Lemmikkieläinten hautaus

Omakotitalossa asuvat tai kesämökin omistavat voivat haudata lemmikkinsä omaan pihaan. Hautauksessa pitää ottaa huomioon haudan riittävä syvyys. Kuolleen eläimen peitteeksi on kasattava noin metrin verran maata, jotta petoeläimet eivät kaiva ruumista esiin.

Kotihautauksen lisäksi suosittu hautapaikka lemmikkieläimelle on Porin pieneläinhautausmaa. Hautausmaan hallinta on siirtynyt Porin kaupungin Infran kunnossapitoyksikölle. Hautaustoiminnasta vastaa edelleen Porin Pieneläinhautausmaa ry, joka on palvellut lemmikkien poismenossa vuodesta 1971 alkaen vapaaehtoistyönä. Pieneläinhautausmaan sijainti kartalla.

 • Säännöt:

  Hautapaikka on voimassa 10 vuotta.

  Jatkumisesta hautapaikan haltijan on sovittava erikseen ennen uuden kauden alkua, muussa tapauksessa hautapaikka otetaan muuhun käyttöön.

  Hautapaikkamaksu on hautauskertakohtainen.

   • koirat 60 €
   • kissat 30 €
   • uurnat 20 €

  Hinnat sisältävät valmiin haudan kaivettuna, haudan täyttö jää omaisten tehtäväksi. Hautausmaalla on täyttöä varten lapiot. Talviaikaan täyttö kuuluu hautaushintaan, täyttö tehdään keskitetysti keväällä.

  Haudan täyttömaksu erikseen sovittava, hinta 80 €.

  Haudalle saa sijoittaa muistomerkin, joka voi olla puuta tai kiveä. Muistomerkit poistetaan, kun haudan hallinta-aika päättyy. Haudoille ei tule tehdä istutuksia.

  Hautausmaalla on kompostoitavalle jätteelle oma keräyspiste. Alueella tehtävää kevät- ja syyssiivousta varten alueelle tuodaan sekajätelava sovittuna päivänä, seuraa nettisivua https://www.pori.fi/asuminen-ja-ymparisto/elaimet/lemmikkielainten-hautaus/ ja alueen ilmoitustaulua. Sekajätteestä huolehtiminen on hautojen omistajien tehtävänä.

  Pieneläinhautausmaan hautaustoiminta

  osoite Rantahaantie

  porinpienelainhautausmaa@gmail.com

  puh. 044 300 3858

   

  Pieneläinhautausmaan omistus

  Porin kaupunki

  Tekninen toimiala/Infran kunnossapito

  Yhteystiedot

  Infrankunnossapito@pori.fi

Hautaamisen sijaan lemmikkieläimen ruumiin voi hävittää tuhkaamalla tuhkaamoyrityksessä tai hyvin pakattuna sekajätteen mukana.

Lisää ohjeita löydät Ruokaviraston nettisivuilta.