Keskusta

Keskusta Pori Sans -fontilla.

Vehreää ja väljää, kuten asukkaat sen tiivistävät. Porin keskusta on kompaktin kokoinen ja sen puolelta toiselle hurauttaa fillarilla tai kävellen tuossa tuokiossa. Monipuoliset palvelut ovat lähellä toisiaan, ja liikkuminen on helppoa ja nopeaa myös autolla tai joukkoliikenteellä.

Keskustaa halkova kansallinen kaupunkipuisto kannustaa ulkoilemaan ja oleilemaan luonnosta nauttien, ja löytyypä keskustasta tekojääratakin. Tekemistä siis riittää, josta huolen pitää myös vilkas kulttuurielämä. Vain sillan ylityksen päässä odottaa Kirjurinluoto upeine maisemineen ja aktiviteetteineen.

Idyllinen puutaloalue Viikkari, historiallinen Kivi-Pori ja lukuisat uudemmat asumismahdollisuudet tekevät keskustassa asumisesta monipuolista. Ydinkeskustan lisäksi keskustan alueeseen kuuluvat mm. Viikkarin eli 5. osan, Riihikedon, Kuninkaanhaan ja Uusikoiviston kaupunginosat.

Ajankohtaista

>> Yhteenveto keskustan asukastilaisuudesta 1.11.2023

>> Lue Porin keskustaa koskevia uutisia

>> Keskustan ja koko Porin tapahtumat löydät tapahtumakalenterista

Asukkaiden lempipaikat keskustassa

Kysyimme porilaisten suosikkikohteita. Tutustu kahdeksan alueen mukaan jaoteltuihin lempipaikkoihin täällä!

Porin keskusta lukuina

Kuinka paljon asukkaita keskustassa asuu? Minkä ikäisiä ihmisiä asuu eri puolilla keskustaa? Tutustu Porin keskustaan lukuina datan ja interaktiivisen kartan avulla.

Porin keskustan palvelualue

Keskustan alueella toimii paljon kaupungin palveluja.

Koulut:

Lukiot:

Porin keskustan kartta.

Porin keskustan kartta.