Kasvimaapalstat

Porin kaupunki vuokraa kasvimaapalstoja Hevosluodossa, Vähä-Hevosluodossa, Hanhiluodossa, Väinölässä, Liinaharjassa ja Pihlavassa. Palstojen koko on noin yksi aari.

Monivuotisten kasvien palstoilla voi viljellä yksi- ja monivuotisia puutarhakasveja, kuten vihanneksia, mansikoita, vadelmia, marjapensaita ja kukkia. Palstoille saa myös rakentaa enintään 80 cm korkean työkalulaatikon. Puiden istuttaminen ei ole sallittua.

Yksivuotisten kasvien alue kynnetään syksyisin ja äestetään keväisin, joten näillä alueilla voi viljellä vain yksivuotisia vihannes- ja kukkakasveja.

Hevosluodossa kastelu tapahtuu jokivedellä ja Väinölässä porakaivovedellä. Muilla palstoilla viljelijät huolehtivat itse veden toimittamisesta paikalle.

Pormestarinluodossa palstoja vuokraa Pormestarinluodon asukasyhdistys ry.

Hinnasto

Palsta-alueMonivuotisten kasvien alueYksivuotisten kasvien alue
Hevosluoto15 euroa / vuosi-
Vähä-Hevosluoto12 euroa / vuosi15 euroa / vuosi
Hanhiluoto12 euroa / vuosi-
Väinölä12 euroa / vuosi15 euroa / vuosi
Liinaharja12 euroa / vuosi-
Pihlava12 euroa / vuosi-

Viljelypalstojen sääntömuutos 2022 -kysely

Porin kaupungin viljelypalstojen vuokraus on siirtymässä vuoden 2022 alusta e-varauspalveluun venepaikkojen varausten tapaan. Samalla tehdään sääntömuutos yhtenäisten viljelytapojen noudattamiseksi. Sääntömuutosehdotuksesta on tehty kysely, johon toivotaan kaikkien palstaviljelijöiden tai palstan haluavien vastauksia. Kysely on avoinna 10.–30.11.2021 ja siihen pääsee vastaamaan tästä.

Lisätiedot

Arja Korpela
neuvontahortonomi

Porin kaupunki
Tekninen toimiala
Infran kunnossapito

044 701 8265
arja.korpela@pori.fi