Visionäärin näkemyksiä tulevaisuuden taidoista

Perttu Pölönen on futuristi, keksijä ja tietokirjailija. Hän on mm. keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkello-keksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa ja kirjoittanut kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit.

Nuorena visionäärinä tunnetuksi tullut Pölönen piti etäpuheenvuoron Porin, Ulvilan, Eurajoen ja Kaurialan lukioiden opiskelijoille toukokuun lopussa. Puheenvuoron teemana oli paljon puhututtavat tulevaisuuden taidot. Perttu kertoi, mitkä taidot tulevat erityisesti korostumaan tulevaisuuden työelämässä. Hänen mukaansa tällaisia taitoja ovat muun muassa pitkäjänteisyys, mediakriittisyys, myötätunto ja itsetuntemus.

Perttu kertoi myös, kuinka asiat ovat historian saatossa muuttuneet ja tulevat tulevaisuudessa edelleen muuttumaan: aina keksitään helpompi keino ja aina tulee uusia ongelmia. Esimerkkinä tästä hän mainitsi hevoskärryt, joiden tilalle kehitettiin aikanaan auto, joka taas toi mukanaan ongelmia, kuten ihmiskuolemia ja ilmaston saastumista.

Perttu kertoi mielenkiintoisesti ja nuoria innostavasti tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista. Puheenvuorollaan hän onnistui herättelemään kuuntelijoita ajattelemaan isommin ja samalla myös valamaan uskoa tulevaisuuteen.