Satakunnan Museo

Koronarajoituksiin muutoksia: koronapassi korvataan asiakasmäärärajoituksilla 30.12. alkaen

Valtakunnallisen asetuksen sekä Porin kaupungin linjauksen mukaisesti koronapassia ei toistaiseksi käytetä museovierailuilla, vaan asiakasmäärää rajoitetaan. Satakunnan Museoon otetaan kerrallaan enintään 100 asiakasta. Rajoitus on voimassa 28. tammikuuta 2022 asti. Museossa ei rajoitusaikana järjestetä yleisötapahtumia tai opastuksia.

Tervetuloa turvallisesti museokäynnille! 

Satakunnan Museo on vuonna 1888 perustettu historiallinen museo. Se sijaitsee Kokemäenjoen varrella, historiallisen Kivi-Porin tuntumassa, osoitteessa Hallituskatu 11. Vuodelta 1973 peräisin oleva museorakennus on yksi harvoista museokäyttöön suunnitelluista rakennuksista Suomessa.

Museon näyttelyt esittelevät Porin ja Satakunnan historiaa. Pysyvä näyttely Elon merkkejä kertoo menneiden ja nykyistenkin sukupolvien Porista ja Satakunnasta, seudun elämästä, ilmiöistä ja persoonista. Vaihtuvissa näyttelyissä syvennytään aina uusiin ja mielenkiintoisiin aiheisiin sekä paikallisen historian ilmiöihin.

Alueellisena vastuumuseona Satakunnan Museo huolehtii siitä, että satakuntalainen kulttuuriperintö säilyy myös tuleville sukupolville. Museon tehtävänä on kulttuuriympäristöjen suojelu ja hoito sekä museotoiminnan edistäminen ja ohjaus koko maakunnan alueella.

Satakunnan Museon muita kohteita ovat Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo, Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo sekä Lavian kotiseutumuseo. Museon kohteita on myös museohinaaja Santtu, joka on sijoitettu Reposaareen.

 

Satakunnan Museon rakennus