Asiantuntijatoiminta ja palvelut

Satakunnan Urheiluakatemia tarjoaa asiantuntija- ja tukipalveluja akatemialaisille erikseen räätälöidysti. Kukin urheilija/valmennusryhmä/valmentaja voi ottaa yhteyttä akatemiakoordinaattoriin keskusteltellakseen mahdollisuuksista asiantuntija- ja tukipalveluiden osalta.

Käytössä olevat palvelut vuonna 2022-2023:

HARJOITUSPAIKAT

Karhuhalli: Juoksurata ja voimailutila ovat akatemiakortilla vapaassa käytössä, kun siitä ei aiheudu häiriötä muille käyttäjille.

Keskustan uimahalli: Aamuvalmennuksen vuorot arkiaamuisin. Yksittäiset käynnit akatemiakortilla yleisövuoroilla.

Meri-Porin uimahalli: Käynnit akatemiakortilla yleisövuoroilla.

Noormarkun urheilutalo: Akatemiakortilla urheilija voi käyttää tiloja vapaasti, kun siitä ei aiheudu häiriötä muille käyttäjille, eikä tilaa ole varattu seurakäyttöön.

Urheilutalo: Aamuvalmennuksen vuorot arkiaamuisin. Muina aikoina akatemiakortilla urheilija voi käyttää tiloja vapaasti, kun siitä ei aiheudu häiriötä muille käyttäjille, eikä tilaa ole varattu seurakäyttöön.

Jokainen Satakunnan urheiluakatemiaan valituksi tullut urheilija saa tunnisteeksi akatemiakortin, joka oikeuttaa mm. Porin kaupungin harjoittelupaikkojen maksuttomaan käyttöön. Lisätietoja akatemiakortista: johanna.saarni@pori.fi.

ASIANTUNTIJATOIMINNOT

Fysioterapia
Tarkentuu vuoden 2022 aikana. Fysioterapiaan liittyvät yhteydenotot: johanna.saarni@pori.fi.

Satakunnan Urheiluakatemialla tekee yhteistyötä Lääkärikeskus Karhulinnan kanssa. Karhulinnassa vastaanottoa pitää urheilufysioterapeutti (SERT.) Mika Kerokoski. Akatemiaurheilijat saavat Karhulinnassa käydessään toimistomaksun ilmaiseksi. Lisäksi akatemiaurheilijoille on akuuteissa tapauksissa mahdollisuus nopeaan hoitoon pääsyyn. Muistathan siis mainita Karhulinnassa asioidessasi, että olet Satakunnan Urheiluakatemia urheilija.

Lääkäripalvelut
Satakunnan Urheiluakatemialla tekee yhteistyötä Lääkärikeskus Karhulinnan kanssa. Akatemiaurheilijat saavat Karhulinnassa käydessään toimistomaksun ilmaiseksi. Lisäksi akatemiaurheilijoille on akuuteissa tapauksissa mahdollisuus nopeaan hoitoon pääsyyn. Muistathan siis mainita Karhulinnassa asioidessasi, että olet Satakunnan Urheiluakatemia urheilija.

Toisen asteen aloittaville opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus terveystarkastukseen. Tarkastus sisältää sydänfilmin, perusverenkuvan, fysioterapeutin tarkastuksen ja lääkärintarkastuksen. Terveystarkastukset toteutetaan lääkärikeskus Karhulinnassa. Terveystarkastuksista saat lisätietoa: johanna.saarni@pori.fi.

Psyykkinen valmennus
Psyykkinen valmennus on ennaltaehkäisevää toimintaa, urheilijan hyvinvoinnin tukemista ja psyykkisten taitojen ohjaamista ja opettamista urheilupsykologian keinoin. Urheilijan psyykkiseen valmennukseen kuuluu urheilijan tukeminen urheilusuorituksessa, harjoittelussa sekä urheilun ja muun elämän yhteensovittamisessa.

Psyykkisen valmennuksen toteuttaminen Satakunnan Urheiluakatemiassa tarkentuu vuoden 2022 aikana. Asiaan liittyvät yhteydenotot: johanna.saarni@pori.fi.

Ravitsemus
Riittävä ja fiksusti koostettu ruokavalio tukee harjoittelua ja palautumista. Satakunnan Urheiluakatemian ravitsemusasiantuntijana toimii Mia Laakso. Mian työnkuva koostuu ryhmämuotoisista toteutuksista. Mia toteuttaa kuitenkin myös yksilöllistä urheilijan ravintovalmennusta oman yrityksensä kautta.

Ravintovalmennus on tarkoitettu sekä urheilijoille että nuorten urheilijoiden vanhemmille. Ravitsemuksella on tärkeä rooli urheilijan kehittymisessä ja palautumisessa. Tehokkaita harjoittelupäiviä tulee enemmän, kun oikeanlaisen ruokavalion avulla urheilija sairastelee vähemmän. Eri lajit vaativat erilaisia ominaisuuksia urheilijalta ja myös ravitsemukselta. Vaikka ruokavalio on todella tärkeä osa urheilijan elämää, turhan usein syömisessä on parannettavaa. Ravintovalmennus sopii sekä urheilijoille että urheiluseuroille.

Ravintovalmennuksen hinta Satakunnan Urheiluakatemian urheilijoille on
Saatavilla myös luentoja ja käytännön ruoanvalmistuskursseja ryhmille (hinnoittelu erikseen).

Yhteystiedot ja ajanvaraus:
Mia Laakso
puh. 0500 262 680
mia.laakso@sportvalley.fi

TESTAUSPALVELUT

Satakunnan Urheiluakatemian urheilijoille on tarjolla erilaisia testejä, mm. pp-ergonomitesti ja erilaisia lajitestejä. Testausta toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijoiden sekä Winnovan liikunnanohjaajopiskelijoiden kanssa. Lisätietoja testeistä vuoden 2022 aikana. Testaukseen liittyvät yhteydenotot johanna.saarni@pori.fi.

OMINAISUUSVALMENNUS

Satakunnan Urheiluakatemian valmennuspäällikkö Jari Mäkelä pitää lajeille tilauksesta kehon hallintaan liittyviä teematunteja. Lisäksi teemme yhteistyötä paikallisten valmennuksen asiantuntijoiden kanssa. Ominaisuusvalmennukseen liittyvät yhteydenotot:
Jari Mäkelä
044 701 4284