Rosenlew-museo

intendentti Leila Stenroos | 044 701 9510 | leila.stenroos(at)pori.fi | Kuninkaanlahdenkatu 14, 28100 Pori. Avoinna ti-su 11-17. Koulujen ryhmät voivat tulla ennakkoon sovitusti myös muuna aikana. | www.pori.fi/rosenlew-museo

Aittaluodon vanhimmassa rakennuksessa, 1860-luvun viljamakasiinissa toimivan Rosenlew-museon perusnäyttely kertoo tositarinaa kovasta työstä, muuttuvasta ympäristöstä, yrittäjyydestä ja teknologian kehityksestä. Alakerrassa esitellään vuosittain noin kaksi teollisuusperintöön tai tekniikkaan liittyvää vaihtuvaa näyttelyä. Työpaja- ja kokoustila Laari on mitoitettu noin yhden koululuokan tarpeisiin. Laarissa järjestetään työpajoja eri aiheisiin liittyen. Oppilasryhmät voivat etukäteen varaten käyttää sitä myös eväs- tai muuna taukotilana.

Museossa järjestetään tilauksesta koululaisryhmille erilaisia opastettuja kierroksia, jotka ovat kestoltaan 30–60 min. Niihin voidaan liittää eri tyyppisiä toiminnallisia osuuksia, esim. esinesuunnistusta. Rosenlew-museon perusnäyttely tarjoaa aineksia esimerkiksi 7. ja 8. luokan historianopetukseen, jossa teemoina mm. teollistuminen ja teknologian kehitys. Museon sisäänpääsy ja opastukset ovat ilmaisia Porin kaupungin kouluille.