Uutisarkisto

Oliko isoäitisi Paneliasta? Mistähän talosta? Kaipaisitko siitä lisää tietoa? Vai kiinnostavatko asuinkerrostalosi arvot? Y-Pakki –sovellus vastaa moniin Satakunnan rakennusperintöä koskeviin kysymyksiin.
Harjavallan ja Porin ilmanlaatu oli pääosin hyvää tai tyydyttävää vuonna 2019. Haasteena oli Harjavallan Kalevan alueella hengitettävien hiukkasten arseeni- ja nikkelipitoisuudet.
Koronavirusepidemia on vaikuttanut Porin kaupungin eläinlääkintäpalveluihin siten, että pieneläinten kiireetöntä hoitoa ei tällä hetkellä toteuteta. Turhien kontaktien välttämiseksi toivotaan, että kiireellisen hoidon yhteydessä eläinlääkärin vastaanotolle tulisi lemmikin kanssa vain yksi ihminen.
Satakunnan yhteisökeskus edistää järjestöjen välistä yhteistyötä, tukee järjestöjen toimintaa tila- ja toimistopalveluilla, suunnittelee ja toteuttaa maakunnan järjestöille koulutus- ja valmennustoimintaa sekä kehittää eri sektoreiden välistä yhteistyötä. Porista löytyy useita yhdistyksiä ja yhteisöjä, jotka tarjoavat laajasti tukea sekä keskustelu- ja asiointiapua.
Porin kaupunki ilmoitti helmikuussa etsivänsä vuokralaista Cafe Jazzina tunnetulle rantamakasiinille. Tekninen lautakunta käsitteli asiaa tiistain kokouksessaan. Äänestyksen jälkeen rakennus päätettiin vuokrata uudelle yhtiölle.
Porissa on jo usean vuoden ajan panostettu tietoteknisiin hankintoihin. Panostukset ovat osoittautuneet erityisen arvokkaiksi koronatilanteessa. Esimerkiksi asiahallintajärjestelmä Aapeli, koululaisten Chromebook-tietokoneet ja henkilöstön etätyöskentelyn mahdollistavat O365-työkalut ovat sujuvoittaneet etäopetukseen ja -työskentelyyn siirtymisen.
Lyfta on koonnut oppimateriaaleistaan esimerkin kotona tapahtuvaan opiskeluun. Tutustu berliiniläisen mehiläistarhurin arkeen ja hänen hunajatehtaaseensa. Materiaali on alun perin tehty opettajien ja oppilaiden käyttöön, mutta sopii myös nyt hyvin lasten ja vanhempien iloksi kotiin. Katso video Malten arjesta ja tee tehtäviä videoon liittyen. Tehtäviin kuuluu mm. hauska mehiläisten liikuntatunti!
Poikkeustilassakin tarvitaan liikuntaa ja ulkoilua.
Porissa huoltajat ovat ottaneet vakavasti hallituksen toiveet hoitaa varhaiskasvatusikäiset lapset kotona poikkeustilan aikana, mikäli se on perheelle mahdollista. Kaupunki antaa tästä kiitosta huoltajille.
Koronavirustilanteesta johtuen Pori Organ siirtää urkufestivaalinsa syys-lokakuun vaihteeseen.

Sivut