen jälkeen ehdotus toteutettavista hankkeista esitetään kaupunginhallituksen päätettäväksi maaliskuussa.

  Äänestystä varten hakijan on oltava valmis tekemään videoesittely hankkeestaan.

  Kaupungin toimijoilla on oikeus jatkokehittää ideoita ja yhdistää toimijoita.

 • Hakulomakkeeseen pääset tästä linkistä (vaatii sähköisen tunnistautumisen). Hakuaikaa on 7. helmikuuta kello 23:59 saakka. Hakuajan umpeutumisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei huomioida.