Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha

Rakkaudella porilaisille -leima

Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha on osallistuvaa budjetointia, jota on toteutettu Porissa jo vuodesta 2018 lähtien. Hyvinvointirahan ideana on, että kaupunkilaiset pääsevät itse pohtimaan ja päättämään taloudellisten resurssien käytöstä hyvinvoinnin edistämiseksi. Porissa hakijat myös toteuttavat hankkeet itse. Hyvinvointirahalla vastataan hyvinvointisuunnitelman painopisteisiin sekä hyvinvointiraportin esiin nostamiin haasteisiin.

Hyvinvointirahan teemat vaihtuvat vuosittain. Aiempia teemoja ovat olleet rakkaudella porilaisille nuorille, siltoja porilaisten välille, liikkuminen, kaupunkivihreä, yhteisöllisyys tai yhteinen tekeminen, lapset ja nuoret sekä ympäristöystävällisyys. Voit tutustua aiempien vuosien hankkeisiin alempana tällä sivulla.

Vuoden 2024 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha

Vuoden 2024 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan teemana on ”ulkoilmassa”. Hankkeita on yhteensä 23. Löydä itsellesi hyvinvointia lisäävää hauskaa ja ilmaista tekemistä alla esitellyistä hankkeista!
Tapahtumien tietoja päivitetään.

Voit myös tulostaa mainoksen kuluvan kuukauden Rakkaudella porilaisille -hankkeista. Mainos päivitetään noin kerran kuukaudessa.
Heinäkuun Rakkaudella porilaisille -tapahtumat (tulostettava mainos)

Tulossa:

 • Pori Padel, Porin Golfkerho ja Narukerä tarjoavat uniikilla yhteistyöllä maksutonta ulkoliikuntaa viikoittain porilaisille ikään ja taitotasoon katsomatta koko vuoden ajan.

  Porilaiset pääsevät nauttimaan ulkoilmasta, tutustuvat uusiin harrastusmuotoihin ja saavat mukavia virikkeitä arkeen.

  Erityisenä kohderyhmänä kannustetaan perheitä liikkumaan yhdessä, mutta lähtökohtaisesti kaikki porilaiset ovat tervetulleita tapahtumiin.

  Aika ja paikka: 

  Porin Golfkerho ry aloittaa keskiviikkona 15.5. klo 17-18.30 järjestämään tapahtumia Kalaforniassa. Kalaforniassa golfataan joka keskiviikko kello 17-18.30 aikavälillä 15.5.-10.9. Myös poikkeuksellisesti sunnuntaina 19.5. kello 11-13!

  Pori Padel ry aloittaa Isomäessä torstaisin 6.6.-25.7 klo 16.30-18.30  kahdella padelkentällä ohjattua toimintaa eri ikäryhmille. Toiminta jatkuu elokuun 6. päivästä alkaen tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 16.30-18.30. Pelataan Isomäen ulkokentillä sään salliessa ja sisällä Isomäen padelhallissa sateen sattuessa/huonon sään vuoksi. Osoite: Metsämiehenkatu 6.

  Narukerän osalta toiminnot alkavat loka-marraskuun taitteessa jäätilanteen salliessa. Ajankohdasta tarkemmat tiedot myöhemmin.

  Toteuttaja: Pori Padel ry

 • Tapahtumakirjoon mahtuu alustavan suunnitelman mukaan seitsemän musiikkipainotteista tapahtumaa: lastenohjelmaa, karaokea, toritanssit, yhteislauluilta ja ihan vaan musisointia läsnäolijoiden iloksi. Alustava ohjelma, johon saattaa vielä tulla muutoksia, on seuraava:

  Kesäkuu

  lauantai 8.6.2024 klo 11 alkaen Lastentapahtuma. Musiikista vastaa Miina Mikkonen ja kumppanit. Lasten taidetapahtuma (taustavoimana Ahlaisten koulun vanhempainyhdistys) samassa yhteydessä. Avoimet Kylät -tapahtuma samana päivänä sekä torilla että muualla – tästä ilmoittelua ertikseen.

  perjantai 21.6.2024 klo 10 alkaen Juhannuksen toritanssit. Musiikki: Kvartetti Liila.

  Heinäkuu

  maanantai 1.7.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo. Samassa yhteydessä Porin kaupunki järjestää liikuntatapahtuman klo 18-20. Tapahtumassa tutustumista läskipyöriin, sauvakävelyä ja ohjattua venyttelyä.

  lauantai 20.7.2024 klo 10 alkaen Jazzviikon musiikkitapahtuma. Tänne ei ole ikärajaa – kaikki mukaan. Anniskeluoikeudet kahville ja limulle. Musiikki: Tomi Harrivaara Quartet: Tomi Harrivaara (basso), Aleksandr Fartushny (saksofoni), Zoltan Karpati (rummut) ja Lauri Gröndahl (kitara).

