Hakeminen

URHEILIJAKSI SATAKUNNAN URHEILUAKATEMIAAN

Satakunnan Urheiluakatemiaan voivat hakeutua kilpa- ja huippu-urheilijan uralle tähtäävät urheilijat, yläkouluikäisestä ylöspäin. Urheiluakatemian urheilullisena kriteerinä yksilölajeissa on sijoittuminen oman ikäluokan SM-tilastossa n. 16 parhaan joukkoon. Joukkuelajeissa seurat ja valmentajat määrittelevät Urheiluakatemiaan valittavat urheilijat ja valmennusryhmät.

Satakunnan Urheiluakatemiaan haetaan pääasiassa elokuussa. Urheiluyläkouluun ja Porin lukion urheilulinjalle valitut oppilaat hyväksytään automaattisesti Urheiluakatemian urheilijoiksi. Heidän ei siis tarvitse erikseen hakea Urheiluakatemiaan. Hakeminen tapahtuu tämän linkin kautta.

Satakunnan Urheiluakatemian painopistelajit, joissa järjestetään aamuvalmennusta, ovat: jalkapallo, jääkiekko, jääpallo, pesäpallo, salibandy, uinti ja yleisurheilu. Lisäksi lajivalmennusta tarjotaan toisella asteella ja korkea-asteella painonnostossa, taitoluistelussa ja tanssissa.

HAKUMENETTELY

1. Urheilija hakee opiskelupaikkaa Satakunnan oppilaitoksista.
2. Urheilija hyväksytään opiskelijaksi.
3. Urheilija hakee Satakunnan Urheiluakatemian jäsenyyttä. – Hakulomake
4. Urheilija hyväksytään Satakunnan Urheiluakatemiaan ja saa Akatemiakortin sekä oikeuden urheiluakatemian toimintoihin.
5. Urheilija hyödyntää Urheiluakatemian tarjoamia toimenpiteitä ja asiantuntijoita valmennuksessaan.
6. Urheilijalla on mahdollisuus tehdä henkilökohtainen opiskelu- ja valmennussuunnitelma (HOVS).