Meri-Pori

Meri-Pori Pori Sans -fontilla.

Mitä tapahtuu, jos ajaa Helsingistä valtatietä 2 niin pitkälle kuin pääsee? Päätyy tietysti Meri-Poriin, Kallon kallioille meren tyrskyjä seuraamaan! Kakkostien päässä odottaa asukkaiden sanoin monipuolinen, hurmaava, merellinen ja raikas Meri-Pori. Alue on tunnettu Yyterin sannoista, mutta luonnon ja meren voi kokea Meri-Porissa monella muullakin tapaa: lietteillä ja jokisuistossa lintubongareiden paratiisissa, Reposaaren idyllissä, kangasmetsissä, viljavilla pelloilla, autioilla rannoilla tai kymmenillä metsäpoluilla.

Alue on ainutlaatuinen paitsi luontonsa, myös asukkaidensa ansiosta. Yhteisölliset meriporilaiset järjestävät monipuolista toimintaa, joka houkuttelee väkeä muualtakin Porista ja maailmalta. Meri-Pori sijaitsee omassa meren rauhassaan, kuitenkin vain lyhyen ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Asukkaat kuvailevat aluettaan leppoisaksi ja rauhalliseksi hyvän olon paikaksi.

Meri-Pori ulottuu Ulasoorista aina Reposaareen saakka. Matkan varrella ovat mm. seuraavat kaupunginosat: Uusiniitty, Kyläsaari, Enäjärvi, Pihlava, Kaanaa, Mäntyluoto, Uniluoto ja Lampaluoto.

Ajankohtaista

Meri-Porin asukastilaisuus 27.9.2023
>> Uutinen: Meri-Porin asukastilaisuus kokosi ennätysmäärän asukkaita
>> Yhteenveto asukastilaisuudesta ja vastauksia kysymyksiin


>> Lue Meri-Poria koskevia uutisia

>> Meri-Porin ja koko Porin tapahtumat löydät tapahtumakalenterista

Meri-Pori lukuina

Kuinka paljon asukkaita Meri-Porissa asuu? Minkä ikäisiä ihmisiä asuu eri puolilla Meri-Poria? Tutustu Meri-Poriin lukuina datan ja interaktiivisen kartan avulla.

Meri-Porin alueen koulut