  Elokuu

  torstai 1.8.2024 18-19 Yhteislaulutilaisuus, vetäjänä Miina Mikkonen,

  keskiviikko 14.8.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo.

  Syyskuu

  keskiviikko 11.9.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo.

  Lisätietoja: Ahlaisten kyläyhdistyksen nettisivuilla päivittyvä ohjelmisto ja Facebook

  Toteuttaja: Ahlaisten kyläyhdistys

 • Porin Shotokan järjestää ohjattuja karatetee-maisia liikuntatuokioita, joihin kuka tahansa voi osallistua. Aikaisempaa kokemusta karatesta tai muista kamppailulajeista ei tarvita.

  Karatea voivat harjoitella eri ikäiset ihmiset lapsista vanhuksiin ja siksi karate on yhä enenevissä määrin aikuisten ja senioreiden harrastama liikuntamuoto. Puistokaratessa tuodaan esiin lajin monimuotoisuus ja sen mukana tuomat terveysvaikutukset.

  Varustus: Sään mukaiset ulkoliikuntavarusteet

  Ajat ja paikat:

  ti 11.6.   klo 18.00-19.00     Reposaari, Satamapuisto

  ti 18.6.   klo 18.00-19.00     Noormarkku urheilukenttä

  ti 25.6.  klo 18.00-19.00     Lavia, yhtenäiskoulun piha

  ti  9.7.    klo 18.00-19.00     Kirjurinluoto, lentopallokentän vieressä

  ti  23.7.  klo 18.00-19.00     Kalaholman koulun piha

  ti 30.7.  klo 18.00-19.00      Kirjurinluoto, lentopallokentän vieressä

  ti  6.8.  klo 18.00-19.00       Vähärauman koulun piha

  ti 13.8. klo 18.00-19.00        Kirjurinluoto, lentopallokentän vieressä

  Lisätietoja: Porin Shotokan Karate Dojo ry:n nettisivut, Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Porin Shotokan Karate Dojo ry

 • Vartalot toimimaan naurun kera ja hyvä mieli liikunnalla!

  Burleskimummo Irene vetää jumppatuokioita. Venytellään ja tanssitaan koko vartaloa hyväksi käyttäen oman kehon suomin voimin musiikin tahdissa (useasti jopa hauskoja lastenlauluja käyttäen).

  Jokainen päättää jaksamisensa itse, kaikkein tärkeintä on liikkua ja pitää hauskaa! Ilolla ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta.

  Ajat ja paikat:

  Yhden kerran kesto on noin 1 tunti.

  Pihlavan Vanhan koulun piha ti  25.6. klo 18 ja ma 8.7. klo 18, lisätietoja Facebookissa

  Kirjurinluodon Rakkauspuisto ma 22.7. klo 18 ja ma 29.7. klo 18, lisätietoja Facebookissa

  Noormarkun urheilukenttä su 28.7. klo 18 ja su 11.8. klo 18, lisätietoja Facebookissa

  Anniksen piha (Annankatu 6) ma 5.8. klo 17, lisätietoja Facebookissa ja to 8.8. klo 17, lisätietoja Facebookissa

  Toteuttaja: Heli Rämö/Irene

 • Vietämme yhdessä mukavia kesäpäiviä ulkosalla.

  Ensimmäisenä päivänä uidaan, saunotaan ja grillaillaan mukavassa seurassa. Paikalle voi tulla pyöräillen, kävellen tai vaikka sup-laudalla. Yhdistys pitää rannassa saunan lämpimänä tapahtuman ajan.

  Myöhemmin luvassa toinen tapahtumapäivä, jossa pelataan yhdessä erilaisia pihapelejä. Tule mukaan yksin tai porukalla, nyt löytyy porukkaa joukkueisiin. Tarjotaan pientä syötävää ja juotavaa osallistujille. Päivän päätteeksi tanssitaan musiikin tahtiin. Koko perheelle tekemistä. Yhdistykselle saa halutessaan ehdottaa kaipaamaansa peliä Facebookin kautta.

  Aika ja paikka:

  Saunailta

  Aika: 11.7.2024

  klo: 15.00-20.00

  Paikka: Lavian Haunia-Kalliala, Myllynnokan uimapaikka

  Haunia-Kallialan kyläyhdistys lämmittää tynnyrisaunaa klo 15.00-20.00 välisenä aikana. Jos et vielä tunne mökkipaikkakuntasi väkeä, nyt on siihen mainio mahdollisuus.

  Lämpimästi tervetuloa saunomaan ja uimaan, asukkaat ja mökkiläiset, yhdessä tai yksin.

  Paikalle voit tulla kävellen, pyöräillen, autolla ja miksei vaikka veneellä. Autolla tulijoille suositellaan kimppakyytiä. Parkkitilaa löytyy uimapaikan läheltä rajoitetusti.

