Ahlainen

Ahlainen Pori Sans -fontilla.

Ahlainen on Porin pohjoisin alue, johon kuuluvat myös Lamppi ja Kellahti. Näissä vireissä kylissä yhdistyvät kulttuuri ja luonto. Asukkaiden sanoin, Ahlainen on luonnonrauhaa kaupungin kainalossa ja nykyaikaista asumista historiallisessa miljöössä. Valtakunnallisesti tunnustettu kulttuurimaisema laajoine peltoaukeineen, meri, upeat retkeilymaastot ja aktiivinen kylätoiminta ovat Ahlaisten alueen sydän. Kesän korvalla kylän väkimäärä reilusti tuplaantuu, kun kesäasukkaat saapuvat.

Tälle sivulle kootaan Ahlaisten ajankohtaisia asioita.

Ajankohtaista

>> Lue Ahlaisia koskevia uutisia
>> Ahlaisten ja koko Porin tapahtumat löydät tapahtumakalenterista

Ahlaisten asukastilaisuudessa huhtikuussa 2023 keskusteltiin muun muassa monitoimitalosta ja turvallisesta liikkumisesta. Tälle sivulle tulee myöhemmin koonti keskustelun aiheena olleista kysymyksistä ja vastauksista.

Ahlaisten asukasillassa helmikuussa 2020 keskusteltiin Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahasta ja sen hakemisesta, hakuajoista ja ideoista. Vastaukset kysymyksiin on koottu hyvinvointirahan sivulle, lisätietoja-kentästä löytyvään kohtaan ”Hyvinvointiraha UKK”. 

Asukkaiden lempipaikat Ahlaisissa

Kysyimme porilaisten suosikkikohteita. Tutustu kahdeksan alueen mukaan jaoteltuihin lempipaikkoihin täällä!

Ahlainen lukuina

Kuinka paljon asukkaita Ahlaisissa asuu? Minkä ikäisiä ihmisiä asuu eri puolilla Ahlaisia? Tutustu Ahlaisiin lukuina datan ja interaktiivisen kartan avulla.

Ahlaisten palvelualue

Oheisessa karttakuvassa näkyy Ahlaisten keskusta ja siellä toimivat kaupungin palvelut.

Kartta Ahlaisten palvelualueesta ja kaupungin palveluista.

Kartta Ahlaisten palvelualueesta ja kaupungin palveluista.

Kahdeksan palvelualuetta

Palveluverkkouudistuksen yhteydessä Pori jaettiin kahdeksaan palvelualueeseen. Samaa aluejakoa käytetään esimerkiksi osallisuustyössä. Alla kuva alueista.

Karttakuva Porin kahdeksasta palvelualueesta

Kartta Porin kahdeksasta palvelualueesta