Toiminta

Kaksi vauvaa maalaa käsillään samalla kun kohtaavat toisensa.

Esikoinen tulossa | Perhevalmennus

Odottavien perheiden aistimaailmaa herätellään perhevalmennuksen Aistipajassa, jossa vanhemmat saavat mahdollisuuden tutustua syntyvän vauvan maailmaan moniaistisen toiminnan kautta. 

Pieni vauva reagoi maailmaan herkästi. Yllättävät ja kovat äänet tai kylmän kosketus saattavat säikäyttää tai pelästyttää vauvan, kun taas lämmin, pehmeä kosketus, syli ja rauhallinen puhe rauhoittavat.   

Perhevalmennuksen moniaististen materiaalien avulla vauvaa odottavat perheet pääsevät tavoittamaan samanlaisia tuntemuksia kuin vauva. Vauvan aisteista kohdussa ensimmäisenä kehittyy tuntoaisti, joka on yksi vastasyntyneen tärkeimmistä aisteista. 

Hyvinvointia odotukseen | Perhepysäkki

Porin perusturvan neuvolapalvelut järjestävät yhteistyössä Kruunupään kanssa osana perhevalmennusta messumuotoisia tapahtumia, joissa perheet pääsevät tutustumaan vauvaperheille palveluita tuottaviin tahoihin omaan tahtiinsa ja esittämään heitä kiinnostavia kysymyksiä.   

Vauvan kanssa | Ryhmäneuvola

Ryhmäneuvolassa pysähdytään havainnoimaan vauvan maailmaa ja kehitystä sekä keskustelemaan ryhmässä vauvaperheen elämästä ja arjesta elämyksellisen Vauvojen värikylpy® -työpajan keinoin. Vauvojen värikylpy® osana Itä-Porin neuvolan kuuden kuukauden ikäisten ryhmäneuvolaa on vakiintunut ja juurtunut vankasti osaksi Kultane®-neuvolan toimintaa.  

Yhteistyö Kultane®-neuvolan terveydenhoitajien ja lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijoiden kanssa on sujuvaa ja muodostaa uniikin työyhteisön, jossa terveydenhoitajien ja taiteilijoiden yhteistyö ja yhteisymmärrys luovat luovaa toimintaa neuvolaan. Ryhmäneuvolat ovat odotettuja, ja niihin halutaan mukaan.

Kolme vauvaa vanhempineen ovat Värikylpy-työpajassa.

Tapahtumat | Kultane®-päivä

Kultane®-päivä kokoaa eri kulttuuri- ja hyvinvointitoimijoita kaikille lapsiperheille avoimeen ja maksuttomaan kulttuuritapahtumaan Kultane®-neuvolassa. Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Kultane®-neuvolan vuosittaisena tapahtumana, ja se vietetään joka vuosi vaihtuvin teemoin.

Neuvolan lattialla istuu paljon vauvaperheitä.

Miten mukaan?

Kultane® – kulttuuri- ja taidepainotteisen neuvolan toiminta on suunnattu Itä-Porin alueella asuville perheille. Satakunnan hyvinvointialue ja lastenkulttuurikeskus Kruunupää tekevät Kultane®-yhteistyötä myös muiden Porin alueen neuvoloiden kanssa. Voit tiedustella mukaan pääsyä oman alueesi neuvolasta.