  Tarjoamme saunojille mahdollisuuden grillata tarjoamaamme makkaraa, löytyy myös kylmää ja kuumaa juotavaa.

  Tule viettämään mukavaa iltaa kanssamme!

  Lisätietoja: Haunia-Kallialan kyläyhdistyksen Facebook

  Toteuttaja: Haunia-Kallialan kyläyhdistys ry

 • PUNOS FEST on monitaiteellinen kulttuuritapahtuma, joka järjestetään Kulttuuritalo Anniksen sisäpihalla 12.-13.7.2024.

  Tapahtumassa punoutuvat yhteen taiteen eri muodot live-musiikista kuvataiteeseen.

  Esiintymässä:

  PE

  Viia, ÄITI, Maria Makaaberi, Aqua-Wreck, Pasi Salmi ja Kumppanit

  LA

  Lintudisko, JLaine, Kissa ja Mies, Heidi Elmgren, Auno, Hopeasiivet, Lempi Elo, Vilma Jää

  VAPAA PÄÄSY!

   

  Aika ja paikka:

  PE 12.7. klo 17-23

  LA 13.7. klo 13-23

  Kulttuuritalo Annis (Annankatu 6)

   

  Lisätietoja:

  Facebook-tapahtuma

  Facebook

  Instagram

  Toteuttaja: Mitä sinä sanoisit ry

 • Surffilajikokeilut tapahtuvat hiekkarannoilla Yyterissä, Karhuluodossa tai Koirarannalla ja ”kisatapahtuma” kelien mukaan Karhuluodossa tai Uniluodossa, joiden kaikkien tarkka sijainti myös ilmoitetaan ajankohdan kanssa samaan aikaan aallon optimaalista suuntaa säätiedotuksista seuraten.

  Mahdollinen Porin keskustan/Kirjurinluodon alueella tapahtuva surffiskate-päivä on selvityksessä.

  Tuomme porilaisille tunnetuksi uutta olympialajia ja maailman nopeiten kasvavaa vesiurheilulajia, lainelautailua. Mahdollistamme matalalla kynnyksellä uuden lajin testaamisen järjestämällä heinä-elokuussa olympialaisten aikaan  kaikille avointa lajikokeilua.

  Yksi kokeilukerta kestää noin 1-2h riippuen sisällöstä ja vallitsevista keliolosuhteista, mutta osallistua voi lyhyemmäksikin aikaa. Lajikokeilun teemat rakennetaan kokeneiden surffareiden toimesta, niin että kaikkien on ikään, sukupuoleen tai aikaisempaan kokemukseen riippumatta mahdollista päästä kokemaan porilaista surffauksen taikaa.

  Lajikokeilupäivät huipentuvat itse päätapahtumaan, jossa lajin kokeneet harrastajat kilpailevat hyvässä hengessä keskenään. Kaikille mahdollistetaan myös leikkimielistä ja osallistavaa kilpailua. Tapahtumassa yhdistyy musiikki, surf-kulttuuri, uniikki porilainen meininki ja terve arvostus ulkoilmaharrastamiseen, sekä mereen.

  Aika ja paikka: heinä-elokuussa 4-8 kertaa

  Koska surffauksen onnistuminen riippuu säästä, tarkat ajankohdat ja paikat selviävät aina paria päivää ennen lajikokeilua sääennusteiden mukaan.

  Tarkat päivät ja kellonajat ilmoitetaan Porin Lainelautailijoiden some-kanavissa.

  Lisätietoja: Porin Lainelautailijoiden Instagram ja Facebook

  Toteuttaja: Porin lainelautailijat ry

 • Tule onkimaan kanssamme keskiviikkona 17.7.2024 klo 18-21!

  Vietetään yhdessä kiva ilta onkien, makkaraa syöden, jutustellen ja kaffitellen.

  Kohon tuijottelu on rentouttavaa ja kivaa kesäpuuhaa!

  Osallistujille jaossa onget, joten ilmoittauduthan 1.7.2024 mennessä 040 8222818 / Paula-Tiina.

  Voit ottaa myös oman onkesi mukaan.

  Lähde siis mukaamme yksin, perheen kera tai kaveriporukalla!

  Olet tervetullut!

  Aika ja paikka: 17.7. kello 18-21, Metsämaan ranta (Tiilenkantajantie 8)

  Lisätietoja: Pihlavan Kalakerho ry:n Facebook

  Toteuttaja: Pihlavan Kalakerho ry

 • Tervetuloa kokemaan Kellahti kaikin aistein! Tapahtumien sarjassa kuntojumppaa, hyvinvointi-iltaa, kehonhuoltoa, ohjattu taidehetki sekä patikointiretki muinaishaudoille. Tapahtumapaikkana Kellahti: kartanon miljöö sekä Peittoon vieressä sijaitseva muinaishauta.

