Aikuisten uimakoulut

Aikuisten uintitekniikkakurssi Keskustan uimahallissa

Uintitekniikkakurssi järjestetään Keskustan uimahallissa kahtena perjantaina:

  • 1.3. ja 8.3.2024 klo 20.00-21.00 (allasaika)

Kurssilla opetellaan krooli-, selkä- ja rintauinnin perustekniikat sekä perehdytään oikeaan uintiasentoon ja hengitystekniikkaan.
Ensimmäisellä kerralla käydään läpi krooli- ja selkäuinnin tekniikat. Kurssin toisella kerralla keskitytään rintauintiin ja mahdollisesti kerrataan aikaisempia tekniikoita. Kurssilla uidaan paljon mutta kerrallaan uitavat matkat ovat lyhyitä, noin 25 m.
Opetus tapahtuu ison altaan matalassa osassa.

Ilmoittautuminen
Uintitekniikkakursseille ilmoittaudutaan Porin verkkokaupan kautta. Tutustu verkkokaupan käyttö- ja toimitusehtoihin tästä.

Hinta
20 €/hlö, sis. 2 kertaa
Jos haluat suorittaa osallistumismaksun liikuntaeduilla, ilmoittaudu puh. 044 701 1308. Maksu suoritetaan tällöin uimahallin kassalle.

Uimataitovaatimus
Osallistujan tulee osata uida yhtäjaksoisesti 100 m ja uskaltaa kastaa myös kasvot veteen.

Aikuisten alkeisuimakoulu Keskustan uimahallissa

Alkeisiuimakoulu järjestetään Keskustan uimahallissa neljänä peräkkäisenä tiistaina 23.1., 30.1., 6.2. ja 13.2.2024 klo 20.00-21.00 (allasaika).

Ensimmäisellä kerralla kokoontuminen uimahallin kahvion kassalla klo 19.30.

Alkeisuimakoulu on tarkoitettu uimataidottomille aikuisille. Uimakoulun tavoitteena on veteen totuttautuminen ja uinnin alkeiden oppiminen.

Uimakoulu etenee uinnin alkeisopetussuunnitelman mukaisesti. Uimakoulussa harjoitellaan veteen totuttautumista, kokeillaan veden vastusta, kellumista sekä liukumista. Mahdollisuuksien mukaan siirrytään uinnin alkeistyyleihin. Tavoitteisiin pääsemisessä käytetään hyväksi useita erilaisia opetusmenetelmiä.

Kurssi kestää yhteensä 4 kertaa ja yhdellä kertaa altaassa ollaan noin 60 minuuttia. Opetus tapahtuu noin 30 asteisessa matalassa altaassa. Mukaan tarvitset vähintään uima-asun ja pyyheliinan. Muut välineet lisäävät mukavuutta vedessä ja helpottavat oppimaan asioita.

Ilmoittautuminen
Alkeisuimakouluun ilmoittaudutaan Porin verkkokaupan kautta. Tutustu verkkokaupan käyttö- ja toimitusehtoihin tästä.

Hinta
40 €/hlö, sis. 4 kertaa

Ohje uimahallia varten

Peseydythän huolellisesti ennen altaaseen menoa, hiukset kastellen. Ota mukaan uikkarit, pyyhe ja uimalasit. Voit halutessasi ottaa mukaan myös juomapullon. Pitkät hiukset kannattaa laittaa kiinni tai uimalakin sisään.

Ilmoittautuminen uimahallilla
Ilmoittaudu kassalla, josta saat rannekkeen.

Kokoontuminen
Ison altaan matalassa päässä. Kurssin ohjaajina toimivat uimahallin uimavalvojat/liikunnanohjaajat.

Varusteet ja välineet

Uima-asu
Hyvän uima-asun tärkein ominaisuus on mukavuus. Puku ei saa kiristää eikä hangata. Uimapuvun/-asun tulisi olla kuivana tiukka ja napakka.

Uimalasit
Uimalasit lisäävät uinnin mukavuutta ja turvallisuutta. Niiden avulla näkee mitä vedessä tapahtuu, millaisia liikkeitä uimari uidessaan tekee sekä pienentää riskiä törmätä seinään tai muihin uimareihin. Uimalaseja on monen muotoisia ja -värisiä. Lasien oikea muoto löytyy parhaiten itse kokeilemalla.

Uimalakki
Uimalakilla pidetään hiukset poissa silmiltä ja altaasta. Kastumiselta se ei hiuksia suojaa. Uimalakkeja on saatavilla erilaisista materiaaleista.

Korvatulpat
Korvatulpilla estetään veden meneminen korvakäytäviin.