Opiskelijoiden CV-paja

Ohjaamon asiantuntijat kävivät maaliskuussa Porin lukiolla pitämässä opiskelijoille CV-pajan. Työvalmentaja Niina Lindblad ja monikulttuuriohjaaja Anne-Maarit Ruoho kertoivat opiskelijoille ensin Ohjaamon toiminnasta. Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden neuvonta- ja ohjauspiste, josta saa maksutonta apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ohjaamotyöntekijät Porin Promenadikeskuksessa Yrjönkadulla ovat paikalla päivittäin ja he palvelevat myös etänä.

CV-pajassa Ohjaamon asiantuntijat kertoivat, millainen on hyvä CV ja mitä siinä kannattaa kertoa. Ansioluettelo eli CV on työnhakijan tärkein dokumentti työn haussa. Mustavalkoinen paperi pelkällä tekstillä koetaan vanhanaikaiseksi ja melko persoonattomaksi. Nykyään on tärkeää, että CV on visuaalisesti erottuva ja helppolukuinen. CV:ssä saa mielellään käyttää värejä, kuvia ja muita visuaalisia elementtejä. Työnantaja kannattaa pitää mielessä CV:n tyyliä ja ulkoasua mietittäessä.

Netissä on paljon ilmaisia pohjia CV:n tekemiseen, muun muassa suunnitteluohjelma Canva on näppärä työkalu ansioluettelon tekemiseen. Myös video-CV:t ovat yleistyneet voimakkaasti. Ohjaamon työntekijät neuvoivat opiskelijoita etsimään vielä avoinna olevia kesätyöpaikkoja Kuntarekryn ja Työmarkkinatorin kautta sekä lähestymään rohkeasti kiinnostavia työnantajia suoralla yhteydenotolla.

Ohjaamon logo.