  17.7. klo 18-19 Kuntojumppa Kellahden kartanon puutarhassa.

  Tunnilla vahvistetaan kehomme ryhtiä ylläpitäviä lihaksia ja parannetaan liikkuvuutta lempein keinoin, jotta kehostamme tulisi mahdollisimman toimintakykyinen. Tunnilla ei hypitä, eikä käytetä painoja, joten tunti sopii kaikenkuntoisille. Tunnin ohjaa fysioterapeutti ja ryhmäliikuntaohjaaja Tiia Aalto.

  Tunti on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista ole. Lämpimästi tervetuloa!

  24.7. klo 18-20 Hyvinvointi-ilta Kellahden kartanolla, ohjelmassa on:

  • 30min alkujumppa/kehonhuolto
  • 30min luento hyvinvointiin liittyen
  • 30min käsihoito, jonka jokainen tekee itselleen kosmetologin ohjaamana
  • 30min loppurentoutus äänimaljalla ja rummulla

  Tapahtuma on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista ole. Pukeuduthan lämpimästi. Tervetuloa!

  27.7. klo 12-15 Taidehetki Kellahden kartanon puutarhassa, opettaja Joonas Mikola

  Varaamme n. 20 henkilölle kynät, alustat ja paperit. Ilmoittaudu ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen kellahdenkylayhdistys@gmail.com. Voit myös tulla seuraamaan opetusta ja luonnostelemaan/piirtämään omin välinein.

  31.7. klo 18-19 Kehonhuoltotunti Kellahden kartanon puutarhassa.

  Rauhallinen tunti, jossa pyritään lisäämään kehomme liikkuvuutta ja vetreyttä sekä parantamaan kehonhallintaa. Tunti auttaa palautumaan rasituksesta ja rentouttamaan kehoamme. Sisältää pilateksesta ja joogasta tuttuja liikkeitä. Tunnin ohjaa fysioterapeutti ja ryhmäliikuntaohjaaja Tiia Aalto.

  Otathan mukaan oman alustan/jumppamaton. Tunti on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista ole. Lämpimästi tervetuloa!

  Elo-syyskuussa patikointiretki muinaishaudoille, lisätietoja tulossa myöhemmin.

  Lisätietoja: Kellahden kyläyhdistyksen nettisivut, Facebook ja Instagram 

  Toteuttaja: Kellahden kyläyhdistys ry

 • 🌿📷 Tule ja virkistäydy luonnossa Porissa! 🌿📷

  Hei kaikki porilaiset ja lähialueen asukkaat! Liity mukaan  ainutlaatuiseen ja virkistävään tapahtumaamme:

  Puutarhaterapia, ajankohta tarkentuu – Opi yrttien ja kukkien istutusta ja hoitoa, ja vie kotiin tietoa sekä inspiraatiota omien viheralueiden kehittämiseen.

  🌼🌸 Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Tule yksin, ota ystävät mukaan, tai tee päivästä perheen yhteinen virkistäytymishetki! 🌼🌸

  Aika ja paikka: Lisätietoja myöhemmin

  Lisätietoja: Satakunnan omaishoitajan ry:n nettisivut ja Facebook

  Toteuttaja: Satakunnan omaishoitajat ry

 • Luodon Siirtolapuutarhayhdistys ry. järjestää sunnuntaina 11.8. klo 12-15 Porin Hevosluodossa kaikille avoimen ja maksuttoman ulkoilmatapahtuman.

  Siirtolapuutarha-alueella on tuolloin useita toiminta- ja osallistumispisteitä lajikokeiluun, erilaisiin harrastusvaihtoehtoihin tutustumiseen ja kesäiseen koko perheen vapaa-ajanviettoon. Lajivalikoima tarkentuu kevään ja kesän aikana, mahdollisia ovat ainakin frisbeegolf, petankki, metallinetsintä, valokuvaus, lintuharrastus, keppihevostelu, tikanheitto, minigolf, pyöräily ja mehiläisten hoito.

  Lisäksi alueella voi kierrellä tutustumassa siirtolapuutarhoihin ja viljelypalstoihin, paahtaa nuotiolla vaahtokarkkeja, käydä asioimassa pop-up-kesäkahvilassa ja katsastaa löytyisikö kirpputoripöydiltä jotain kiinnostavaa. Myös ihan vierestä löytyvillä Melamajavilla on vaja auki ja kävijöillä mahdollisuus tutustua melontaan.

  Kaikki porilaiset ovat tervetulleita tapahtumaan vieraineen, myös lapset ja lemmikit!

  Aika ja paikka: sunnuntaina 11.8. kello 12-15, Porin Hevosluodon siirtolapuutarha-alue

  Lisätietoja: Luodon Siirtolapuutarhayhdistys ry:n nettisivut ja Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Luodon Siirtolapuutarhayhdistys ry

 • Lisätietoja tulossa lähempänä tapahtumaa.

