Pohjois-Pori

Pohjois-Pori Pori Sans -fontilla.

Pohjois-Pori alkaa heti keskustan pohjoispuolelta, Kokemäenjoen rannalta, yltäen Puuvillan alueen sykkeestä täydelliseen luonnonrauhaan asti. Maisemat vaihtelevat joelta merelle sekä tasaisesta peltonäkymästä metsiin ja jylhiin kallioihin, joiden lomassa pääsee pulahtamaan suosittuun Ankkalampeen. Asukkaat pitävät monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista, leikkipuistoista, yhteisöllisyydestä ja viihtyisyydestä – asumalla muutaman kilometrin päässä keskustasta voi saada silti maaseudunkin parhaat puolet.

Pohjois-Porin alueeseen kuuluvat muun muassa Isosanta, Pormestarinluoto, Hyvelänviiki, Lotskeri, Toejoki, Murtosenmutka, Isojoenranta, Tuulikylä, Ruosniemi, Järvikylä, Hyvelä, Toukari ja Lyttylä.

Ajankohtaista

>> Yhteenveto ja vastauksia kysymyksiin Pohjois-Porin asukastilaisuudesta 22.11.2023

>> Lue Pohjois-Poria koskevia uutisia

>> Pohjois-Porin ja koko Porin tapahtumat löydät tapahtumakalenterista

Pohjois-Porin monitoimitalon rakennushanke

Pohjois-Porin monitoimitalon suunnittelu on käynnissä ja rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppukesällä 2023. Pohjois-Porin monitoimitalohanke toteutetaan kaksivaiheisesti.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan opetustilat noin 600:lle 1.-6. luokan oppilaalle, kahdelle varhaiskasvatuksen ryhmälle, 80 hengen henkilökunnalle, lähikirjastolle, hammashuollolle sekä oppilashuollolle. Monitoimitalon rakentaminen käynnistyy alustavan aikataulun mukaan marraskuussa 2021. Kiinteistö on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023.

Hankkeen toinen vaihe koskee yläkoulun rakentamista. Toisen vaiheen aikatauluun tai rakentamiseen liittyviä päätöksiä ei ole vielä tehty. Tilojen suunnittelussa toisen vaiheen toteutumiseen on varauduttu muun muassa isommilla ruokailu- ja liikuntatiloilla.

Rakennushankkeen etenemisestä tiedotetaan Pohjois-Porin monitoimitalon kotisivulla.

Asukkaiden lempipaikat Pohjois-Porissa

Kysyimme porilaisten suosikkikohteita. Tutustu kahdeksan alueen mukaan jaoteltuihin lempipaikkoihin täällä!

Pohjois-Pori lukuina

Kuinka paljon asukkaita Pohjois-Porissa asuu? Minkä ikäisiä ihmisiä asuu eri puolilla Pohjois-Poria? Tutustu Pohjois-Poriin lukuina datan ja interaktiivisen kartan avulla.

Pohjois-Porin palvelualue

Oheisessa karttakuvassa näkyy Pohjois-Porin keskusta ja siellä toimivat kaupungin palvelut.

Kartta Pohjois-Porin palvelualueesta.

Kartta Pohjois-Porin palvelualueesta.