Kompostointipuisto

Kiinnostaisiko kompostointi, houkuttaisiko biojätteen hyötykäyttö? Tule tutustumaan kompostointipuistoon!

Houkutteleeko ajatus omasta kompostorista, mutta kompostoinnin aloittaminen tuntuu hankalalta? Aina ei ole selvää mitä kaikkea voi ja saa kompostoida, mitä kompostointi vaatii tai millainen kompostori täyttäisi parhaiten omat tarpeet. Kompostointi ei kuitenkaan ole vaikeaa ja alkuun pääsee pienelläkin panostuksella.

Porin Hanhiluodossa on toiminut jo toukokuusta 2016 alkaen kompostoinnin esittely- ja mallikäyttöalue, Kompostointipuisto, jossa ratkotaan kompostoinnin pulmia ja esitellään kompostointia sen monissa eri muodoissa. Tule tutustumaan!

Osoite: Kirjurinluodontie 10

Aukioloajat: Huhtikuusta lokakuuhun, avoinna kellon ympäri omatoimista tutustumista varten.

Puistossa on esillä monipuolinen kattaus eri valmistajien kompostorimalleja sekä tee-se-itse -kompostoreita rakentamisohjeineen. Kompostoreihin voi vapaasti kurkistella, puistosta löytyy kompostoinnista kertovia infotauluja ja kojun postilaatikoista löytyy tarkempia tietoja ja esitteitä esillä olevista kompostorimalleista. Tarjolla on tietoa kompostoinnista sekä käytännöllisiä vinkkejä ja neuvoja kompostointipulmiin.

Kurssit ja tapahtumat

Puistossa järjestetään kesän aikana lukuisia kursseja ja tapahtumia, joissa pääsee oppimaan, kysymään ja kokeilemaan. Seuraa ilmoitteluamme neuvonnan tapahtumakalenterissa ja tule mukaan!

Opastukset ryhmille

Ryhmille voi varata maksuttoman opastuksen puistoon jäteneuvonnasta (kesto 45 min – 2 tuntia). Toiminnallinen vierailu sopii esim. koululuokille, esikouluryhmille, asukasyhdistyksille tai naapuriporukalle. Vierailun aikana tutustutaan puistoon, käydään läpi kompostoinnin teoriaa ja voidaan yhdessä kokeilla vaikka kompostin tyhjentämistä.

Kouluryhmien vierailut

Kouluryhmien vierailuun löytyy lisää materiaalia Intopolusta. Opettaja, käy tutustumassa:

Intopolku/Ympäristöpolku/Vierailukohde:Kompostointipuisto

SONY DSC