Eläinsuojelu

Eläinsuojelua Porin kaupungin yhteistoiminta-alueella (Eurajoki, Harjavalta, Luvia, Nakkila, Pori ja Ulvila) toteuttaa pääsääntöisesti valvontaeläinlääkäri, jonka tukena ovat poliisi sekä praktikkoeläinlääkärit ja terveystarkastajat.

Eläinsuojelun tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta, sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Valvontaeläinlääkäri toimii arkisin virka-aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin eläinsuojeluasioista vastaavat poliisi sekä päivystävä eläinlääkäri.

Jokaisen eläinsuojeluilmoituksen kohdalla harkitaan kyseisen ilmoituksen kiireellisyys sekä eläinsuojelutarkastuksen tarve. Valvontaeläinlääkärille eivät kuitenkaan kuulu eläinkauppaan tai eläinten omistussuhteisiin liittyvät riita-asiat eivätkä eläimistä aiheutuvat järjestys- tai terveyshaitta-asiat kuten eläinten irtipitäminen tai eläimistä aiheutuva melu- tai hajuhaitta.

Eläinlääkäri suorittaa eläinsuojelutarkastuksen ja tekee sen perusteella lainmukaiset päätökset. Lain tarkoituksena on turvata eläinten hyvinvointi, ja tarkastuskäynti tulisikin nähdä sekä eläintenomistajien että eläinten etuna. Suurin osa tarkastuksista perustuu yleisöltä tuleviin vihjeisiin. Tarkastuskäynnit kuuluvat salassapitovelvollisuuden piiriin, eikä niistä luovuteta tietoja ulkopuolisille. Tarkastuskäynnillä tarkastuksen kohteena olevalle henkilölle ei myöskään ilmoiteta, keneltä eläinsuojeluilmoitus on viranomaiselle tullut.

Yhteistoiminta-alueen (Eurajoki, Harjavalta, Luvia, Nakkila, Pori ja Ulvila) eläinsuojeluasioissa eläinsuojeluilmoitus tulee ensisijaisesti tehdä täyttämällä alla olevasta linkistä aukeava ilmoituslomake:

http://asiointi.digiloikka.fi/formpro/eservices/pori/AnonyymiHakemus/Aloita/Elainsuojeluilmoitus

Valvontaeläinlääkärin tavoittaa myös sähköpostitse osoitteesta elainsuojelu@pori.fi