Valmennus

Satakunnan Urheiluakatemia tarjoaa lajivalmennusta sekä yleis- ja ominaisuusvalmennusta, jolla pyritään vastaamaan lajien ja urheilijoiden moninaisiin tarpeisiin. Satakunnan Urheiluakatemian tarjoama valmennus noudattaa suomalaisen valmennusjärjestelmän ja valtakunnallisen urheiluakatemiaohjelman perusperiaatteita. Urheilijan yksilöllistä valmennusta tuetaan ja täydennetään. Tavoitteena on auttaa urheilijaa kehittymään lajissaan monipuolisia harjoitusmenetelmiä käyttäen.

Urheilijoiden valmennuksesta ja valmennuksen kehittämisestä vastaavat akatemian lajivalmentajat yhteistyössä paikallisten seurojen ja oppilaitosten kanssa. Yläkoulun aamuvalmennuksen ajankohdat ovat maanantaisin ja torstaisin klo. 8:10-9:40. Toisen asteen ja korkea-asteen harjoitusajat ovat tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-10.00.

Akatemiassa toimii seitsemän painopistelajia, sekä yksilölajien valmennusryhmä. Painopistelajeina ovat jalkapallo, jääkiekko, jääpallo, uinti, salibandy, yleisurheilu ja pesäpallo. Lisäksi tällä hetkellä aamuvalmennusta lajivalmennuksena tarjotaan myös painonnostossa, taitoluistelussa ja tanssissa.

Lajivalmennuksen lisäksi järjestetään myös ominaisuusvalmennusta (kestävyys-, taito- ja fyysistä valmennusta), joka tukee paitsi lajivalmennusta, myös akatemialajeihin kuulumattomien akatemiaurheilijoiden valmentautumista.