  Aika ja paikka: 11.8.2024

  Toteuttaja: Päärnäisten Asukasyhdistys ry

 • Kolmipäiväinen maastopyöräilytapahtuma Ruosniemi Town Hill Center bike parkissa, tuu poikkee jos uskallat!

  Aika ja paikka: 16.-18.8., Ruosniemi Town Hill Center

  Lisätietoja: Ruosniemi Town Hill Centerin nettisivut, Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Porin Slalomseura ry

 • Koe Meri-Porin luonnon kauneutta pyöräretkellä Pihlava-Metsämaa-Enäjärvi-akselilla. Matkan pituus n. 15 km. Reitti kulkee hiekka- ja asfalttiteitä pitkin. Osallistuminen ensisijaisesti omalla polkupyörällä. Mepon Kotipesä ry tarjoaa pienen määrän kunnostettuja lahjoituspolkupyöriä ja kypäriä lainattaviksi retkelle. Varaus etukäteen. Reitti ei ole esteetön.

  Aika ja paikka: 17.8.2024 klo 12 – n. 16

  Lisätietoja: Mepon Kotipesä ry:n Facebook-sivu ja nettisivut

  Toteuttaja: Mepon Kotipesä ry

 • Alunperin sunnuntaille 9.6. suunniteltu tapahtuma jouduttiin perumaan ukkosmyrskyn vuoksi. Hanke tullaan toteuttamaan myöhemmin ilmoitettavalla tavalla. Tiedot päivitetään tälle sivulle suunnitelmien selkeydyttyä.

  Aika ja paikka: selviää myöhemmin

  Lisätietoja: Reposaari-yhdistyksen nettisivut, Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Reposaari-yhdistys

 • Tapahtuma järjestetään syksyllä, lisätietoja myöhemmin.

  Aika ja paikka: Tarkentuvat

  Lisätietoja: Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistys ry:n nettisivut ja Facebook

  Toteuttaja: Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistys ry

Menneet:

 • Koko perheen iloisessa ja täysin maksuttomassa pihatapahtumassa on tarjolla monenlaista puuhaa lapsille!
  Porin ensi- ja turvakotiyhdistyksen vauvaperhetoiminta ja maskotti Moppi-nalle täyttävät kymmenen vuotta. Juhlimme tasavuosia iloisessa pihajuhlassa yhdessä lasten ja perheiden kanssa.
  Kaikille avoimessa tapahtumassa ovat mukana Satasirkus ja Porin kaverikoirat. Ohjelmassa myös poniajelua ja -ratsastusta, pomppulinna, saippuakuplia, oman kasvin istutusta ja lelujen kierrätyspiste. Nopeimmille tarjolla makkaraa, vohveleita, mehua, kahvia, teetä ja banaaneja. Polkupyörällä saapuvat palkitaan.

  Aika ja paikka: 25.5. kello 10-14, Tiilimäentie 2

  Lisätietoja: Tapahtumasivu Facebookissa 

  Toteuttaja: Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry

 • Viinihaperot ❤️ Satasirkus ❤️ Pori

  Luvassa on huikea mahdollisuus tulla testaamaan kuorolaulua sekä samalla myös kokeilemaan sirkustelua. Halutessaan pääsee myös esiintymään kuoron kanssa yleisölle hyvin matalalla kynnyksellä 😊👏🏼

  Mikäli sisälläsi asuu pieni hassuttelija ja tunnet kuorolaulun kutsun, niin suuntaa kaikille avoimiin kuorotreeneihin Kirjuriin Lokki-lavalle klo 18.30-20 seuraavina ajankohtina: 16.5., 23.5. ja 30.5.

  Jokaisella kerralla harjoitellaan yksi uusi biisi ja biiseistä julkaistaan harjoituspätkät someen aina viikkoa ennen treenejä. Voit siis aina jo etukäteen fiilistellä seuraavia treenejä 😊

  Treenit huipentuvat vapaaehtoiseen esiintymiseen Kirjurissa 13.6. Satasirkuksen Sirkus Open -tapahtumassa. Esiintyminen on klo 17, tapahtuma on klo 15-18.

  Aika ja paikka: 16.5., 23.5. ja 30.5. kello 18.30-20 Kirjurinluodon Lokki-lavalla

  Lisätietoja: Viinihaperot-kuoron Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Jussi Kaskinen

 • Kolme tiskijukkaa soittaa vinyylilevyjä Reposaaren uimarannalla. Kannustamme ihmisiä pyöräilemään Porista ja viettämään kesäpäivää musiikkia kuunnellen, vedessä polskien ja piknik-eväitä syöden. Paikalla on myös jäätelöä ja makkaraa tarjolla reippaimmille herkkusuille. Saunan ystäviä varten rannalla on saunavaunu. Tervetuloa nauttimaan yhteisöllisyydestä, josta muut kaupungit saavat vain kateellisena haaveilla!

