Uutisarkisto

Tuleva itsenäisyyspäiväviikonloppu näyttää lupaavalta talviliikuntalajien harrastajille. Porin metsän hiihtolatu pitenee jo tänään, ja luistelukenttiä Porissa on auki jo yli 20. Lisää kenttiä avataan koko ajan. Talviliikuntaharrastuksille on saatu poikkeuksellinen alku Porissa joulukuun alussa. Upea ulkoilusää tarjoaa virkistävää viikonloppua niin hiihdon, luistelun kuin vaikka kävelyretken merkeissä.
Porin metsässä on tällä hetkellä loistavassa kunnossa olevaa latua, joka pitenee tänään noin 2,1 km:n mittaiseksi. Lisälenkki avataan klo 17.
Kirjaston toimipisteet ovat kiinni maanantaina 6.12. Omatoimikirjastot palvelevat pyhäaukioloaikojen mukaisesti.
Porin kaupunki järjestää maanantaina 6. joulukuuta kello 11 perinteisen itsenäisyyspäivän muistojuhlan Keski-Porin kirkon sankariristillä. Itsenäisyyspäivänä lasketaan myös kaupungin seppeleet kaikilla Porin seitsemällä sankarihautausmaalla. Veteraanit ovat puolestaan muistaneet nuoria itsenäisyyspäivän videotervehdyksellä.
Taidemuseon piirustusillat huipentuvat keskiviikkona joulukuun 1. päivänä, kun saamme piirtäjien malliksi norjalaisen tanssija Synne-Kristin Ytredalin. Kuvataiteilija Niko Palokangas ohjaa iltaa ja antaa vinkkejä liikkuvan mallin piirtämiseen. Työpajan kielinä ovat suomi ja englanti.
Talviset liikuntamahdollisuudet lisääntyvät huomenna Porissa, kun Liisantorin tekojää avautuu luistelijoille aamulla kello 10. Kaupungin tekojäät ovat siten molemmat asukkaiden käytössä. Liisantorin kenttä on toistaiseksi tarkoitettu vain mailattomille luistelijoille. Urheilukeskuksen tekojäärata on myös mailallisten pelaajien käytössä.
AVI:n ja Porin kaupungin linjausten mukaisesti Satakunnan Museon sekä Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon joulutapahtumissa on käytössä koronapassi. Passi tarkistetaan yleisötilaisuuteen saavuttaessa ja samassa yhteydessä tarkistetaan myös henkilöllisyys. Näitä tapahtumia ovat ensi lauantaina järjestettävä Toivon ja Korsmanin talon Vanhan ajan joulutori, Korsmanin Joulutunnelmat ja Joulupaja sunnuntaina 12.12. sekä Satakunnan Museon Tonttunäyttelyn oheistapahtuma Tonttuviikonloppu 4.-5.12.
Pori Sinfoniettan ja Pori Dance Companyn Tänä iltana -esitykset Porin Promenadisalissa 24.-25.11. kello 19. Esityksessä on käytössä koronapassi. Passi ja henkilöllisyystodistus tarkastetaan tarkastuspisteellä Promenadikeskuksen aulaan saavuttaessa.
Dekkareiden, jännityksen ja true crime –kirjallisuuden ystäville järjestetään jännittävä rikosaiheinen tapahtuma Noormarkun kirjastossa lauantaina 27. marraskuuta kello 11–16.
Pihlavan kirjastolla vietetään Soturikissat-kirjasarjan teemapäivää 4.12.2021 klo 12-15. Luvassa on paljon erilaista ohjelmaa ja tekemistä, sillä kirjastolla on erilaisia teemaan sopivia työpajoja, pakohuone, tietovisoja ja muuta ohjelmaa. Tapahtumaan saapuu myös Soturikissoista fanianimaatioita tehnyt CuteFlare, joka esittelee Soturikissavideoitaan ja kertoo harrastuksestaan. Täysi-ikäisiltä kävijöitä tarkistetaan koronapassi.

Sivut