Uimataito

Uimataito on kansalaistaito, joka jokaisen on syytä osata. Pohjoismaisen uimataitomääritelmän mukaan henkilö on uimataitoinen, kun pudottuaan veteen, hän pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, joista vähintään 50 metriä selällään.

Tavoitteena on, että jokainen porilainen lapsi ja nuori oppii uimaan. Uiminen kuuluu koulujen opetussuunnitelmaan ja kaupunki tekee alakoululaisten uimaopetuksen lisäksi myös muita merkittäviä satsauksia uimataidon edistämiseksi. Esimerkiksi Nuorisopassilla pääsee maksutta uimaan. Lisätietoja pori.fi/nuorisopassit

Vesi liittyy myös oleellisesti Poriin ja porilaisuuteen. Porin alueelta löytyy huikeita uimisen mahdollistavia paikkoja. Uiminen on kivaa ja kiintyminen veteen alkaa jo pienenä. Koulussa suoritetaan uimataitokokeita, joiden treenaamisen voi aloittaa jo pienenä.

Kaupungin urheilulähettiläs, Matti Mattsson näyttää videoilla, mitä tasoisia vaatimuksia uimataitoon kuuluu missäkin ikävaiheessa. Tutustukaa videoihin ja lähtekää vaikka maauimalaan koko perheen voimin treenaamaan uimista jo kesällä!