Eurajoen lukiolaisten vierailu Minervassa

Torstaina 11.5. pääsi 25 terveyshuoltoalasta kiinnostunutta lukiolaista kuulemaan lääkärikeskus Minervan toiminnasta ja työntekijöiden uratarinoita Rauman toimipisteellä. Toimitusjohtaja Kaisa Koskinen kertoi perheyrityksen periaatteista ja johtamisesta. Hän korosti, miten johtajan on tärkeää kuunnella aina työntekijöitä ja yrittää huomioida heidän näkemyksiään. Haastavinta työssä on ikävien päätösten tekeminen. Työ on kuitenkin Kaisan mielestä mielenkiintoista ja inspiroivaa. Vertaistuen ja verkostoitumisen merkitys on Kaisalle ollut tärkeää ja sitä hän löytänyt mm. nuorkauppakamarin kautta.

Esittelykierroksen aloitti röntgenhoitaja työskentelevä nuori nainen. Röntgenhoitajia koulutetaan ammattikorkeakouluissa ja työ on siistiä sisätyötä, kuten hoitaja itse kuvasi. Röntgenhoitaja ottaa erilaisia kuvia, antaa syöpähoitoja ja mm. avustaa lääkäriä ultraäänitutkimuksissa. Työssä korostuu taito kohdata erilaisia ihmisiä ja tehdä yhteistyötä.

Minervassa on palkattuja työntekijöitä, mutta paljon myös eritysesti lääkäreitä, joiden kanssa lääkärikeskus tekee yhteistyötä ja tarjoaa mm. työskentelytilat. Lääkärit arvostavat mahdollisuutta osallistua työaikojen suunnitteluun ja näin vaikuttaa itse työn ja toisaalta vapaa-ajan määrään. Lääkärin työstä kertoi kaksi erilaisen polun kulkenutta lääkäriä.

Toinen lääkäreistä oli edennyt Turun lääketieteellisen tiedekunnan kautta moneen mielenkiintoiseen työpaikkaan ja lopulta Minervaan. Lääketieteestä väitellytkin lääkäri näki hienona mahdollisuutena sen, että lääkärin työtä voi tehdä monessa erilaisessa työpaikassa ja paikkakunnalla. Se avartaa omaa ajattelua ja opettaa monella tavalla.

Toisen lääkärin urasuunnitelmat olivat pitkään auki ja lapsuuden toiveammatti eli lääkärin työ alkoi kiinnostaa vasta muutaman väli- ja opiskeluvuoden jälkeen. Silloin lääkärin haaveet jo haudannut nainen kuuli mahdollisuudesta opiskella lääketiedettä Tartossa. Hän haki ja pääsi toisella yrittämällä Tarton yliopistoon. Tartossa oli erilaiset pääsyvaatimukset ja opetuskielenä englanti. Opiskelu kansainvälisessä ohjelmassa oli hieno kokemus ja tutkinto oikeuttaa työskentelemään lääkärinä Suomessa.

Kaikille mukana olleille jäi varmasti positiivinen ja kannustava fiilis. Terveydenhuoltoalalla on paljon erilaisia työtehtäviä ja työpaikkoja runsaasti tarjolla. Ainakin Minervan työntekijät kokivat työn mielenkiintoiseksi ja merkitykselliseksi. Valmista urapolkua ei tarvitse olla suunniteltuna vaan erilaisten mutkien kautta löytyy jokaiselle oma opettavainen polku. 

Leena Gustafsson

Kehittäjäopettaja

Eurajoen lukio

Opiskelijat vierailulla lääkärikeskus Minervassa