Reilun kaupan kaupunki

Pori sai Reilun kaupan edistämisyhdistys ry:n myöntämän arvonimen Reilun kaupan kaupunki marraskuussa 2008. Pori saavutti arvonimen toisena kaupunkina Suomessa täytettyään Reilun kaupan kaupungeilta vaadittavat kriteerit. Reilun kaupan kaupungin tai kunnan arvonimi on myönnetty Turulle, Jyväskylälle, Espoolle, Helsingille, Joensuulle, Kauniainen, Kirkkonummelle, Lahdelle, Lempäälälle, Lohjalle, Riihimäelle, Porille, Tampereelle, Utajärvelle, Vantaalle ja Viitasaarelle.

Porin kaupunki on kaupunginvaltuuston päätöksellä sitoutunut edistämään reilua kauppaa. Arvonimen myötä Porin kaupunki on sitoutunut esimerkiksi tarjoamaan omissa tilaisuuksissaan reilusti tuotettua kahvia ja teetä sekä tiedottamaan Reilusta kaupasta asukkailleen. Kaupunki on järjestänyt pääkirjaston yhteyteen infotilan, jossa on jaossa tietoa Reilun kaupan järjestelmästä. Lisäksi arvonimen keskeisenä kriteerinä on kestävien hankintojen lisääminen ja toiminnan kehittäminen jatkuvasti.

Reilu Pori -kannatusryhmä sekä Repu-Pori pyrkii edistämään Reilun kaupan asiaa Porin seudulla mm. Reilun kaupan viikkojen maistatuksilla ja muilla tempauksilla. Tutustu kannatusryhmän Facebook-sivuun.

Reilun kaupan banaaneja jaetaan pyöräilijöille Kävelykadulla.

Reilun kaupan banaaneja jaetaan pyöräilijöille Kävelykadulla. Kuva: Tommi Lievonen 2017.

 

Ole reilu, ja vaikuta:

Osta Reilun kaupan tuotteita.

Anna palautetta lempikahvilassasi tai lähikaupassasi!

Kysy Reilun kaupan vaihtoehtoa tilausta tehdessäsi ja jätä negatiivista tai positiivista palautetta tarpeen mukaan. Reilun kaupan tuotteiden saatavuus ei ole este, sillä kahviloihin ja ravintoloihin sopivia Reilun kaupan suurtalouskokoisia tuotteita on saatavissa kaikissa suurimmissa tukuissa. Myös moniin kahviautomaatteihin löytyy Reilun kaupan merkillä sertifioituja tuotteita. Reilua kahvia, teetä tai muita tuotteita on jo saatavilla useista porilaisista kahviloista ja ravintoloista.

Pidä reilu kahvitauko työpaikallasi!

Suomalaiset ovat kahvin suurkuluttajia, ja jo yksistään työpaikkojen kahvihuoneissa nautitaan päivittäin miljoonia kahvi- ja teekupillisia. Kahvitauko tarjoaakin yksinkertaisen mahdollisuuden tehdä vaikuttavia valintoja. Reilu kauppa on myös helppo ja konkreettinen tapa viestiä positiivisista yritysarvoista niin työntekijöille kuin asiakkaille. Reilun kaupan kahvia ja teetä on tarjolla kaikissa päivittäistavaraketjuissa ja tukuissa, ja sitä on saatavilla myös useisiin työpaikoissa käytettäviin kahviautomaatteihin. Haasta työpaikkasi mukaan reiluihin kahvitaukoihin!

Toimi seurakunnassasi - Teljän seurakunta on reilulla tiellä

Reilu kauppa ja seurakunnat sopivat arvoiltaan luontevasti yhteen: uskontojen sanoma oikeudenmukaisuudesta, ihmisarvon kunnioittamisesta ja tasa-arvosta toteutuu käytännössä Reilun kaupan järjestelmässä. Tavoitteenamme on saada seurakunnat ottamaan eettiset periaatteet huomioon omissa hankinnoissaan. Jokainen seurakuntalainen voi kannustaa omaa seurakuntaansa eettiseen kuluttamiseen ottamalla Reilun kaupan puheeksi seurakuntansa työntekijöiden kanssa.