Liikuntaneuvonta

Puristusvoiman mittaus

Liikuntaneuvonnasta keinoja ja motivaatiota liikkumisen lisäämiseen

Liikuntaneuvonnasta keinoja ja motivaatiota liikkumisen lisäämiseen

Liikuntaneuvonta on kuntalaisten terveyttä edistävä maksuton hyvinvointipalvelu. Palvelu on innostavaa ja helposti omaksuttavaa. Tarkoituksena on laatia yhdessä asiakkaan kanssa suunnitelma kohti aktiivisempaa ja terveellisempää elämäntapaa.  
Liikuntaneuvonnassa ohjaaja työskentelee asiakkaan kanssa 6-12 kk. Tavoitteena on liikunnallinen elämäntapa ja pitkäaikaisena tavoitteena on parempi terveys ja elämänlaatu. Liikuntaneuvonnan aikana asiakas saa ohjausta liikunnan lisäämiseen terveellisten elintapojen omaksumiseen. Liikuntaneuvonnassa haastetaan asiakasta myös pohtimaan omia arvojaan, joiden avulla pystytään löytämään pysyvämpää motivaatiota muutosten toteuttamiseen. Ammattilainen kulkee asiakkaan rinnalla tukien, keskustellen ja uusia liikuntamuotoja kokeillen. Prosessia seurataan ja arvioidaan yksilölle sopivin mittauksin ja testein.

Miten pääsen liikuntaneuvontaan? 

Liikuntaneuvonta on perusterveydenhuollon ja kaupungin liikuntatoimen välistä yhteistyötä, jossa lääkärit, terveydenhoitajat, ja elintapaneuvojat tunnistavat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat ja lähettävät heidät saamaan ohjausta kohti liikunnallista elämäntapaa. Toiminta on uutta ja se keskittyy syksyn 2022 aikana Itä-Porin alueen 20-50 -vuotiaisiin pre-diabetespotilaisiin. Keskustele oman terveydenhoitajan kanssa mahdollisuudesta saada lähete liikuntaneuvontaan.

Liikuntaneuvonnan palveluketju

Terveyskioski

Terveyskioski palvelee keskustan uimahallin aulassa. Omatoimipisteeltä saatavissa muassa tietoa liikunnasta, ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista. Paikalla vaihtelevasti asiantuntijoita ravinnosta, terveydenhoidosta ja ehkäisevästä päihdetyöstä. Kiinnostu hyvinvoinnistasi ja tule paikan päälle!

6.2.2024 klo 12-15 Hemoglobiini-mittaukset
6.3.2024 klo 9-12 Kiertävä sydänneuvola-piste, Pidetään huolta sydämestä
8.5.2024 klo 12-14 Terveysmittaukset: verenpaine, verensokeri, puristusvoima

Liikkujan apteekit

Liikkujan apteekit jakavat tietoa liikuntalääkkeestä! 
Täältä löydät kaupunkimme liikkujan apteekit helposti liikkujanapteekit.fi

Eiku menoks auttaa liikkeelle!

Eiku menoks on liikuntapalveluiden uusi palvelu, jonka tavoitteena on auttaa vasta-alkajaa kuntosalin tai vesijuoksun ensiaskeleisiin lyhyen 30 min ohjauksen turvin.
Pienikin lisäys päivittäiseen liikuntaan vaikuttaa positiivisesti sekä mieleen, että kehoon. Liikunnalla ja liikkumisella on tutkitusti lukuisia hyviä vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Säännöllisellä kohtuutehoisella liikunnalla on todettu olevan edullisia vaikutuksia myös useiden sairauksien ehkäisyssä. Himoliikkujaksi ei ole pakko ryhtyä lakatakseen olemasta sohvaperuna.

InBody-mittaus

Oletko kiinnostunut kehonkoostumuksestasi? Voit varata Porin liikuntapalveluilta ajan kuukausittain järjestettäviin Inbody-mittauksiin. Varaus ja maksu hoidetaan Porin verkkokaupan kautta. 

Keskustan uimahallin mittauspisteellä määritetään kehon koostumus InBody 770 -laitteella. Kehonkoostumus kertoo, millainen osuus painosta on lihasta, rasvaa ja muita kudoksia. Lisäksi voit seurata eri kehon osien puolieroja ja viskeraalista rasvaa eli sisälelinten ympärille kertynyttä, terveyden kannalta haitallisinta rasvaa. Kehosi koostumus voi muuttua, vaikka paino säilyisi samana. Kyse ei olekaan painonhallinnasta, vaan elintapojesi ja tavoitteidesi mukaisen kehityksen todentamisesta. Säännölliset mittaukset mahdollistavat kehityksen tarkan ja motivoivan seurannan.
Lue lisää mittausmenetelmästä, sekä mittauksen turvallisuudesta ja luotettavuudesta täältä.

InBody-mittaukset (30 min/mittaus):

Varattavat ajat InBody-mittaukseen löydät Porin verkkokaupasta.

InBody-mittauksen hinta on 15 €/mittaus.
Jos haluat suorittaa mittauksen maksun liikuntaeduilla, varaathan ajan puh. 044 701 1308. Maksu suoritetaan tällöin uimahallin kassalle.

  • Henkilökunta desinfioi laitteen mittauspinnat Neo-Amisept-lioksella jokaisen mitattavan välillä.
  • Kämmenien ja jalkapohjien iho desinfioidaan ennen mittausta InBody-pyyhkeellä.
  • Mittausta ei tehdä sairaana.
  • Sydämentahdistin, muu kehoon implantoitu lääkintälaite tai elintoimintojen valvontaan käytetty laite (esim. potilasmonitori)
  • Raskaus (tulosten tulkinnan vuoksi)
  • Sairaus (ethän tule kipeänä mittaukseen)

  Mittauksia ei tehdä alle 15 vuotiaille.

  • Pyri pitämään 2 h väli suuremmista aterioista.
  • Jos tarvetta, asioi WC:ssä ennen mittausta.
  • Ei mittaukseen heti raskaan treenin tai rasituksen jälkeen.
  • Naisilla kuukautiset voivat aiheuttaa nesteturvotusta. Jos huomaat painosi nousevan kuukautisten aikana, ajoitetaan mittaus eri ajankohtaan.
  • Valmistaudu riisumaan sukat ja raskaat päällysvaatteet kuten takki.