Uutisarkisto

Pori Sinfoniettan puhallintrio esiintyy lauantaina Puuvillassa kahdesti.
Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisi eilen Kuntaranking-tuloksensa, jossa vertailtiin Suomen eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan näkökulmasta. Porin alue oli rankingin yhdestoista parantaen viisi sijaa aikaisempaa sijoitustaan.
Porin kaupunki jakaa sadalle nuorelle kesätyösetelin työllistymistä tukemaan. Seteliä haki 500 innokasta nuorta, joiden keskuudesta arvottiin 100 setelin saavaa.
Porista löytyy hiihtolomatapahtumia koko perheen makuun. Tarjolla on ohjelmaa monipuolisesti kulttuuri- ja liikuntatapahtumien parissa.
Porin lastenkulttuurikeskuksen suositut Vauvojen värikylpy -työpajat Porin taidemuseossa ovat käynnistyneet valotaiteen teemalla. Viikoittaisen harrastuksen on aloittanut jo monen monta satakuntalaisperhettä. Harrastukseen voi silti vielä päästä mukaan, sillä yksittäisiä paikkoja ryhmissä on vielä vapaana.
Lumisateiden väistyttyä ja sään lauhduttua tiet ovat nyt paikoin erittäin liukkaita. Kaupunki huolehtii ajoratojen, pyöräteiden sekä rakenteellisesti toisistaan erottamattomien jalankulku- ja pyöräteiden hiekoituksesta. Kaupungin hiekoituskalustoa on liikkeellä ympäri Poria.
Luontotalo Arkissa avautui torstaina näyttely, jossa tutustutaan kartografian alkuaikojen askeliin. Karttojen kehitys alkoi 1400 – luvulla. Merenkulkijat, löytöretkeilijät ja karttojen piirtäjät lisäsivät kaikki kokemuksillaan ja muilta kuulemillaan tiedoilla karttojen tarkkuutta. Ensin alkuun kartat olivat kuitenkin enemmän taidetta kuin tiedettä.
Porin kaupunkisuunnittelu hakee joukkoonsa lisää osaajia.
Banaaninsyönnin lomassa voi pohtia, miksi kaupasta kannattaa ostaa juuri Reilun kaupan banaaneja. Reiluja banaaneja kasvatetaan sekä pien- että suurtiloilla. Reilun kaupan suurtiloilla työntekijöillä on oikeus järjestäytyä, työturvallisuudesta huolehditaan ja äideillä on oikeus äitiyslomaan. Työntekijät käyttävät heille maksetut Reilun kaupan lisät mm. koulutukseen ja asumisolojen kohentamiseen.
Promenadikeskuksen aulan Ideoita ja toteutuksia -näyttelyssä on esillä PSYL:n ja Lyseon lukioiden kuvataiteen lukiodiplomikurssilla suoritettuja lukiodiplomitöitä.

Sivut