Yritysvierailu Tacticille

Hyvässä pelissä on taitoa ja onnea

Koulutusaste korkeammaksi – myös Satakunnassa -hanke järjesti tammikuussa Porin lukion pitkän matematiikan MAA9 -kurssin opiskelijoille vierailun porilaiseen pelialan yritykseen Tacticiin.

Tactic Games Oy on vuonna 1967 perustettu, noin 130 henkeä työllistävä graafinen tuotantolaitos, joka on tunnettu Tactic-ajanvietepeleistään. Porin Karjarannassa sijaitsevassa tehtaassa valmistuu lautapelejä kuten esimerkiksi Kimble ja Alias sekä ulkopeli Mölkky.

Pelimekaanikko Petter Ilander kertoi opiskelijoille, että Tacticissa matematiikka tarvitaan jokaisella osastolla; niin tuotannossa, tuotesuunnittelussa, taloushallinnossa kuin varastossakin. Monissa yrityksen työtehtävissä tehdään paljon erityisesti aikataulujen laskentaa. Graafikot ja repro-osasto käyttävät matematiikkaa erityisesti suunnittelussa. Pelimekaanikko tarvitsee työssään ennen kaikkea todennäköisyyslaskentaa.

Petteri Ilander kertoi myös, miten todennäköisyyksiä käytetään eri peleissä; noppa, korttipakka ja spinneri ovat yleisesti käytettyjä tapoja. Lopuksi saimme kuulla crime scene -peleistä, puzzleista eli tehtäväpulmista sekä The Monty Hall Puzzle -pelistä. Saimme myös koululle opiskelijoiden Olkkari-tilaan viemiseksi muutaman lautapelin!