Kasvimaapalstat

Porin kaupunki vuokraa kasvimaapalstoja Hevosluodossa, Vähä-Hevosluodossa, Hanhiluodossa, Väinölässä ja Liinaharjassa. Palstojen koko on noin yksi aari. Uusien sääntöjen mukaan palstoja voi varata 2 aaria/henkilö. Aikaisemmin useamman palstan vuokranneilla on siirtymäaikaa muutokseen vuoden 2023 loppuun asti.

Monivuotisten kasvien palstoilla voi viljellä yksi- ja monivuotisia puutarhakasveja, kuten vihanneksia, mansikoita, vadelmia, marjapensaita ja kukkia. 

Yksivuotisten kasvien alue kynnetään syksyisin ja äestetään keväisin, joten näillä alueilla voi viljellä vain yksivuotisia vihannes- ja kukkakasveja.

Hevosluodossa on kasteluverkosto jokivedellä ja Väinölässä porakaivovesi. Vähä-Hevosluodon palstoilla kantovesi jokivedellä. Muilla palstoilla viljelijät huolehtivat itse veden toimittamisesta paikalle.

Monivuotisten kasvien viljelyyn osoitetuille palstoille voi rakentaa pienen kasvihuoneen ja varastokopin. Tarkemmat ohjeet rakennuksille löytyvät uusituista säännöistä.

Hevosluodon ja Vähä-Hevosluodon palstojen siivoukset keväällä 2022 viikoilla 20–21, päivämäärät tarkemmin palstaviljelijöille lähetettävässä kirjeessä.

Risuja ja oksia kerätään Hevosluodossa erikseen kylteillä merkityille paikoille kasoihin keväällä 20.4.–31.5. ja syksyllä 1.–30.9. Kasauspaikat ovat käytössä vain merkittyinä aikoina ja keräysajan jälkeen kasat ajetaan pois. Vähä-Hevosluodon P-alueelle tulee oma risulava, ajankohta ilmoitetaan kirjeessä.

Palstatilanne

Väinölän ja Vähä-Hevosluoto II yksivuotisten kasvien alueilla on vielä vapaita palstoja.

Hevosluodossa ja Vähä-Hevosluodossa monivuotisten kasvien alueella palstat jaetaan toistaiseksi jonotusjärjestyksessä.

Vapaita palstoja voi kysellä sähköpostilla tai puhelimella palsta-asioiden hoitaja Arja Korpelalta, yhteystiedot alla.

Palstojen varaus

Viljelypalstoja voi varata ja maksaa suoraan sähköisessä varauspalvelussa venepaikkojen tapaan. Palvelu on käytössä ympäri vuorokauden ja varaus maksetaan verkkopankkimaksuna.

Viljelypalstojen uudelleenvuokraus tapahtuu jatkossa vuosittain helmikuussa, jolloin nykyisillä asiakkailla on mahdollisuus uusia varauksensa. Uudelleenvarausjakson jälkeen kaikki varaamatta ja maksamatta jääneet paikat vapautuvat vuokrattaviksi uusille asiakkaille. 

Mikäli verkkopankkitunnuksia ei ole, tulee varaus ja maksu suorittaa palvelupiste Porinassa.

VILJELYKAUSI 2022

Viljelypalstojen uudelleenvarausjakso alkavalle kaudelle aukeaa nykyisille asiakkaille maanantaina 30.5.2022 kello 9. Uudelleenvarausjakso päättyy torstaina 30.6.2022 kello 16. Maksamattomat viljelypalstat vapautetaan uusille hakijoille. Uusille viljelijöille palvelu aukeaa 21.7.2022.

Nykyiset asiakkaat saavat tänä vuonna sähköposti-ilmoituksen tai kirjeen uudelleenvarausjakson alkamisesta. Mikäli asiakkaan sähköpostiosoite on muuttunut, tiedotetta palstasta ei ole saapunut tai uudelleenvaraus ei onnistu sähköisessä varausjärjestelmässä, tulee asiasta olla yhteydessä Porinaan.

E-varausjärjestelmään liitetyistä palstoista ei lähetetä enää laskua kotiin.

 

Hinnasto v. 2022

Maksumuutokset hyväksytty teknisen lautakunnan kokouksessa 8.2.2022.

Palsta-alue Monivuotisten kasvien alue  Yksivuotisten kasvien alue  
Hevosluoto25 euroa/aari/vuosi-
Vähä-Hevosluoto I 20 euroa/aari/vuosi 
Vähä-Hevosluoto II   25 euroa/aari/vuosi
Hanhiluoto20 euroa/aari/vuosi-
Väinölä25 euroa/aari/vuosi25 euroa/aari/vuosi
Liinaharja20 euroa/aari/vuosi-
Muut 20 euroa/aari/vuosi-

Pormestarinluodossa palstoja vuokraa Pormestarinluodon asukasyhdistys ry.

Viljelypalstojen sääntömuutos 2022 -kysely

Porin kaupungin viljelypalstojen vuokraus on siirtymässä vuoden 2022 keväällä e-varauspalveluun venepaikkojen varausten tapaan. Samalla tehdään sääntömuutos yhtenäisten viljelytapojen noudattamiseksi. Sääntömuutosehdotuksesta tehtiin kysely, johon toivottiin kaikkien palstaviljelijöiden tai palstan haluavien vastauksia. Kysely oli avoinna 10.–30.11.2021. Kyselyn tulokset

Lisätiedot

Arja Korpela
neuvontahortonomi

Porin kaupunki
Tekninen toimiala
Infran kunnossapito

044 701 8265
arja.korpela@pori.fi