  Tapahtuma järjestetään Reposaari-päivien yhteydessä.

  Aika ja paikka:
  perjantai 7.6. klo 17–21, Reposaari, Lontoon uimaranta
  Sateen sattuessa tapahtuma järjestetään ravintola Holy Smokessa.

  Toteuttaja: Reposaaren urheilijat

 • Avoimet kylät Noormarkussa -tapahtumassa järjestetään peräkonttikirppis. Paikalla myös makkaragrilli ja kahvio!

  Maksuttoman myyntipaikan varaus sihteeriltä 1.6. mennessä nfk.kylayhdistys@gmail.com.

  Aika ja paikka: 8.6. kello 12-15, Noormarkun urheilutalon piha (Finpyyntie 18)

  Lisätietoja: Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistys ry:n nettisivut ja Facebook

  Toteuttaja: Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistys ry

 • Kuukkarin taiteilijat järjestävät Päärnäisten asukasyhdistyksen kanssa Taide telttailee -tapahtuman teltan konkretian ja käsitteen ympärille.

  Jokainen taitelija käsittelee telttaideaa omalla tavallaan. Kuoppatorin telttailualue tulee sisältämään valmiiden telttojen lisäksi mahdollisesti itse tehtyjä ja prosessissa syntyviä telttoja.

  Miten taide on läsnä teltassa tai teltan kautta, päättää jokainen taiteilija itse. Teokset voivat olla katseltavia tai ne voivat osallistaa yleisöä tai aktivoida heitä muilla tavoin. Tapahtumaan kutsutaan vierailevia taiteilijoita työskentelemään järjestävän ryhmän rinnalle.

  Osallistuvat taiteilijat: Julia Elo, Teemu Elo, Arja-Riitta Ihalainen, Jari Laasanen, Hanna Luukkonen, Arttu Merimaa, Henry Merimaa, Sanna Pappila, Janne Sammalmaa, Terhi Sammalmaa, Veijo Setälä, Kati Valkonen

  Tapahtuma järjestetään osana Kuukkarin Wanhat Talot -tapahtumaa.

  Aika ja paikka:
  sunnuntai 9.6. klo 10 – 18
  Kuoppatori (Tiilitehtaan puistokadun ja Tuomarinkadun kulmauksessa)

  Toteuttaja: Päärnäisten Asukasyhdistys ry

 • Preiviikin Kiri pyöräilee -tapahtuma järjestetään kolmena peräkkäisenä torstaina.

  Pyöräilyretki on suunnattu kouluikäisille lapsille. Mukaan saavat osallistua myös lapsen vanhemmat. Ehtona retkelle osallistumiseen on, että lapsi osaa pyöräillä, käyttää pyöräilykypärää ja huomioliiviä ja omaa pyörän. Retket tehdään seuraavasti.

  1. 6.6. Lähtö Preiviikin urheilukentältä ja päämääränä Paarnoorin lintutorni.(2km suunta).
  2. 13.6. Lähtö Preiviikin urheilukentältä ja päämääränä Preiviikin lintutorni.(2,1 km suunta).
  3. 20.6. Lähtö Preiviikin urheilukentältä ja päämääränä Preiviikin kalaranta.(2,3km suunta).

  Retki huipentuu eväiden syöntiin. Retkellä tutustutaan alueen luontoon ja lintu/eläinten bongauksiin. Tutustumme myös retkeilyn sääntöihin ja luonnossa kulkijan käytäntöihin.

  Retkeilijä saa pyöräilyn ajaksi lainaan huomioliivin, mahdollisen oman kypärän puuttuessa pyöräilykypärän sekä eväät.

  Retkelle osallistuja ilmoittaa mahdollisesta osallistumisestaan puhelinnumeroon aina kyseisen tiistaihin mennessä eväiden hankinnan vuoksi sekä erityisruokavaliostaan (Henna Smedroos, puh. 044 524 5995).

  Aika ja paikka: torstaisin 6.6., 13.6. ja 20.6. kello 17.30-n.19, lähtö Preiviikin urheilukentältä

  Lisätietoja: Preiviikin Kirin nettisivut, Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Preiviikin Kiri

 • 🌿📷 Tule ja virkistäydy luonnossa Porissa! 🌿📷

  Hei kaikki porilaiset ja lähialueen asukkaat! Liity mukaan kolmeen ainutlaatuiseen ja virkistävään tapahtumaamme:

  11.6. Puistojumppa ja Piknik – Aloita päiväsi lempeällä liikunnalla Kirjurinluodon puistossa ja nauti sen jälkeen piknikistä luonnon helmassa.

  24.6. Luontoretki ja Valokuvaus – Lähde opastetulle kävelyretkelle Polsanluodon luontopoluille ja ikuista ympäröivän luonnon kauneus valokuvin.

