Eläinsuojelu

Eläinsuojelun tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta, sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Eläinsuojelua Porin kaupungin yhteistoiminta-alueella toteuttaa pääsääntöisesti valvontaeläinlääkäri, jonka tukena ovat poliisi sekä praktikkoeläinlääkärit ja terveystarkastajat. Valvontaeläinlääkäri toimii arkisin virka-aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin eläinsuojeluasioista vastaavat poliisi sekä päivystävä eläinlääkäri.

Eläinsuojeluilmoituksia vastaanotetaan puhelimitse, sähköpostitse sekä tekstiviestein. Jokaisen eläinsuojeluilmoituksen kohdalla harkitaan kyseisen ilmoituksen kiireellisyys sekä eläinsuojelutarkastuksen tarve. Kiireelliset eläinsuojeluilmoitukset pyritään hoitamaan saman päivän aikana, muut myöhemmin. Kaikki ilmoitukset johtavat tarkastuskäyntiin, kiireellisyysjärjestyksessä.

Eläinlääkäri suorittaa eläinsuojelutarkastuksen ja tekee sen perusteella lainmukaiset päätökset. Lain tarkoitus on turvata eläinten hyvinvointi, ja tarkastuskäynti tulisi nähdä sekä eläintenomistajien että eläinten etuna. Suurin osa tarkastuksista perustuu yleisöltä tuleviin vihjeisiin. Tarkastuskäynnit kuuluvat salassapitovelvollisuuden piiriin, eikä niistä näin ollen luovuteta tietoja ulkopuolisille.

Yhteistoiminta-alueella (Eurajoki, Harjavalta, Luvia, Nakkila, Pori ja Ulvila) lähetetään eläinsuojeluilmoituksen sähköpostitse osoitteeseen elainsuojelu@pori.fi.