Aikuisten uimakoulut

Aikuisten uintitekniikkakurssi Keskustan uimahallissa

Uintitekniikkakursseja järjestetään lisää syksyllä.

Kurssilla opetellaan krooli-, selkä- ja rintauinnin perustekniikat sekä perehdytään oikeaan uintiasentoon ja hengitystekniikkaan.
Ensimmäisellä kerralla käydään läpi krooli- ja selkäuinnin tekniikat. Kurssin toisella kerralla keskitytään rintauintiin ja mahdollisesti kerrataan aikaisempia tekniikoita. Kurssilla uidaan paljon mutta kerrallaan uitavat matkat ovat lyhyitä, noin 25 m.
Opetus tapahtuu ison altaan matalassa osassa.

Uimataitovaatimus
Osallistujan tulee osata uida yhtäjaksoisesti 100 m ja uskaltaa kastaa myös kasvot veteen.

Ilmoittautuminen
Uintitekniikkakurssille ilmoittaudutaan liikuntapalvelujen verkkokaupan kautta.
Tutustu verkkokaupan ilmoittautumis- ja peruutusohjeisiin.

Hinta
20 €/hlö, sis. 2 kertaa
Jos haluat suorittaa osallistumismaksun liikuntaeduilla, ilmoittaudu puh. 044 701 1443. Maksu suoritetaan tällöin uimahallin kassalle.

Ohje uimahallia varten

Peseydythän huolellisesti ennen altaaseen menoa, hiukset kastellen. Ota mukaan uikkarit, pyyhe ja uimalasit. Voit halutessasi ottaa mukaan myös juomapullon. Pitkät hiukset kannattaa laittaa kiinni tai uimalakin sisään.

Ilmoittautuminen uimahallilla
Ilmoittaudu kassalla, josta saat rannekkeen.

Kokoontuminen
Ison altaan matalassa päässä. Kurssin ohjaajina toimivat uimahallin uimavalvojat/liikunnanohjaajat.

Varusteet ja välineet

Uima-asu
Hyvän uima-asun tärkein ominaisuus on mukavuus. Puku ei saa kiristää eikä hangata. Uimapuvun/-asun tulisi olla kuivana tiukka ja napakka.

Uimalasit
Uimalasit lisäävät uinnin mukavuutta ja turvallisuutta. Niiden avulla näkee mitä vedessä tapahtuu, millaisia liikkeitä uimari uidessaan tekee sekä pienentää riskiä törmätä seinään tai muihin uimareihin. Uimalaseja on monen muotoisia ja -värisiä. Lasien oikea muoto löytyy parhaiten itse kokeilemalla.

Uimalakki
Uimalakilla pidetään hiukset poissa silmiltä ja altaasta. Kastumiselta se ei hiuksia suojaa. Uimalakkeja on saatavilla erilaisista materiaaleista.

Korvatulpat
Korvatulpilla estetään veden meneminen korvakäytäviin.