  🌼🌸 Tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille. Tule yksin, ota ystävät mukaan, tai tee päivästä perheen yhteinen virkistäytymishetki! 🌼🌸

  Aika ja paikka:

  11.6. klo 17 Kirjurinluoto, Lokkilavan läheisyydessä

  24.6. klo 17 Kirjurinluoto, Polsanluodon luontopolku

  Lisätietoja: Satakunnan omaishoitajan ry:n nettisivut ja Facebook

  Toteuttaja: Satakunnan omaishoitajat ry

 • Noormarkun Syke järjestää kesäliikuntaa kaikille keskiviikkoisin Noormarkussa:

  Keskiviikko 5.6. Lihaskuntotreeni, oman kehon painoilla
  Keskiviikko 12.6. Lihaskuntotreeni, oman kehon painoilla
  Keskiviikko 19.6. Lavatanssijumppa, ”juhannustanssit”
  Keskiviikko 26.6. Kahvakuula, oma kuula mukaan
  Keskiviikko 3.7. Porrastreeni

  Aika ja paikka: keskiviikkoisin 5.6.-3.7. kello 18-19, Kirkkokallio (Vanha Söörmarkuntie 290)

  Lisätietoja: Noormarkun Sykkeen nettisivut, Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Noormarkun Syke

 • Tervetuloa Luovuuden virtaa Luodolla- maalaustapahtumaan!
  Tämä pääsymaksuton tapahtuma on suunnattu aikuisille, sekä eläkeläisille, jotka haluavat nauttia maalaamisesta ulkoilmassa. Tapahtumassa inspiroidumme luonnosta, vedestä ,taivaasta ja luomme taidetta joen rannalla. Kirjurinluodolla sijaitseva tapahtuma tarjoaa upean ympäristön taiteen luomiselle. Luodon kaunis luonto ja rauhallinen ilmapiiri tarjoavat täydellisen ympäristön
  rentoutumiseen ja luovuuden herättämiseen.

  Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, joten kaikki taiteesta kiinnostuneet voivat osallistua ja nauttia maalaamisesta ilman rajoituksia. Tapahtumassa maalaamme akvarelleilla ja hiilillä paperipohjille.

  Maalausvedet keräämme kanisteriin, jotta mitään ei päädy luontoon. Tapahtuman aikana on mahdollisuus saada vinkkejä kokeneilta taiteilijoilta. Osallistuja voi myös jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan muiden osallistujien kanssa ja inspiroitua heidän töistään. Luovuuden virtaa Luodolla -maalaustapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden yhdistää porilaisten luonto, taide ja luovuus. Tämä on loistava tilaisuus antaa mielikuvituksen virrata vapaasti joen rannalla, sekä loistava tilaisuus rentoutua, inspiroitua ja luoda kaunista taidetta yksin tai yhdessä.

  Tulossa on kaksi tapahtumaa sekä aikuisille että eläkeläisille. Otamme maalausergonomian huomioon eläkeläisten tapahtumassa, ja siinä maalaus tapahtuu pöytien ääressä. Aikuisten tapahtuma vietetään vilteillä maalaten. Tähän tapahtumaan ei tarvitse ottaa omia vilttejä mukaan: tilaa vapautuu sitä mukaa, kun maalajia tulee ja menee. Molempien tapahtumien kesto on 3-4 tuntia.

  Aika ja paikka: Eläkeläisille suunnattu työpaja tiistaina 2.7. kello 12-14, Cafe Pori Jazz Kirjurinluodossa. Aikuisille suunnattu työpaja lauantaina 6.7. kello 17-20 Rakkaupuistossa Kirjurinluodolla.

  Lisätietoja:

  1. Eläkeläisten tapahtumaan mahtuu 40 henkilöä ja tapahtumaan ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse petronellalukka@outlook.com tai puhelimitse puh. 040 1366 068. Tässä tapahtumassa maalataan pöytien ääressä, kaikki mahtuvat istumaan.
  2. Aikuisille suunnattuun tapahtumaan ei ilmoittauduta etukäteen. Maalaajille on vilttejä valmiina Rakkauspuistossa, ja sinne voi tulla ja lähteä omien aikataulujen mukaisesti. Vilteille vapautuu tilaa sitä mukaa, kun maalajia tulee ja menee.

  Toteuttaja: Petronella Lukka ja Johanna Kallio

 • Tanssitaivas järjestää kolme kertaa Keskiviikon kesätanssit Kirjurinluodolla. Tarkempi paikka Jyrki Kankaan muistomerkin läheisyydessä.
  Kello 17.30–20 levytanssit lavatanssitunnelmalla taivasalla
  sekä 30min opetustuokio vaihtuvasta tanssilajista ennen tansseja kello 17–17.30.

  Kaikille avoin ja vapaa mukaan tulo tanssimaan <3

  Aika ja paikka: 26.6., 3.7. ja 10.7., kello 17.30-20 Kirjurinluodossa

  Lisätietoja: Tanssitaivaan nettisivut, Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Tanssitaivas

Hankkeet on valittu

Kaupunginhallitus myönsi hyvinvointirahaa ehdotetuille hankkeille. Hyvinvointirahaa saaneiden hankkeiden kuvaukset lisätään tälle verkkosivulle toukokuussa 2024.
>> Tiedote kaupunginhallitukselle esitettävistä hankkeista
>> Kaupunginhallituksen päätös (jonka liitteenä kuvaukset hankkeista)

Aikataulu

 • Teemaäänestys 12.-18.12.2023
 • Haku auki tammikuussa, hakuaika päättyy 31.1.2024 klo 12.00
 • Hakemusten läpikäynti (helmikuu 2024)
 • Päätökset kaupunginhallituksessa (maalis-huhtikuu 2024)
 • Hankkeiden toteutus (huhti-joulukuu 2024)
 • Toimintaraporttien palautus vuoden loppuun mennessä

Hakeminen

Haku on päättynyt. Hakemuksia saapui 45 kappaletta.

Hakuaika päättyi 31.1.2024 klo 12:00. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta vastaan. On suositeltavaa lähettää hakemus jo ennen viimeistä hakupäivää, sillä silloin palvelussa saattaa olla ruuhkaa. Suosittelemme myös tutustumaan hakulomakkeen kysymyksiin hyvissä ajoin ennen hakemuksen jättämistä.

Kaupungin työryhmä käsittelee ja arvioi hakemukset. Kaupungilla on oikeus jatkokehittää ideoita ja yhdistää toimijoita. Päätökset toteutettavista hankkeista esitetään kaupunginhallitukselle maalis-huhtikuussa.

>> Tiedote haun alkamisesta
>> Tiedote: Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaan 45 hakemusta

Teema: Ulkoilmassa

Asukkaat äänestivät vuoden 2024 hyvinvointirahan teemaksi ”Ulkoilmassa”. Äänestys oli avoinna 12.-18.12.2023. Ääniä annettiin yli 300.

Teeman on tarkoitus houkutella esiin rohkeita ja uudenlaisia ideoita, joissa voidaan yhdistää yllättäviäkin asioita.

>> Tiedote teemaäänestyksen avautumisesta

>> Tiedote teemaäänestyksen tuloksesta

Kriteerit: 

 • Hankkeen toiminnan tulee edistää yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja liikkumista.
 • Hankkeen toiminnan tulee sijoittua Poriin sekä kohdistua porilaisiin, olla kaikille avointa ja maksutonta. 
 • Hanke tulee toteuttaa yhdessä tehden ja osallistaen. Toiminta-aika on vuosi 2024.
 • Hankkeen tulee toimia vastuullisesti huomioiden vallitseva tilanne, kestävä kehitys ja taloudellisuus. 
 • Hankkeesta tulee viestiä kaupungille ja porilaisille. Hankkeen markkinoinnissa ja viestinnässä tulee käyttää Porin kaupungin osoittamaa leimaa. 
 • Hakijana voi olla yksityishenkilö, yhdistys, kaveriporukka, harrasteryhmä, mutta ei yritys. Hankerahaa ei voi käyttää kaupungin omaan toimintaan.
 • Rahaa ei saa käyttää muuhun kuin anottuun hankkeeseen. Hakemukset ovat julkisia. 
 • Hankerahaa ei myönnetä toimintaan, jota on jo aiemmin rahoitettu hyvinvointirahalla.
 • Toiminnan alueellisuus huomioidaan hakemusten käsittelyssä.
 • Toteutuneista hankkeista tulee palauttaa toimintaraportti kaupungin ohjeiden mukaan.

Porin hyvinvointisuunnitelmassa on viisi painopisteitä, joita voi hyödyntää hanketta suunnitellessa. Kaupungille on myönnetty myös tunnustuksia ja kaupunki kuuluu erilaisiin verkostoihin, joita voi hyödyntää oman hankkeen miettimisessä:

Kannustamme aina ideoimaan todella oudosti, ehdottoman uniikisti – uskalla rikkoa rajoja ja ajatella toisin!

Yhteystiedot

Ota yhteyttä sähköpostilla: hyvinvointi@pori.fi

tai puhelimitse:
hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti 044 701 3617
osallisuusasiantuntija Elli-Mari Sulonen 044 701 4774
osallisuusasiantuntija Alina Isoviita 044 701 4391

Aiempien vuosien hankkeita:

2023: Rakkaudella porilaisille nuorille

2022: Siltoja porilaisten välille, yhteisöllisyys sekä hyvänmielen tekoja toisille, samalla saa myös hyvää mieltä itselle

2021: Ulkoilu ja elämykset, yhteisöllisyys sekä digisosiaalisuus

2020: Pidä porilaisesta huolta